Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Varrovo mrtvé tělo pokryté krví leží na stole a Spartakus hovoří s Doktorem o své hořkosti a přání, aby na jeho místě byl on. Batiatus řekne Lukrécii, že se nyní zaměří na Glabera jako na sponzora a Ashur se tajně sejde se Soloniem, jehož za úplatek informuje o Batiatových aktivitách a jeho touze po moci. Spartakus chce na gladiátorských hrách vyhrát a výtěžek předat Varrově rodině. Při rituální očistě však vyslechne rozhovor mezi bratry Durem a Agronem o okolnostech Varrovy smrti a přepadne ho záchvat zuřivosti. Poté dostane vysokou teplotu a upadne do horečnatých snů. Batiatus pochopí, že Spartakus není schopen nastoupit do arény a místo něho postaví Crixe, který doufá, že získá zpět titul šampióna. Jeho protivníkem je Perciles a hry začínají, i když Magistratus se ještě stále nedostavil. V průběhu boje se Batiatus dozví, že Magistratovi muži byli pobiti a on unesen. Stopy vedou do města, a tak začne ihned s pátráním. Ashur se opět sejde se Soloniem a zavede ho do míst, kde by Magistratus mohl být ukryt a oni ho mohli osvobodit. Spartaka dál trápí děsivé sny, v nichž vidí svou mrtvou ženu i Varra. Když se probere, vydá se za zraněným Aulem, aby se dozvěděl pravdu o smrti své ženy. Pochopí, že muž mu lhal, a když zjistí, že jednal na rozkaz Batiata, zabije ho. Uvidí ho přitom Mira a Spartakus ji požádá o mlčení. Batiatus se vrací a je potěšen, že jeho nejlepší bojovník žije. Netuší však, že hluboko uvnitř v něm plane touha po pomstě... (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Batiatus sa odhodá ku radikálnemu kroku, ktorý ale hodlá využiť na svoje ambície. Jeho plán je masterpiece a až tesne pred jeho záverečným aktom je jasné, ako je vlastne myslený. Magistrát prekvapuje svojou prefíkanosťou a gurážnosťou. Crixus sa vracia do formy v zápase proti Periclovi, ktorý je akčnou pastvou pre oči a je tak možno druhý, tretí najlepší zápas doposiaľ. Spartacus sa zloží kvôli hnisaniu svojej rany od Varra. Jeho sen nie je taký zamotaný a zábavný, aké vývali v The Sopranos, ale na jeho konci je jasné, čo spraví ďalej a vďaka náhode aj má tú možnosť. V závere tak máme gurážny a zároveň veľmi ľstivý epilóg. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze zpětného hlediska se ukazuje, že zásadní chybou Batiatovi cesty k moci bylo jeho eliminování Lucretie z povědomí o jeho plánech. Svou budoucnost si sám zpečetil nesmyslnou vraždou Sury. A přitom z příkladu lítosti, kterou projevil v kauze s Varrem, je jasné, že nikdy nejednal slepě. Zaslepila ho až jeho vlastní touha po překonání sebe sama. Návrat Spartaca k jeho staré thrácké povaze má na svědomí náhoda a sobecká láska otrokyně Miry. A s něčím takovým jistě nemohl počítat ani všemi mastmi mazaný Ashur. Comeback Crixe je už pouhou třešinkou na jízdě do pekel, kterou představují poslední tři díly epochální série Blood and Sand. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama