Reklama

Reklama

Epizody(10)

V předchozím seriálu Spartakus: Krev a písek jsme se s gladiátory rozloučili ve chvíli, kdy utíkali z Batiatova domu. Povstání pokračuje a strach z gladiátorského povstání přímo ohromí srdce Římské republiky. Další řada oblíbeného seriálu Spartakus: Pomsta začíná vysláním Gaia Claudia Glabera a jeho římských vojáků do Capuy, aby rozdrtili skupinu osvobozených otroků vedenou Spartakem dříve, než způsobí další škody. Spartakus je hnán svou touhou pomstít se muži, který odsoudil jeho ženu k otroctví a nakonec i k smrti. Zároveň si není jistý, zda jsou nezbytně nutné další oběti, aby svou armádu udržel pohromadě. I tentokrát se můžeme těšit na krvelačné souboje, neobvyklé erotické scény a skutky hanebné i hrdinské. (HBO Europe)

(více)

Recenze (20)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fugitivus S novou tváří stará kvalita. Herecký koncert Lucy Lawless stíhá jeden epochální dějový zvrat za druhým. Všechny myslitelné obavy jsou zažehnány. A Place in This World Pěkně zamíchali osudem a skvěle se propojila minulost se současností. Ashur překvapuje svojí loajálností k domině. Jen Ilithya neměla váhat... The Greater Good Svazuje staré příběhy z Gods of Arena s novými pointami Blood and Sand. Nevia se našla a nové recasty začínají čím dál tím více skřípat. Je potřeba se povznést nad minulostí a soustředit se na nové tváře. Diváci znalí síly Vyššího dobra už z předchozích Tapertových seriálů od prvního okamžiku budou vědět, na čem jsou. To poselství se ani po dvou dekádách nemění. Jestli nestojí bojovat za jednotlivce, nemá smysl žít prázdný život. Empty Hands Mi naprosto vrátili víru v to, proč se Spartacovi naplno věnovat. Ilithya se konečně stává novou dominou par exelence. Orgie jsou skvělé, dějové zvraty dech beroucí. A králem všech králů je Joseph LoDuca. Libertus Masíčko od A-Ž. Chosen Path Poklidnější hra, rozdání nových karet, klid před další epickou bouří. Assassin z Egypta slibuje mnohé, stejně jako nová pravidla v Glaberově domě. Sacramentum Po dvojici dílů Empty Hands a Libertus další 100% hra intrik, spekulací a odplaty. Neskutečně to získává na hloubce, síle a napětí. Nikdo není pánem nad svým osudem, všichni musí nejprve zničit všechny kolem sebe. Krev za krev. Balance Dává přednost expozici množství postav a na to zásadní je jen málo času. O Ilithyi nemá nikdo zájem, nicméně přežívá, protože je matkou budoucího syna samotného Spartaka. Seppia konečně díky Lucretiině oběti odhaluje proradnost Glabera. Ve Spartakově táboře je čas na lásku i zradu a naději v lepší zítřky. Monsters TJ Scott za bloodbath na hrad! Wraths of the Gods Dramaturg na popraviště! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spartacus: Vengeance (85%) nadväzuje presne na Blood and Sand. Potom čo Spartacus dobil Batiov dom on a hrstka ostatných gladiátorov sa skrývajú v kanalizacii mesta, či v lese a ide za pomstou. Príbeh už nie je tak dobrý ako v prvej sérii, za to akcii pribudlo viac a sú aj zaujímavejšie. Najvačšie mínus druhej série je strata Adnyho Withfielda, ktorého som si skutočne oblúbil. Jeho nahradník vyzerá skôr ako zahradník a nie ako Spartacus. Ale nejde tu len o svaly, Liam McIntyre nevzbudzuje také sympatie ako Whithfield, no naštastie sú tu aj staré známe tváre, ktoré je radosť vidieť bojovať bok po boku. Hovorím nie len o čoraz lepšom Manu Bennettovi (Crixus), či Peterovi Mensahovi (Oenomaus), ale hlavne o Dustinovi Clareovi (Gannicus), ktorý je rozhodne prínos a tým pádom prequel God of the Arena nie je len obyčajný prequelom, ale v niektorých dejových linkách sa tu v ňom pokračuje. Spartacus Vengeance je stále dobrý seriál, no najväčšie mínus je preobsadenie postáv a slabší príbeh. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém druhé sezóny není ani tak v (nezbytném) přeobsazení titulní postavy (McIntyre je možná ještě charismatičtější než byl Andy Whitfield), jako spíš v neucelenosti hlavního příběhu - rozpadá se tak na několik menších, z nichž skutečné grády mají jen dva (velkolepá záchranná a vyvražďovací akce v pátém dílu a závěrečné dvě epizody, v nichž probíhají zpravidla strhující střety s Glaberovou armádou). A jistá potíž je i se samotným Spartakem, který jakoby zde přestal být ústředním tahounem a stal se jen jednou z mnoha postav - a bohužel jednou z těch méně zajímavých. Kvůli tomu se trochu ze seriálu vytrácí primární podstata Spartakova příběhu... Akční scény jsou víceméně na stejné úrovni jako v předchozích dvou sériích (KREV A PÍSEK a BOHOVÉ ARÉNY, btw POMSTA dějově navazuje i na tento prequel!), a opět platí, že zpomalovačky jsou využívány až příliš často... Zábavu v neakčních scénách opět zajišťují především intriky mezi záporáky (Ashur je opět nebývale slizký, vývoj vztahů mezi Glaberem, Ilythií a Lucretií je dopředu jen těžko čitelný) a různorodé konflikty mezi vzbouřenými otroky (Oenomaus/Gannicus, Crixus/Agron atd.). ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti 1.sérii "Krev a písek" je série "Pomsta" výrazně slabší. Celkem mě bavily jen některé linie, bohužel spíše ty vedlejší. Bavila mě nepříliš chytrá, ctižádostivá, bezohledná a rozmazlená mrcha Llithya a její dům (vše kolem Batiatova domu) + dřívější domina, nyní pomatená Lucretia, od které bych se teda raději držela pořádně daleko (její činy se daly tak nějak předem očekávat) + pár dalších ojedinělejších scén s některými mužskými postavami. Spartakus mě nyní již absolutně nezajímal, kolem něho je ve dvojce prostoduchý, patetický děj a novej herec mi ani není sympatický, takže když byl na scéně, občas jsem si odskakovala raději uvařit dobrý čaj.:) 3. série už je s prominutím odpad, ani jsem to nemohla dokoukat, přiznám se, že z toho už jsem neměla absolutně nic, ale možná, kdybych tolik nepřeskakovala a nepřetáčela... :) Třeba mi něco skvostnějšího uniklo. :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksová estetika první řady je zpátky. 1)  Choreografie neustálých bojů, krve a meče navazuje tam, kde předchozí řada skončila._____ 2)  Propletenec neustálých intrik a opakovaného zrazování na straně Římanů, kde prakticky neexistuje kladná postava, pěkně kontrastuje s ušlechtilým, byť neurvalým, chováním bývalých otroků. Inu, komiks._____ 3)  Z nových postav stojí za zmínku přitažlivý 23letý novozélandský Maor Pana Hema Taylor (osvobozený otrok Násir) a 31letý Australan (žije v Los Angeles) Daniel Feuerriegel (Násirův milenec Agron)._____ 4)  Některé postavy mají více prostoru, než dříve. Je tu 30letý usměvavý Dustin Clare (gladiátor Gannikus), 42letý charismatický a přitažlivý Fijijec (žije na Novém Zélandu) homosexuál Craig Parker (legát Glaber) či 37letý libanonský Američan Nick E. Tarabay (otrok Ašúr, slouží věrně Glaberovi). Rovněž nepříliš charismatický 30letý Australan Liam McIntyre (Spartakus) dělá, co může. I 43letý mix Novozélanďana a Australana Manu Bennett s vousy, které mu sluší (gladiátor Crixus) vypadá přitažlivěji, než dříve._____ 5)  Věk protagonistů uvádím k roku vzniku řady (2012). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zlatí Gods Of Arena."Třetí" řada jede na podobné vlně jako její předchůdci,ale zase se o něco méně bojuje a víc se srdceryvně blábolí díky čemuž je to víc nuda než zábava.Dokonce ani ta nahota už to nezachrání,protože i té je tady méně a není ničím zajímavá.Kamenem úrazu je i přeobsazení - i když vynucené - hlavní role,protože nový Spartakus tomu starému nesahá ani po kotníky.A to samé se dá říct i o přeobsazení Crixovi vyvolené.Zatímco ta "původní" byla sympaťanda,ta nová mě neskutečně iritovala celou dobu.Všechno tak alespoň trochu zachraňují záporáci Glaber,Ashur a Lukrecia (i když ta tady není tou z první řady) a z klaďasů rockstar Gannicus.Poslední řadu už dám taky,ale že bych se na ní po téhle extra těšil se říct nedá...60% ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2serie -70% ne ze by byla zla, postavy jsou tu rozehrany a slape to, ale nahrada herce je proste vprdeli a prvni pulku serialu si clovek zvyka na novyho kluka...nemel to lehke ale vzal to dobre..skoda andyho dpc jinak by to bylo strasny delo ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamrzí smrť Andyho Whitfielda, ktorý nemá adekvátnu náhradu v ďalších sériach v roli Spartaca. Nový herec ponúka ale črty, ktorého by možno predošlý herec nezahral tak dobre, a to spoločný záujem, morálku pre všetkých, vojenskú stratégiu a spravodlivosť. Mal som si na neho problém zvyknúť a aj keď mi to nepríde lepší herec a lepší Spartacus, verím v to, že tieto črty vie zahrať lepšie a byť tak lepšie stvárneným symbolom. Andy Whitfield mal totižto príliš rebelskú tvár. Spomienky na Naeviu sú nešťastne spoilernuté recastom, takže vieme, že ju nájdu. Glaber intriguje výborne a dokáže Spartakove akcie využívať vo svoj prospech. Jeho súperom sa stávajú Seppius a Varinius, bohužiaľ nedostatočne využití. Zmŕtvychvstanie Lucrecie ale trochu zaváňa scenáristickým prešľapom. Ashur získava dobré postavanie, Oenomaus dobrovoľne bojuje v pit. Oslobodzuje sa loď plná germánskych otrokov, čo sa nepáči Crixovi, ale Agronova loajalita Spartacovi prekonáva všetky ťažkosti. Séria sa držala v podobnej kvalite ako predošlá, ubudlo intríg, pribudlo vojenskej stratégie. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We must stand as one. Or fall divided. A lesson hard learned. Shackle will be struck from every slave upon our path. We will see our numbers grow. And when they have become legion, we will face Glaber, and the hordes of Rome again. And the Gods shall weap for their suffering." ()

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávaný nárůst hlavních linií tvůrci nezvládli úplně nejlépe, některé epizody působí dojmem, že pořádně netuší, o kom chtějí vyprávět. Nejvíce to odnáší překvapivě upozaděný Spartakus, takže nemám pocit, že by jeho nevýraznost byla vinou Liama McIntyreho. O poznání lépe jsou na tom výborné linie Ashura a Glabera, který převzal po Batiatovi roli hlavního intrikáře, což funguje výborně. Podobně jako návraty na stará známá místa v epizodě Libertus. Aréna tomu zkrátka chyběla, tohle bylo to nejlepší možné rozloučení s ní a zároveň start podstatně zajímavější části série, ve které má zase své místo i Spartakus. Ten krom přípravy na finální střet s Glaberem musí dělat svá první "politická" rozhodnutí a několikrát také klidnit tření mezi lidmi různých národů v jeho skupině. Intrik dle očekávání ubylo, přesto dům Batiatův stále stojí a dění v něm v mnoha částech překonává osudy skupiny. Naštěstí to neplatí pro dvě závěrečné epizody, které jsou z tohoto pohledu naprosto vyrovnané. Obzvlášť prolínání výborné bitvy s až hororovým děním v domě. Lucretia, dítě, plazící se Ilithyia a ten pohled. 75% ()

radekgfx

všechny recenze uživatele

Chaos. Stejné stigma jako Prison Break (2005). První série Spartaka měla dost jasně definované styčné body svého úspěchu – hermetické kulisy arény, cvičiště a Batiatusovy vily a koncentrovaný děj v jejich rámci. Druhá série tohle všechno zboří, ale nijak nevytěží. Z přívalu nových možností se jí totiž rozklepou kolena a začne tápat. Tvůrci se to bohužel snaží řešit tím úplně nejhorším a nejméně produktivním způsobem – začnou oživovat mrtvé postavy, nelogicky vracejí děj do již viděných kulis a velké části stopáží vyplňují dialogy známých postav, které pouze zdržují a děj nikam neposunují. McIntyre není Whitfield a toho nového a kreativního je zoufale málo. Jsou to právě pokračování jako druhá řada Spartaka, díky nimž člověk docení „nedokončená“ díla jako Okamotovu Zběsilost (1966). Jdu jí zvednout hodnocení. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem ve finále s druhou, třetí spokojený, musím bohužel přiznat, že se šlo kvalitou trochu dolů. Velmi nešťastné přeobsazení Spartaka se nepovedlo a Liam McIntyre se snaží seč mu síly stačí, Andy to ale není a přijde mi jako takový klučíček bez charismatu. Scénář je slabší, není tu tolik wow momentů a i když se vracejí ti, na kterých stojí dokonalá první série, Manu Bennett, Peter Mensah i Luxy Xena Lawless, nemají tady takový prostor rozjet tu fantazii, jakou předvedli v minulosti. Díky posledním epizodám jde ale hodnocení nahoru, tam si tvůrci vylepšili trochu pošramocenou pověst. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož sezóny Krev a písek i Bohové arény byly výlučně gladiátorské, opuštění cvičiště a arény mi připomínají podobné zklamání jako třeba druhá sezóna Útěku z vězení. Na druhou stranu stále to stojí na velmi kvalitně vybudovaných postavách a jejich vztazích - zvlášť příběh Crixe a Naevie je velmi silný. Poznámka pod čarou: jsem zvyklý sledovat seriál v češtině a když jsem viděl jeden díl v originále, všiml jsem si, že dabingem se poněkud ztrácí ta vznosná staroangličtina ("they are but loyal, a quality you seem to be unfamiliar with"), která není překládána do nějaké formy staročeštiny, ale naopak do moderní vobecný pražský češtiny ("jsou mi věrný, což je zřejmě pro tebe neznámý slovo"). Asi si někdo usmyslel, že seriál kořeněný sexem a násilím bude na Prima Cool sledovat jenom mladé publikum, které by staročeština mohla vyděsit. :-) ()

TinyMartina

všechny recenze uživatele

Bohužel, nový představitel Spartaka je nemastný neslaný a vůbec mi tam nesedí. Viděla jsem první dva díly a už mě to prostě tolik netáhlo koukat na ten zbytek. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

To jsou ale paradoxy.....úžasně naivní a dobrodružné jako Vinnetou, prostě žrádlo pro desetileté kluky, ale zároveň.........brutalita a erotika na takové úrovni, jakou svět dobrodružných filmů ještě nespatřil.......kvůli posledně zmíněnému aspektu dávám čtyři hvězdy, jinak je to bitkařská naivita non plus ultra..... ()

nickymilka 

všechny recenze uživatele

Mrzi me, ze jim umrel herec z prvni serie Whitfield. Bohuzel Lian McIntyre je proti nemu jak malej usmudlanej kluk z ulice, kterej si hraje na drsnaka. Prvni serie je uzasna, druha o Gannicusovi trosku slabsi a ted tahle „Vengeance“ byla spis pomsta divakovi... zadna nova myslenka, jen bitka, krev a prazdne radoby drsnacke dialogy, ktere ve mne vyvolavaj pocity az parodie. Mesic pote: Posledni serie je zas o hodne lepsi, konecne nejaka zajimava dejova linka! A Lian s delsima vousama je uveritelnejsi. ()

aneta105 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A tam, kde první řada skončila, druhá pokračuje, sice se děj vleče a někeré scány jsou zbytečné, nic méně na tom finále této řady mě absoletně uchvátilo a mnohkdy překvapilo, bravo seriále, dávám ti 85%. ()

Reklama

Reklama