Reklama

Reklama

Crassus vyráží za Spartakem, jehož lidé táhnou krajem a osvobozují otroky. Crassovi zvědové je však nemohou najít. Agron mu chce pomoci, ale neudrží meč. Spartakus chce bojovat a zdržet Crassa, než Agron a Násir odvedou ostatní přes hory. Crassus se připravuje na bitvu a truchlí. Caesar konečně zjistí, kde je Spartakus. Crassus nechá Kore poslat zpět do doprovodného tábora. Laeta chce počkat na Spartaka na úpatí hor. Spartakus je rád, že Agron jde s ním. Loučí se s ostatními a táhne proti Crassovi. Crassus pozve Spartaka na schůzku, mluví spolu beze zbraní a o samotě. Nakonec si podají ruce a rozejdou se. Spartakus prozradil Crassovi, že jeho syna zabila žena. Crassus se vrátí zpět do tábora a zuří. Spartakovi se stýská po ženě a po domově. Chce, aby ženy zůstaly žít, a proto musí bojovat. Chce, aby velel Ganekos. Crassova armáda je obrovská, Spartakových lidí je daleko méně. Spartakus k nim promlouvá a motivuje je. Začíná obrovská bitva... (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Give me a sword.“ Spartakus vymyslí svoj plán na oklamanie súpera, kedy viacero víl napáda skoro naraz a každý z jeho ľudí hovorí preživším, že je on. Úspešne tak mätie Pompeiových mužov. Agron nemôže v ruke po ukrižovaní držať meč, tak mu Nasir vymyslí štít s dierou pre meč pripevnený o roku. Posledná veľká bitka seriálu je epická. Spartacus má pripravené veci v zálohe, no organizáciu Crassa nemôže zvládnuť. Gannicus lapení medzi usproriadanými radami ťažkoodencov nedokáže využiť svoje schopnosti. Zvíťazil rozum a kontinuita nad nepripravenosťou a naklánaním si rizika. Dve kopije v Spartakovom tele ale boli epické, Crassove slová pred chystaním prebodnutím tiež, rovnako ako Spartakove na konci síl. Dôstojný záver seriálu. ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé, dojemné, strhující. Brečel jsem. Jeden z nejlepších seriálových dílů všech dob. Strhující vyprávění příběhu díky dokonalému scénáři. efektům, úžasné hudbě a v neposlední řadě i díky vynikajícím hercům. Děkuji všem, kteří se na tomto seriálu podíleli, za vynikajíc¨í podívanou, která nemá v historických seriálech obdoby. ()

Reklama

Reklama