Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Gaius Claudius Glaber je mrtev. Od jeho porážky uplynulo už mnoho měsíců a rebelská armáda, vedená Spartakem a jeho generály, Crixem, Gannicem a Agronem, pokračuje ve vítězném tažení proti Římu. K povstalcům se připojují další tisíce osvobozených otroků a početné řady rebelů začínají ohrožovat i mocnou římskou armádu. Spartakus je více než kdy jindy odhodlán jednou pro vždy svrhnout Římskou republiku. Po smrti Ashura bojují Naevia a Crixus díky znovunalezené síle a odhodlání jako jeden muž. Gannicus se jako vždy snaží užívat si v jakékoli situaci života naplno, a tak své lože sdílí s krásnou, ovšem nebezpečnou Saxou. Společně se rebelové pouštějí do jedné krvavé potyčky za druhou a připravují se na nevyhnutelnou totální válku s Římem. Senát se obrací s prosbou o pomoc na nejbohatšího občana, Marca Crassa. Mocný politik a vynikající stratég respektuje svého soupeře a odmítá se dopustit stejných chyb, jaké zničily Glabera a jeho předchůdce. S pomocí mladého a soutěživého Julia Caesara je Crassus pevně odhodlán rozdrtit Spartaka a jeho vzpouru. Spartakus: Válka zatracených vyvrcholí v epickou bitvu, jež nemá obdoby. (HBO Europe)

(více)

Recenze (19)

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě je více bitev, krve a emocí. Nechybí ani úžasné dialogy a morální poučení. Nevím s jistotou, jestli je třetí série nejlepší sérií seriálu, ale rozhodně vím, že má nejlepší epizodu celého seriálu - Victory. Neskutečně jsem si užil všechny tři řady, všechny tři jsou pro mě bezchybné, dokonale provedené a podle mě i stejně dobré. Byla by opovážlivost vyvyšovat nějakou sérii nad ostatní dvě. Dokonalé. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

závěrečná řada je o něco lepší než ne moc povedená třetí,ale kvalit první řady i tak nedosahuje.Plusem je,že se tu méně kecá a dost se bojuje,není nouze o zvraty a Crassus je správně charismatický "záporák".Pár věcí mi tu sice nedávalo smysl,ale naštěstí jich nebylo tolik.Ke cti tvůrcům slouží,že i přes určité výmysly/nepřesnosti - např.účast Caesara v bojích atd se překvapivě snažili držet historických faktů a to sem vlastně ani nečekal...70% ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně silnější série než Pomsta. Dějem, ale hlavně atmosférou a celkovým vyzněním hodně jiné než Krev a písek a Bohové arény, pochopitelně a asi nevyhnutelně, ale jde o obstojné navázání na kvality prvních dvou sérií a poměrně důstojné zakončení celého příběhu, který vyprávěl seriál, a přijde mi, že i hezká a silné emoce nepostrádající pocta skutečnému příběhu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tretej sérii Spartacus začína premýšľať aj ako vládca, a nie len ako vojvodca. Svoje hojné počty ľudí totiž potrebuje ubytovať pred zimou. Máme tu veľmi zaujímavú postavu, Crassa, ktorého um, kalkulácia, schopnosť riskovať a armáda sú omnoho lepšie ako Spartacove. Do mesta zajatého Spartacom navyše prichádza prefíkaný Crassov spojenec Caesar (historicky to nie je podložné), ktorý rozpúta medzi Spartacovými veliteľmi nesváry končiace genocídou zajatých Rimanov. Vidíme aj dôsledky krutého mučenia ženy, ktoré vyzerá ako z nejakého exploitation hororu. Máme tu aj extra krutú decimation, kedy vidíme kosti trčiace z tela živého decimovaného. Jediný, ktorý sa poriadne nedostáva ku slovu, je Crassov starší syn Tiberius, ktorý žiarli na Crassa a postupne sa stáva horším a zákernejším. Citeľne tu chýbajú silné intrigánske ženské postavy známe divákovi z prvých dvoch sérií. Za mňa ide o najslabšiu sériu, kedy hneď dve epizódy po sebe mi prišli trochu naťahovacie. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k předešlým řadám je závěrečná série diametrálně odlišná – oba dva předchůdci totiž hráli na relativně komorní notu, zatímco tohle je impozantní epická akční krasojízda par excelence. Každopádně určitě jde o jedno z nejvelkolepějších seriálových završení v dějinách televize – je to impozantní, ale i ZATRACENĚ dojemné.... První série je sice nepřekonatelná, ale i tak jde o spektakulární podívanou – ačkoliv béčkovou, tak náramně zábavnou. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • V závěrečném díle seriálu Gannicus (Dustin Clare) vzpomíná, jak lid provolával jeho jméno v aréně. Ale ta v té době, kdy si Gannicus vybojoval svobodu, ještě nebyla postavena. (Timak)
  • V epizodě se objevuje postava Gaia Julia Caesara (Todd Lasance), která se ukáže pro další děj jako důležitá. Historicky ovšem není známo, jakou roli hrál Caesar ve Spartakově (Liam McIntyre) povstání, a jestli se ho vůbec nějak účastnil. (PatrikP4)
  • V této epizodě uspořádá Spartakus (Liam McIntyre) gladiátorské hry na počet padlého bratra Crixa (Manu Bennett). Historicky je toto pravda. Spartakus skutečně donutil 30 římských vojáků bojovat jako v aréně na počest Crixa. (PatrikP4)

Reklama

Reklama