Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (436)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc,hlavně co se akce týče,ale postava Denzela,která film táhne mě prostě baví,proto kdo chce jen čistě kvalitní akční podívanou tak pro něj bude asi lepší jiný film.Kdo má rád Denzela jako já tak tomu to doporučuji.Pokud bude i třetí díl tak bych zapracoval na příběhu a té akce a nespoléhal bych se jak se moderně říká na charizma hlavního herce.Za mě tedy celkově 70 % a čtyři hvězdy ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přesně to, co čekáte od druhého dílu filmu, který staví téměř výhradně na hlavním hrdinovi a cool okázalé režii s prvky na efekt. Equalizer 2 paradoxně působí jakože všeho je více. Více vedlejších postav, více Washingtona promlouvajícího do duše, lepší poznání hlavního hrdiny, resp. jeho historie. Fuqua pořád umí cool momenty i solidní akci, ale hlavní záporak se nepovedl, klasický dějový twist included. Akce byla lepší ve volume 1, jelikož se od jedničky ani neočekávalo více, nebylo tedy potřeba experimentovat s příběhem a nastatovat kaši. Větrný závěr je zajímavě natočený, ale s prachbídným napětím. Zlatý supermakret v původním filmu. A bohužel je i dost tristní fakt, že nejlepší bitku v celém filmu má Melissa Leo (tedy žena) ve vedlejší roli. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 62 miliónov $ | Tržby: 190,4 miliónov $ | Pre mňa oveľa podarenejšie, než jednička. Paradoxne, malé dejové linky ma zaujali viac, než ta hlavná - prišli mi duchaplnejšie a vývojaschopnejšie. Denzel je na svoj vek v prekvapivo dobrej forme - v lepšej, než napríklad pred desiatimi rokmi. I napriek tomu už trošku začína plniť v Hollywoode rolu, ako Liam Neeson. Ale mne to vôbec nevadí. Faqua mal lepší materiál pod rukami s Olympusom a Southpaw, tak dúfam, že niečo podobné opäť prinesie. Ps: Na Pedra Pascala sa teším v každom filme, ale scenáristi mu veľa hĺbky tentokrát nedopriali. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Z odposlechu rozhovoru režiséra se scénáristou...... ,,Rejžooooo, sehnal jsem do filmu Arlovskiho s Cerronem, však víš, ty UFC profi fightery, tak je tam nějak skvěle zakomponujeme, ne?" ,,Jasně Wenku, jasně. Ten Arlovski bude na začátku sedět ve vlaku a potká se tam s Washingtonem a..." ,,A bude brutální bitka, že jo rejžo?" ,,Ses posral, Wenku? Dostane jednu a potáhne zpátky do běloruska nebo z jaký je prdele. Přece nějakej bejvalej UFC KFC šampion nemůže nabídnout dobrou akční scénu s božským Washingtonem. Kdepak, jak říkám, jednu schytá a hned padne jak podťatej, beztak jsem o něm slyšel, že je celkem sklenka, tak to bude autistický!" ,,Rejžo, říká se autentický a proč jsme teda obsazovali bejvalýho šampiona, když dostane tolik prostoru, jako kdejaká bezejmená nula z ulice?" ,,Proč? Protože můžu, pyčo!" ,,Mno dobrá rejžo a co Cerrone?" ,,Ten holohlavej vychrt? Vypadá jak fetka, bude hrát feťáka a s Washingtonem se ani nepotká, mrdám ho do huby." ,,Ale rejžo !! Je to jeden z nejlepších zápasníků, má nejvíc výher v historii UFC. Ten chlap tam musí mít fight." ,,Vyhrál v tom UFC titul, Wenku?" ,,Ne, ale bojoval o něj a....." ,,A dostal přes píču, když nevyhrál, Mrdám ho do huby, dostane fight s babou. S nějakou starší spíš už blízko k důchodu a předvede poloviční hovno." ,,Tvl rejžo, když to vidíš takhle, nemám rovnou ten scénář přepsat celej? Washington místo brutálních bitek může napravovat negra z ulice, všechny vyřídit s jednou rukou v prdeli a úplně sám roznýst speciální komando na sračky, pokud možno během hurikánu, orkánu, nebo jiný zkurvený bouře, ne?" ,,Hmmmmmm, Wenku to je vono, tak to napiš a já to natočím. To bude námrd!!" ,,Rejžo, já to myslel ironicky!! Bude to píčovina!" ,,Tak prrrrrrrrr, Wenku, jááááá jsem tady rejžisér, jáááá natočil jedničku a jestli mi to vlezlo do hlavy, je čistě moje věc! Přepiš to jak si řek nebo si hledej práci venku, Wenku!!" ,,Ale, Antoine...takhle pojebeme odkaz jedničky a...." ,,Tak bude to, ty "negře"?! Buď rád, že to píšeš ty vápenko zasraná." ,,Oukej, Fuquo, já Tě varoval. Tak jak chceš!!" No a co já bych k tomu dodala? Wenk měl pravdu, byla to píčovina, neměl si nechat kecat do scénáře. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Po solidní jedničce slušný propad. Stejní tvůrci a výsledek se sotva doplazí na průměr. Prostě nepochopitelný odklon od předchozího kvalitního zpracování. A to Denzel Washington má vůli hrát, ale je vržen do situací, které diváky nemohou zajímat ani bavit. Jednu chvíli vykonává taxikařinu, pak převychovává černého mladíka ze sousedství, aby se příliš neumazal od drogového odéru, u něhož si následně objedná venkovní i domácí malířské práce, ze svých akčních schopností toho moc neukáže, akce je co by se pod jeho čepici vlezlo. První hodinu provází absolutní nepřehlednost, kupí se žánrové odnože a dlouho jsem neměl jasno, o co ve filmu jde především. Antoine Fuqua vytasil unavenou režii, která ožije ve finální části, kdy se náš ultrasprávňácký hrdina konečně akčně rozjede na víc než minutu a ve slotě likviduje své dřívější kamarády ve zbrani, kteří se dali na temnou stranu. Washington už dávno není nijaký velký kino tahoun, tudíž by měl zvažovat, zda diváky tahat na výchovné až filozofické koncerty. Akce vypadá krvavě dobře, technické známky plní své standardy. Vedlejší role jsou naprosto průhledné - záporného protivníka a strůjce všeho zlého identifikujete po vteřině jeho zjevení se na scéně, ačkoliv film jej nemíní odhalit hned, všechny ostatní, v jádru hodné postavy získají své sociální jistoty. Docela se divím, že pokračování se vydalo tímto málo zábavným a vesměs rutinním směrem, kde je přemíra rozkouskovaných scén, co jsou střídavě napínavé a nudné, zasazené do levných, omšelých a neatraktivně působících lokací, dojde i na Belgii. Do kina si nechte zajít chuť. Jednička zůstává neochvějně nepřekonána ve všech ohledech. Vznik trojky jen v tom případě, pokud se obnoví původní chválihodný koncept. Tohle vyznělo málem trapně. 5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 102,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 190,4 mil. (NIRO)
  • Přibližně v čase 35:04, při záběru na uličku s popiskem „Brussel, Belgie“, byla použita ulice Truhlářská na Praze 1 (mj. je vidět polská vlajka na sídle Konzulárního oddělení Velvyslanectví Polské republiky). (Michalechal)
  • Natáčelo se ve státě Massachusetts (USA) a v Istanbulu v Turecku. (ČSFD)

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama