Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Recenze (436)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to ještě víc jak jednička. Dvojka je osobnější (a využívá některých naznačených motivů z prvního dílu), má uvěřitelného, ale přesto nebezpečného záporáka, místy je i příjemně civilní a film využívá to nejlepší z hereckého projevu Denzela Washingtona. Bavila mě jak detektivně-špionská první polovina, tak akčnější půlka druhá, kde se napětí skoro pořád dalo opravdu krájet a parádně nasnímané a lahůdkově ozvučené finální zúčtování je chutná třešnička. Nemám výhrad, už dlouho jsem neviděl tak chytlavý akční thriller a Robert McCall tu ukázal, jaký má v sobě potenciál. Dal bych si ho klidně i napotřetí. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

CineStar Anděl (ČSFD projekce) - Budu se opakovat jako u předchozích Fuquových filmů, ale tenhle režisér mě s každým dalším počinem utvrzuje, že to na režisérské sesli prostě umí. Už nějaký ten pátek ho mám mezi TOP režiséry a díky Equalizer 2 si tuto pozici u mě jen potvrzuje. Obecně má Fuqua akční sekvence vždy vynikající a poklidné pasáže jsou doprovázeny trefnou hudbou, takže vydržíte až do konce bez toho, aniž byste sledovali čas. A zde tomu nebylo jinak. Denzel - který chlap se umí v 63 letech takhle ohánět a který chlap má takové charizma jako on? Fandím mu a více takových rolí. Equalizer 2 je jiný než jednička, ale i tak má chytlavé tempo a parádní akce. Závěrem...kdyby bylo další pokračování, vůbec bych se nezlobil. 80% (with J.) // (4.1.2020) CINEMAX+HBO GO - Potvrzuji 4*. Skvěle se na to dívá. 80% (with J.) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu víc,hlavně co se akce týče,ale postava Denzela,která film táhne mě prostě baví,proto kdo chce jen čistě kvalitní akční podívanou tak pro něj bude asi lepší jiný film.Kdo má rád Denzela jako já tak tomu to doporučuji.Pokud bude i třetí díl tak bych zapracoval na příběhu a té akce a nespoléhal bych se jak se moderně říká na charizma hlavního herce.Za mě tedy celkově 70 % a čtyři hvězdy ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Kvalita filmu je hodně srovnatelná s prvním filmem. Akce pěkná, příběh jednoduchý a i celkem svižný. Záporák dobře vybraný. Za mě 80% :) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Má to to samé co jednička, plus emoce. Narozdíl od prvního filmu se tu dovídáme trochu víc o postavě Danzela Washingtona a nabízíme se nám možnost nahlédnout do jeho minulosti. Výborný thriller s dobrou zápletkou, hudbou a atmosférou. 5* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Člověk by čekal, že u druhého dílu s takovým nadupaným rozpočtem se dočkáme daleko většího zastoupení akce a všelijakých přestřelek, ale nestalo se. Pomalu mi přišlo, že se tady takových situací objevilo ještě méně, než tomu bylo u jedničky (věřte tomu nebo ne). Ale ono jednoduše stačí vystavit film na charismatu hlavního hrdiny, notabene když ji hraje taková herecká ikona jako Denzel Washington. Každé jeho gesto, každé jeho jednání, to vše jsem mu, jak se lidově říká, sežral i s navijákem. Zápletku bych asi propříště ocenil trochu propracovanější, scénář tomu na tomto poli také nijak výrazně nepomohl, ale jednoduchá revenge story u mě měla, má a bude mít vždy zaručený úspěch (zdravím Johna Wicka a Punishera :D). Sice nevím proč, ale asi pro ně mám slabost. Když dojde tedy na akcičku, tak v pohodě, dočkáme se i pár momentů plné brutality (scéna s harpunou bezkonkurenčně drží prvenství). Závěrečná napínavá epizodka za zajímavých vnějších podmínek (ta bouře tomu dodala na efektnosti) skvělá, jen je škoda, že tak krátká (i tak ale v porovnání se závěrečným zúčtováním v Bauhausu z jedničky malinko slabší). Nic světoborného, ale zase jsem se královsky bavil. A o to jde přeci, ne ? Za mě dávám 7,5/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že když jsem dokoukal první E, tak jsem měl pocit, že jsem dostal "Sám Doma" pro dospělé. Asi budu za blázna, ale při druhém E jsem si vzpoměl na hru Zaklínač 3. Má to totiž podobný rys v tom, že hlavní hrdina řeší X vedlejších věcí a to hlavní nejdříve plyne v pozadí, postupně vyplave na povrch a je zakončeno finálem. Jenže na rozdíl od hry tady jsem si to neužíval a naopak mě to místy už nudilo. Film tím natahuje zbytečně stopáž a divák nic nezískává. McCall pomáhá támhle. pak tady ale nebuduje to ani zápletku a u mě osobně ani emoce. No a když se dobereme k rozzuzlení a k finále, tak očekávání je tak velké, že mě nakonec mohlo uspokojit jen málo co. A tomu co mi bylo nabídnuto se to nepovedlo. Za místy až příliš ukecaný a natahovaný film dám 60 procent a přiznávám... Já jsem zklamán. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Pomalá, takřka přemýšlivá porce násilí. Úvod solidní, představení postav tak trošku podle plánu, pak zbytečně utahaný a závěrečná akce řemeslně na špičce, ale tak nějak jsem nedostal ukojení vysokých očekávání. Proti jedničce slabší, ale nikterak zbytečný díl. 65% ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Uplně jiný příbeh nez jednicka. Akčnák s asi nejpomalejším dějem, co znám. Ale to pomalé rozvláčné tempo se mi hrozně líbilo, ale po akční stránce slabší než jednička. No a hlavní zápletka je vlastně úplně nejtuctuvější. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Equalizer 2 je z půlky tak dobrý jako jednička, dvakrát tak pitomej a scénář by mohl soutěžit o zlatou malinu, kdyby se rozdávala za scénář. Z Denzela je Mirek Dušín se schopnostma Johna Wicka a McGyvera, rozdává moudra kde chodí a všichni mu to hrozně žerou. Na konci je to už totální výmaz, když vyhlásí válku svým soupeřům a hned první věc co udělají je, že jedou k němu domů sejmout ho. Určitě bude doma a naivně si myslet že se nic nestane... No nic, Denzel už je taky starej a je tp vidět. Slabší 3* ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington už není děda z hobbymarketu, ale živí se jako řidič Uberu, který zároveň pomáhá lidem ve svém okolí a trestá bezpráví. A tak koná a koná a divák čeká, co že bude ta hlavní zápletka. A čeká skoro do půlky filmu, aby zjistil, že není ani tak přímočará, ani tak zajímavá, jako v prvním díle. A jakkoliv je závěrečný boss-fight zasazen do zajímavého prostředí, je druhý díl oproti prvnímu značným zklamáním. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Měl sem v sobě asi 4 piva z venku a usadil sem se v obovském prázdém sále, kde kdesi daleko na druhé a třetí straně zely hlavy nějakejch dalších lidí. Málo lidí, že to dávaj třetí den ... (??). Večer. Ale protože jsem dostal ještě chuť, šel sem si pro předraženýho Hainekena za 65 ,- kč a sledoval film. Nejdřív mne to bavilo, hezký, Washington ještě víc obsesivně střelenej než v díle jedna. Ale nikam se ten děj neubíral. Aha, pomáhá znuděnýmu mladíkovi silně opálenýho africkýho typu ...s malířstvím ??!! Tvl ... Pak se to zamotalo a po kom se sakra tedy jde??!! Ajo!! To je ten týpek z Narcos Pedro, kterýho teď všude obsazujou! Aha ... závěrečnej fight bez nápadu, totálně plnej klišé, nesmyslů, kravin co tady už byly. No nic! Nejdřív mě film bavil, pak mne nudil, ale nečekal sem, že posledních 15 minut mne bude nebetyčně srát! Nic novýho, vše viděno, nastavovaná nudná až trapná kaše. A to jsem s pivkama vyhodil za film/kina asi 400 ,- ... super tvl .. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhá zahřívací pasáž dává znamení, že žádný super snímek to nebude. Po dlouhosáhlém tlachání o ničem a vození lidí v taxíku, uplyne 30 minut a po dějové lince jsme se neposunuli ani o milimetr. Když dojde k hlavní zápletce, věrně kopíruje dějovou linku z prvního film jen s rozdílem postav a lokací. Děj akce a agradace je stejný. Hudba je zde nezáživná a také stopáž mě vyčerpala. Ještě, že ve filmu hraje Denzel, který je natolik dobrý herec, který strhává veškerou pozornost na sebe a díky němu je film o fous lepší. Equalizer 2 také sebe asi bere moc vážně, jelikož vtip zde není ani jeden. Tedy jeden zde je, nicméně to asi nebyl úmysl, abychom se zde zasmáli. Hodnocení vychází negativně mnohem víc než u prvního filmu a nedoporučuji. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington je zatraceně výbornej a i v 63 letech mu to žeru. I přes méně akce jsem si to pokračování užil. 7/10 ()

salalala 

všechny recenze uživatele

De facto totéž co první film. Fuqua tentokráte diváka neuvádí do děje a velmi pomalu představuje všechny důležité postavy a ukazuje, co od posledního setkání dělá Robert McCall. Poměrně dlouho mu trvá, než se rozjede klíčová dějová linie a ani dialogy nejsou natolik zajímavé, aby to diváka vytrhlo. Také linie s napravováním mladého výrostka je předvídatelná a trochu zbytečná. Až teprve, když se vyloží karty na stůl a vykrystalizuje bohužel očekávaný záporák, film nabere slušné tempo a náboj. Na nadprůměru snímek udržuje především výborná syrová akce, která se nebojí být v rámci možností brutální a celá závěrečná přestřelka v hurikánu má nápad, spád a je poměrně originální. Výborný je též Washington, jenž utáhne film sám, protože bohužel nemá nikoho, kdo by mu výrazněji pomohl - Pullman a Leo jsou tu málo a Pascal je unylý a ne tak charismatický, aby byl tím pravým protivníkem. Možná i proto nemá jejich finální střet potřebnou osudovost a nekompromisnost. Kdyby to celé bylo o několik minut kratší, také by to výsledku prospělo. The Equalizer 2 je i tak hodně slušnou podívanou, která asi udělá radost spíš fanouškům žánru, kteří si užijí určitou staromilskost a syrovost. 70 % ()

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama