Reklama

Reklama

Pokračování úspěšného akčního thrilleru Equalizer. Denzel Washington se vrací jako bývalý člen speciální jednotky Robert McCall, který bojuje za práva a spravedlnost pro ty, kteří už ztratili veškerou naději. (Falcon)

Recenze (435)

bobstock 

všechny recenze uživatele

John Wick na důchodě, režisérsky zvládnuté s odpovídající vážností, jenže Denzel se mračí, občas řekne něco z učebnice filozofie, Denzel se malinko usmívá nene už se zase nijak netváří, Denzel se dívá, vidí, tuší, vytahuje údery a kopy and winner is? 50% ()

Say 

všechny recenze uživatele

Cením si netradiční přístup k žánru. Ještě více bych ocenil, kdyby byl konzistentní i v akčních scénách. Další, prosím. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Trochu mi unikla celkova pointa, lebo ostalo par veci nevysvetlenych. Kym som nedostal jasnu odpoved o co vlastne pojde, tak mi to prislo fakt pomale a nevyrazne. Akonahle sa dej preklopi do druhej polky, tak to zacne mat grady. Zaver mohli trochu viac vysperkovat, aj ked napad s hurikanom bol tiez super. Klasicky dobry Washington v ulohe, ktora mu ide najviac. To musi bavit. Skoda len toho nezaujimaveho zaciatku. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Celkem to ušlo. Sice to občas bylo celkem pomalé a snaha vybudovat Denzelovi nějaký ten background se spíše minula účinkem, ale akce nebyla špatná. Bohužel až na finále, kdy se režisér už ani nenamáhal vymyslet, jak se Denzel dostal na tu mizernou věž naprosto nepozorovaně. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o akční scény, tak se Equlizer 2 neliší od 1, horší je to s hlavní skupinkou zaměnitelných protivníků a také s uvěřitelností. Zatímco scénář 1 patřil mezi standardy žánru, ve 2 to scénáristé trochu přehnali a to už úvodní scénou ve vlaku. Nenáročná záležitost na jedno shlédnutí. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Začiatok výborný, Denzel pokračuje v tom čo chcel robiť na konci jednotky. Stred a samotné jadro ma až tak neoslovili, nakoľko hlavný príbeh bol poslabší a záporáci dostali veľmi málo priestoru nato aby sa nejako predviedli. Koniec a zúčtovanie pri hurikáne ma však bavil. Denzel tu opäť rozdá výborné chvaty, zlomí pár kostí a s nožom nareže troška mäsa. O chlp slabšie ako jednotka ale stále to baví. ()

gulista 

všechny recenze uživatele

Nie že by bol Equalizer 2 zlým pokračovaním, no kým sa film dostane k hlavnej dejovej línii, chvíľu to potrvá (prehovor vo vlaku, sledovanie zákazníkov v aute, pomoc zneužitému dievčaťu). Akčné scény príliš nevynikajú, so záporákom je to to isté, celé to pôsobí bez výraznejších nápadov. Na druhej strane tu však neplatí 'všetkého viac' a McCall si diváka dokáže získať podobne ako Milesa, bez toho, aby po čase výraznejšie nudil. There are two kinds of pain in this world. The pain that hurts and the pain that alters. 45% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priznam sa, ze som si na premieru robil vacsie chute. Zvlast po velmi vydarenej, atmosferickej jednotke. Denzel je fajn, zapletka, hoci jednoducha, tiez nejak nerusi. Zial, ako celok to postrada tu atmosferu. Zaporaci su vacsinou bezduche babky, ktore Denzel likviduje a divak v nich ani nevidi zdatnejsieho supera. Zaver i posledne dialogy som predvidal, a tak to pre mna nebolo vygradovane adekvatne. Avsak stale celkom slusny film. Skoda, nedotiahnuty potencial. Thriller roka sa nekona. ;) 65% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šel do kina pár dní po šestém Mission Impossible a byla to tedy daleko lepší podívaná. Ve zkratce byl MI zdlouhavý a scény, kde se mluví byly těžce nudné, tady je to přesně naopak. Celý film strašně rychle uteče jako voda a Denzel Washington si to pořád dává jako zamlada. Akční scény výborné a finále to celé jen potvrzuje. Super film. Čisté 4* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jak může takový to film být tak nudný a utahaný? Zatím co jednička byla slušná nálož, tak toto bylo fakt ubohé. max 40%. ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Fascinující a setrvale pulsující podívaná, ve které ledově jistý Denzel Washington podává perfektní výkon, při kterém mu na záda dýchá vynikající Pedro Pascal a troufám si říct, že společný dialog u auta patří do smetánky těch nejlepších filmových dialogů. Krásná práce s kamerou a atmosférou je vygradovaná až do samotného finále v bouři, kde hlavní hrdina snímku přehledně, úsporně a chytře likviduje jednoho protivníka za druhým. Na první dobrou velmi silné 4*. Při druhé projekci již musím Equalizer 2 povýšit na 5*, protože je to atmosférická a řemeslně vybroušená podívaná, která naplno využívá svého potenciálu. Půjdu proti proudu, ale za mně je Equalizer 2 lepší a zábavnější než jeho předchůdce a myslím, že za tak čistou filmařinu, které už dnes moc není, je za mně současných 65% nepochopitelných. Hodnocení:86%. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Za me dost originalni akcni thriller. Washington vyborny jako vzdy. Jen mi to misty prislo nelogicke a prilis nevyhranene (myslim, ze pro vyhledavace drsnych akcnaku je to moc slabe a naopak - pro vyhledavace klidnejsich thrilleru je to moc krvave). ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

První slova, které mně Equalizera 2 napadla, byla "nastavovaná kaša". A pokud si odmyslím zahřívací scénu ve vlaku, tak první třetina je velmi vlažným odvarem, kdy mě napadalo, proč jsem si to ksakru pustil. Nicméně od chvíle, kdy nás opustí Melissa Leo, nabere film nové obrátky, Denzel utrousí jeden ukrutně vtipnej vtip, jeho morální ekvalizér začne kmitat jako o život a finále na ostrově bičovanému přívalovým deštěm je top notch. (40+80)/2=65 % (5 % jako bonus za vynikající poslední půlhodinu) ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhé, první hodinu se tam buď malují pokoje nebo vaří polívky. Přitom, když dojde na akci, je dobrá a Denzel stále rocks! Škoda. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem nijaká očekávání a film mě vcelku bavil. Stejně se ale nemohu zbavit názoru, že mi jednička nepřišla zase jako taková pecka, aby bylo nutné točit pokračování, a film podle mě celkově trpí údělem většiny sequelů, které se krčí ve stínu jedničky a působí vedle ní více či méně zbytečně. Denzel Washington je ovšem stále stejně skvělý a bavil mě i Pedro Pascal, zbytek castu je tam jinak v podstatě jen do počtu. Příběh mi přišel hodně předvídatelný a dějová linka s polepšeným černošským mladíkem mě tam nudila, protože mám pocit, že toto jsem viděl stokrát jinde. Finále ve větru velmi dobré. Za mě spíše lepší 3 *. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Opat skvela praca po kazdej stranke ako v jednotke,reziser,herci,hudba a tak dalej,no hlavne Denzel Washington bol zase perfect,vymakany thriller,ktory som si vychutnal...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie príbehu R. McCalla, z globálneho hľadiska, nesie na sebe tie vlastnosti, kvôli ktorým sa prvé dielo (väčšine) divákom sa páčilo. Napriek úsiliam je v tom o niečo menší „elán“ (neviem, že či je to ten správny výraz). Zápletka sa vybaľuje strašne pomaly a hlavne účinkujúci na „dark side“ nie sú dostatočne „predstavení“. Záverečné veľké zúčtovanie veľmi nádejný (vytvorené prostredie svedčí o originálnom premýšľaní), ale pomerne rýchlo ukončené a to bez toho, aby v divákovi vyvolal nejaké väčšie napätie. Čo na záver? D. Washington túto rolu hrá stále dobre a ja osobne by som sa nebránil „záverečného“ diela. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Související novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama