Reklama

Reklama

Gauguin: Jsem divoch

(TV film)
  • Francie Gauguin, je suis un sauvage (více)

Obsahy(1)

Citlivý filmový portrét postimpresionistického malíře Paula Gauguina, jenž s využitím moderních uměleckých animací i archivních materiálů klade otázky po smyslu umělcova útěku z civilizovaného světa... Zvolil si cestu malíře – psance, rozkolníka mezi moderními uměleckými proudy své doby, a vydobyl si tím naprostou svobodu. Nikdo nemohl předvídat, že skončí život v osamění, na konci světa, všemi opuštěn. Kdo byl Paul Gaugin? Proč prchal před civilizovaným světem? Francouzský dokument přibližuje Gauginův nespoutaný život a jedinečnou tvorbu prostřednictvím záběrů jeho děl, archivních materiálů a moderních uměleckých animací. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dnes už by zřejmě na Tahiti a Vanuatu mohl malovat jen nekonečné řady palem na palmový olej. a mýlí se "nemusel bych tak, svádět boj s lidskou hloupostí" jak říká v dokumentu. Shlédl jsem na ČT Art. ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Pořád ho vidim jako bouřliváka s tváří Antonyho Quinna z Žízně po životě. Zajímavej dokument o zajímavý osobnosti, na kterou jsem si stále neucelil názor, o to víc mě ale fascinuje. Těžko říct, která rána z toho dlouhýho seznamu ho nakonec srazila, nebo jestli se mu všechny ty neštěstí sečetly, nebo se jako nešťastnej člověk už narodil, kdo ví. Každopádně mi tenhle filmík ukázal spoustu maleb, který jsem předtim neznal, a k tomu zbytku poskytl kontext a velmi vítanej náhled do prostředí, ve kterym Gaguinovy geniální díla vznikaly. ()

Reklama

Reklama