Reklama

Reklama

Avicii: True Stories

Obsahy(1)

Zaměřuje se na neuvěřitelný vzestup, pád a znovuzrození jednoho z nejúspěšnějších světových umělců elektronické hudby všech dob, Aviciiho. (sator)

Recenze (38)

Marze 

všechny recenze uživatele

Smutny pribeh o silne introvertnim talentovanem cloveku, ktery se minul povolanim diszokeje "Stojim nahore a predstiram,ze neco mam rad a nemam. Nevidim zpusob,jak tohle delat a mit z toho radost.Proto jsem si rekl seru na to a koncim" rika Avicii. V zaveru si stezuje, ze lide od neho chteji dalsi vystoupeni,ale bezohledne prehlizeji, ze ho to stresuje a nebavi. Neverim,ze ho takto zdravotne odrovnal jen stres,jak se domniva.Urcite v tom byly i drogy, proti nimz se v dokumentu stavi a porce nevyspani. Usmevna epizodka je kdyz lezi v nemocnici a stezuje si, ze predepsane barbuturaty na tiseni bolesti vubec nezabiraji.Clovek s takovouto socialni fobii (v populaci jich je 14%) asi nyni zaziva prekrasny rok pandemicke izolace.Ale pozor- tito introvertni lide sice nemaji radi skupinove diskuse, jak Avicii rika,ale v rohovorech s jednim kamaradem jsou vyborni spolecnici. Kdyby se nezabil, vhodne povolani by pro nej treba bylo delat ajtaka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh o rychlém vzestupu nenápadného švédského mladíka, který se stal králem elektronické hudby a svého času, byl každý disko hit buď od něj, nebo se na něm podílel. Dokument převážně pro příznivce hudby, kteří nahlédnou za oponu a podívají se blíže na tohoto muzikanta, který se přes noc stal legendou, která nás bohužel brzy opustila. Dokument má o to větší sílu, že se natáčel rok před jeho úmrtím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi je smutné, že jsem ho do jeho smrti neznal, ale zjistil jsem, že některé jeho sklady už jsem slyšel. Osobní, dobrý dokument, který je zde jako epitaf. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pocitově až moc přepálené na stopáži,ale jinak hodně povedený dokument,který není vůbec o elektronické hudbě,ale o jednom stydlivém klukovi,který dokázal něco o čem by si mohli mnozí jiní DJs nechat jen zdát,aby byl nakonec převálcován děláním něčeho co nebylo vůbec pro něj.Hodně si cením toho,že se o svůj pohled se všemi negativy i pozitivy nebál nasdílet.Potom co se stalo pak z toho dokumetu místy až mrazí...RIP Time...80% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se obával, že to bude naprosto průměrný dokument a vysoká hodnocení jsou tu jen proto, že Avicii. No, mýlil jsem se hodně, Na jednu stranu mi vadí občasná zbytečná rozvleklost a to, že zde mohlo zaznít mnohem víc Aviciiho skladeb (třeba Lay Me Down, Hey Brother, The Nights nebo Broken Arrows, kterou nemůžu nemilovat, když k ní mám osobní citový vztah - ale to tady nebudu rozepisovat), na tu druhou je to po slušně udělaný portrét jednoho mladého silně introvertního DJe, který se stal neskutečně slavným a přineslo mu to sice nadšení, ale zároveň i prokletí. Čím slavnější byl, tím horší to pro něj bylo, tím víc byl ve stresu a tím více se musel léčit. A když cítil že se vyčerpal, tak se svojí slušně rozjetou kariérou sekl - doslova, protože jak víme, o rok později se zasebevraždil. Vlastně je fascinující vidět, že si strašně rychle splnil všechny svoje sny a to ho zároveň zničilo, protože netušil, kam dál. Kurňa, tenhle dokument je mnohem propracovanější, než kdejaký dnešní pokus o psychologický film... Právě kvůli tomu jsem i dost dlouho přemýšlel, kolik vlastně dám, protože takhle na hraně silných 4* a slabých 5* jsem nebyl už sakra dlouho, naposledy snad u Herečky tisíciletí (to už je rok a čtvrt, jestli si to dobře vybavuji), ale nakonec se rozhodnu pro to nižší, protože mě to i přes pár silných momentů nevzalo tolik, aby si to zasloužilo plný počet. Nicméně je to dost slušně udělaný dokument, na těcj 97 minut rozehraje opravdu hodně a pro fanoušky Aviciiho to je povinnost. Pro ty ostatní, no, záleží jak vám sedne téma. Já Aviciiho ale rád, i když to nikdy nebyl můj nejoblíbenější interpret ze všech, ale i tak dokázal něco hodně velkého a většina jeho skladeb je pro mě nezapomenutelná. Silné 4* ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak už i elektronická hudba má svýho Cobaina. Kdo ale mohl tušit, že to bude spíš epitaf či vzpomínka než dokument. Nejlíp bych tento film charakterizoval následujícími slovy. Nečekané. Otevřené. Aviciiho hudbu mám rád, ale tohle není ani tak o hudbě, jako o něm jako o člověku. A o tom tlaku, který na něho působil. Stresující. Místy dost depresivní. Nechápu, jak to mohl dávat, pokud nejel na speedu. Ale jeho návštěvy nemocnic mluví za své. Líbil se mi ten přerod z kluka v dospělého kluka, který se nebál utnout úspěšnou kariéru. Doposud jsem Aviciiho bral jako umělce, kterej dělá parádní elektronickou hudbu. Ale netušil jsem, jak do toho byl zapálenej a jak moc hudbě rozumněl... a odteď už za to má můj obdiv. A celkově ho má za celou svou kariéru. Ten kluk prostě věděl, co dělá - pokud mluvíme o hudbě. To ostatní ho bohužel sežralo. Je ho škoda, mohl toho možná ještě hodně dokázat. ()

sator

všechny recenze uživatele

Zaměřuje se na neuvěřitelný vzestup, pád a znovuzrození jednoho z nejúspěšnějších světových umělců elektronické hudby všech dob, Aviciiho. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý pohľad do zákulisia showbusinessu. Tam kde veselé davy a publikum vidia žiarivú megastar a frajera z plagátu je v skutočnosti tichší, slušný a zrobený človek. Paraziti čo vkuse okolo neho krúžia kam sa pohne sú pomerne fascinujúci. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad 5, ale na konec jsem to změnil na 4 jelikož mě příjde, že to ke konci ztrácí na atraktivitě. O Aviciim jsem se dozvěděl až od songu Seek Bromance to byl ještě Tim Berg a pak až od songu Wake Me Up do té doby jsem ho nějak neposlouchal, ale tohle mě hodně zaujalo. Každopádně ho bude škoda (narozdíl od nějaké fetky jako byla třeba Amy Winehouse) a člověka zamrzí, že se na to nepřišlo dříve a nedělalo se s tím něco mohl i žít. Jinak je smutné jak píše Honzeek95 , že poté co se zabil z něho někteří lidé dělaly feťáka a alkoholika, když o tom věděly úplné hovno. Pobavil mě tehdy i komentář na jakémsi bulvárním plátku kde nějaká kráva napsala kdo to byl nikdy jsem o něm neslyšela a dala tam tak 3 usmívající smajíky hned jsem jí psal a co si v životě dokázala ty. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Je smutný, jak si Avicii vlastně natočil requiem. Jako by už při natáčení tohohle filmu věděl, jak to celý dopadne. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument. Tim byl fakt dobrej kluk, bohužel se minul povoláním. Těžký introvert, který přemáhal sám sebe na stagei, aby pobavil miliony fanoušků. Svoje špatné pocity blokoval před vystoupeními alkoholem, mezi lety 2008-2016 se účastnil více než 800 vystoupení, což se také dost podepsalo na jeho zdravotním stavu. Nezvládal svoje černé myšlenky a stres, navíc na něho byli nalepení lidé, kteří se snažili jen rýžovat. Byl to fakt velice milý a citlivý člověk. Svoji slávu ale bohužel neunesl. Byl jsem naprosto zaražen názory zejména starších lidí po jeho smrti, kteří říkali, že "umřel další feťácký DJ, který jen kradl a předělával tvorbu cizích interpretů". Je vidět, že tyto starší ročníky jsou naprosto mimo. Současní DJové jsou zároveň v drtivé většině případů i producenti, vytvářejí tedy novou hudbu od základů. Další komenty lidí se týkaly toho, že vůbec "tohoto feťáka neznali". Přitom (asi nevědomky) každý den poslouchají jeho nejznámnější skladby jako Wake me up, Hey Brother, Waiting for love nebo Without you v rádiu a museli je určitě slyšet. Předsudky české společnosti k DJům a celkově ke scéně "klubové hudby" jsou naprosto směšné. Všichni, kdo tuto hudbu poslouchají včetně těch, kdo ji tvoří, jsou automaticky považováni za feťáky, alkoholiky, posluchače "tuc tuc" muziky a podobně. Když ale do scény více proniknete, zjistíte, že to většinou vůbec není pravda a že hlavně DJové (producenti) jsou velice inteligentní lidé, kteří mnohdy vytvářejí hudebně velice kvalitní písničky. Tim mezi ně rozhodně patřil... Velká ztráta pro hudební svět. PS: Já osobně poslouchám tvrdší odnož elektronické taneční hudby zvanou Hardstyle, v životě jsem nebral drogy a dokonce ani nekouřil. A znám spoustu inteligentních a slušných lidí, kteří tuto hudbu poslouchají a rádi se při ní baví (jen takový příklad). ()

Nikkilee 

všechny recenze uživatele

Krásné a zároveň velmi, ale velmi smutné! O tom, jak skromná a křehká švédská dušička, co se díky svému talentu (a manažerovi Ashovi) dostala do krutého světa show businessu a neuměla v tom úplně chodit. Za mě velmi intimní snímek. Báječná kamera a střih. Je to fakt hodně surreální koukat na tenhle extrémně povedený životopisný dokument nyní, "when it´s all over..." Ten kluk věděl :-( Vi kommer att sakna er! ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Pri podobných snímkach ako je táto mi príde vždy tak akosi naliehavo smutno...niekde v záhlaví sa mi stále dookola točí otázka, prečo mladé, krásne, talentované duše musia odchádzať z tohto sveta? Akosi vnímam, že každý umelec je v podstate veľmi krehká duša, ktorá ani náhodou nie je pripravená na to všetko čo sa vďaka jej práci a talentu okolo nej roztočí..ten tlak, stres, očakávania ľudí, "šou"biznis kde ide len o prachy..vyše 800 šou?? veď to je akokeby Avicii vyše dvoch rokov každý deň bol len na turné..šialené..a do toho zdravotné problémy, neistota, úzkosť, kolotoč, stereotyp...a pritom jediné čo chcel je skladať tú úžasnú hudbu, hľadať šťastie..a nájsť zmysel..tá hranica medzi Timom a megahviezdou Avicii sa len ťažko hľadala..:( O to viac ma mrazí lebo som sa práve vrátila zo Štokholmu a v letiskovej hale som videla jeho veľkú fotku s popisom "WElcome to my hometown".. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Co na to napsat ? Nějak mi dochází slova. Snad jen, že je to škoda - obrovská škoda, že nás opustil někdo tak talentovaný jako byl Avicii. Vůbec bych se ho nebál přirovnat k takovým jménům jako jsou Beethoven, Mozart, Bach, Smetana, (Tesla, Einstan na poli fyziky, Jarda Jágr v hokeji :-) ). On totiž nebyl recyklátor, vykrádač starých hitů a kopírka ostatních už úspěšných.... On byl ten, kdo opravdu vymýšlel a tvořil. Na dokumentu se mi nejvíc líbily pasáže, kdy za ním chodili ti nejlepší z naší dekády, sedli si k němu do studia, zabrnkali pár tonů a ON VYTVOŘIL MEGAHIT.. Ano právě ta kreativní část, to je to, včem byl tak vyjmečný. Obyčejný, chytrý kluk, co to měl v hlavě srovnaný. Takový se rodí jeden za generaci !!! Proto nechápu a nikdy asi nepochopím, jak to mohlo skončit tak jak to vše skončilo... RIP Time. P.S. Dost mě dostala i ta pasáž, jak vykládal o 4 měsíční bolesti zánětu slinivky, protože tím jsem si v minulosti taky prošel a můžu každému odpřísáhnout, že je to taková bolest jakou si málokdo dokáže představit. S komentem Honzeek95 naprosto souhlasím. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Skvelý film , silný snímok, škoda, že odišiel tak skoro do Hudobného neba ,mam jeho Posledný posmrtný album TIM ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem mohl žít v době, kdy vznikla hvězda jménem Avicii, tvořila a odešla, ač bohužel tak mladá. Dokumenty těžko soudit řemeslně - buď vás životopis chytne nebo ne. Natočený je to fakt dobře - hra s tmou, tichem, úžasná atmosféra koncertů a snaha divákovi vnutit myšlenku, že není až tak super pro zamlklého kluka ze Stockholmu být dennodenně pod palbou pozornosti na více než 660 koncertech během pár (3-4) let. Čest jeho památce, to tetování jeho symbolu jsem fakt vážně zamýšlel a kdo ví, jak jsem k nim zdrženlivý, už ví, že to něco znamená.. ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno 😢😢😢 Krásně natočené, nádherný pohled do zákulisí... konec pokojný... Akorát rve srdce, když víme jaký ten konec doopravdy je 😢 Forever!!! ()

Reklama

Reklama