Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (147)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a dost netypická Deppova role v smutněkrásném filmu...sice už jindy a jinde tisíckrát viděné (a mnohdy formálně i obsahově ztvárněno výrazně lépe), dá se tu najít i pár vyslovených klišé, ale Deppovo herectví a charisma hodně zachrání... To komediální odlehčení těžkého tématu snímku rozhodně prospělo... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konečně relativně normální role JD, kde snad i normálně hraje.. Jak řekl jeden klasik nedávno: "Johnny Depp je poslední dobou lepší muzikant, jak herec.!" Viz jeho sóla na el.kytaru.. :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý príbeh o umieraní. Najmä v kontexte hlavnej postavy, ktorej zaujímavosť bola ešte znásobená chameleónskym hereckým umením J. Deppa. Pravdepodobne keby hral postavu profesora Richarda niekto iný, tak by ma to tak nebavilo. A pozorný divák tu nájde aj veľa pekných myšlienok, ktoré tu plávajú kdesi na pozadí profesorových hlášok a dialógov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sa vracia v plnej sile. A aj keď to pre tému filmu vyznieva divne, už dávno som ho nevidel v takej dobrej forme. Podal skutočne vynikajúci herecký výkon pre svoju postavu a kompletne som mu to zožral. Za to si zasluhuje potlesk. Celkovo musím povedať,že on tento film robí výnimočným. Lebo reálne tam nie je toho moc, no on do toho to niečo čo to potrebovalo dotiahol. "The Professor" je pre mňa nakoniec veľmi zaujímavou komédiou v kombinácii s drámou. Osobne by som možno občas od filmu chcel, aby to lepšie vyvážil, no o tom si povieme niečo o chvíľku. V prvom rade pozitíva k filmu. Už som povedal, čo si myslím o výkone Deppa, no pochválim rovnako aj Zoey Dutch a Odessu Young. Sú skvelé. Rosemarie DeWitt je okey, no jej postava ma až tak veľmi nebrala. Plus mi nebola moc sympatická. Ale to je iná vec. Humor filmu je skvelý a rovnako skvelé sú aj dramatické momentky filmu. Veľmi dobre vedia zasadnúť a ukázať svoju silu. Smial som sa na správnych momentoch, prežíval som to pri správnych momentkách a v správnu chvíľu. No film to nevie úplne dôsledne vyvážiť. Výsledkom je potom film, kde máme v prvej polovici všetku komédiu a v druhej polovici všetku drámu. Sem-tam sa tam nejaký fórik ešte dostane, no je ich málo a film je veľmi vážny. A hoci sú tie momentky dobré, tak som si tak trošku hovoril, že by som sa rád zase na niečom zasmial. Trošku to vyvážiť by neuškodilo. Poviem ešte ale jedno. Scénka, kde sa Richard lúči so svojou dcérou mi príde ako highlight filmu. Vo všetkom to fungovalo. Pre mňa najlepšia momentka filmu a jedna, ktorú si určite zapamätám. Spolu s tancom v bare. Odporúčam vidieť. Film rozhodne má čo ponúknuť. Hodnotenie: B+ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

V jistých aspektech poněkud rozpačitý snímek. Na jedné straně přijde k chuti cynismus hlavní postavy a změněný postoj k životu podbarvený několika trefnými a vtipnými dialogy, nicméně není nouze o "wtf" scény (orál od neg...afroameričana) a bohužel je iritující i Richardův nejlepší přítel, který se chová jako teplouš. The Professor se snaží být v rámci tématu " vyrovnání se se smrtí" nějakým způsobem inovativní, ovšem tlačí dost na pilu a ve výsledku je to ku škodě věci. Neškodila by část ze života před diagnózou a důstojnější závěr. Že by tím tvůrci přihodili navrch zajisté další várku klišé a kýčovitých momentů, by se dalo přežít a možná by z toho mohl být aspoň průměr. Promarněný potenciál 55% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Casem me film zacal nudit.Vypada to,jako kdyby pribeh psalo hodne scenaristu a kazdy chtel dosahnout neceho jineho.Deppova kazani se stavaji nesnesitelne banality "zivot je jako pisen"...Na druhou stranu se mi libily Deppovy potrhle hlasky jako "po smrti te hodi do zeme jako pytel brambor", "korporatni devky zitrka" ,"tyhle zzenstily sklenky nesnasim",Jestli umru,udelaji si cervy z meho krasneho tela mnozirnu".Vtipna byla take homosexualni scena do cisteho zadku.Poselstvi filmu je tak zrejme abychom zili "naplno". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby všade netlačili LGBT, tak by to mohol byť kľudne plný počet. Lenže pchanie buzerantov a lesieb do každého filmu je dnes už "modus operandi" a tak musím mať vždy pri sebe vedro, čo hlavne v kine nevyzerá dobre. V mnohých aspektoch mi film pripomínal Woodyho Allena a Johnny Depp bol vynikajúca voľba práve pre tento žáner, pretože inak tých výrazových prostriedok má naozaj len za hrsť. Smerom k záveru menej komediálne a vážnejšie, ale na kvalite diela neubúda. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Nádherný a zároveň smutný film s famózním Johnnym Deppem. Johnny zde opravdu exceluje, navíc je to obrovský sympaťák. Film se mi hodně líbil, především svou atmosférou, svým prostředím a také svým poselstvím, kdy divákům říká, že si mají užívat svého života naplno, neztrácet čas zbytečnostmi či lidmi, kteří za to nestojí. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Další pseudointelektuální variace na omšelý krédo "live your life to the fullest", která nepochybně osloví všechny #YOLO proponenty z Instagramu, ale ve skutečnosti je tak prázdná, jak je Harveyho pytel plnej. --- Však si to v rychlosti shrňme. *SPOILER* Richard na prahu smrti několikrát zalituje, že si neužíval, jak by bylo (ehm) zdrávo, ba dokonce nebyl schopen náležitě "ocenit svou smrtelnost" (right... sure), přitom se o jeho dosavadnim životě dozvídáme vcelku to, že... um... toleroval zálety svý manželky, aniž by jí to kdy jaksepatří oplatil? Při srdceryvnym loučení s dcerou, která se z nějakýho důvodu o všem dozvídá až jako poslední, jí Richard klade na srdce, aby "pokračovala v nastoupený cestě", a že je "mnohem víc", než by si jako otec kdy mohl přát, přitom se o ní dozvídáme vcelku to, že je... um... lesba a s první přítelkyní jí to nevyšlo? Když se Richard konečně odhodlá k oblígátnímu proslovu ke třídě a neméně obligátně klade svym studentum na srdce, že právě oni jsou tou smetánkou společnosti a nesmí se nikdy spokojit s průměrností, divák přitom vcelku může vycházet... um... ze tří standardních referátů, pár nestandardních brownies, jednoho blowjobu a jednoho ploužáku? Right... sure. --- Takhle, pokud člověk vytrvale čte mezi řádky, nepochybuju o tom, že si ve vlastní hlavě může vykouzlit fenomenální snímek. Ale sám o sobě The Professor působí přinejlepšim jako náhodně poslepovanej odpad, co zbyl po tvůrcích Waltera Mittyho. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Henry byl požehnán varletem navíc!" Lehce idealistický příběh o tom, jak je zvláštní, že až tváří v tvář smrti přestává být život utrpením. Rosemarie DeWitt je tu žhavá jako rozpálený grill. "To není statečnost, to je apatie." ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už jsem se tady na téma rakovina ve filmu několikrát vyjádřil a na snímky, kde jede scénář po lajně diagnóza- patos- patos- patos- smrt, jsem už přímo alergický. Jakoby nestačilo, že je toho plno všude kolem mě. Tenhle námět mě osloví jedině v tom případě, že ho tvůrci uchopí alespoň trochu netradičně. Tady se to dlouhou dobu dařilo, takže čtvrtou hvězdičku sežral nádor až v závěrečné třetině filmu. Johnnyho Deppa jsem si užil, Zoey Deutch byla potěšením pro oko a větší část filmu mě hodně bavila. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná to není ten nejlepší film o umírání, ale vidět Deppa v roli profesora postupně rozežíraného rakovinou je prostě zážitek. Závěrečná několikanásobná emoční tlačenka, byť prvoplánová, na mě zapůsobila jako už dlouho nic. 90% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp ve formě, kde je opět Pan Herec. Ten trochu v obličeji odulý, s nepadnoucími vousy a děsným sestřihem, kdy vlna padá do oka, ten je zpět. Je to profesor Richard na univerzitě, má ženu co ho podvádí s nadřízeným, dcerku, že které se vyklubala lesbička, pár slušných studentů, kteří si život rovnají v hlavě, na rozdíl od ostatních, a přítele na život a na smrt. Je to moc, nebo málo? Danny Houston, ten chlap, co umí být být nechutný svým šklebem a zlýma očima, ten, co umí být okouzlující nádherným úsměvem a laskavým pohledem, zde rozehrál partií přítele, který má obyčejný strach o život druhého v poloze, ve které není často k vidění. A hlavní hrdina Johny? Budete mu věřit, prostě budete, protože se podíváte do jeho očí a bude to tam i ve chvílích, kdy před unikajícím životem přehrává a dělá pozéra na jedničku. Jeho scénka v jezírku a poslání jednoho z nejvyšších na nebesích do dalekých, leč teplých míst, ta přesně ukáže realitu života. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stokrát rozžvýkaná moudra v novém výplivu. 1)  Charismatický 55letý (!) Johnny Depp s jiskrou podává dobrý výkon, nicméně jalovost dialogů a celého scénáře nepřebije._____ 2)  Pobavilo mě, že v rámci snahy dohnat a prožít vše, co jen lze v krátkém zbývajícím životě, si profesor vyzkouší i homosexuální interakci s 26letým Devonem Terrellem (gay student Dean, dodavatel marihuany v rámci studijní skupiny)._____ 3)  Vtipný koment: splaty*. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Americký remake Jirešova Prodlouženého času, kde roli profesora, již ztvárnil Miloš Kopecký, hraje Johnny Depp? Problém je, že není zas tak mnoho filmů, v nichž mě Depp jako herec opravdu přesvědčil/bavil, a tento se k nim nepřidá. Navíc, kdykoli se jedná o film ze školního/akademického prostředí, je takřka pravidlem, že hlavní postava učí literaturu (nebo něco spojeného s uměním). To se to pak nabalují moudra, ale skutečná výzva by byla, kdyby šlo o vyučujícího deskriptivní geometrie. ()

Reklama

Reklama