Reklama

Reklama

Když se Richard (Johnny Depp), světem protřelý univerzitní profesor, dozví lékařskou diagnózu, která mění celý jeho dosavadní život, rozhodne se zapomenout na veškerou přetvářku i konvence, aby zbytek života prožil nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor a nádechem bláznovství a pošetilosti. Postupně se stále více oddává všem myslitelným neřestem – alkoholu, tabáku, sexuálním požitkům a urážení těch, kteří ho štvou. S vědomím blížícího se konce ale dospívá k poznání veliké životní pravdy. Učí se smířit se všemi, kterým předtím ublížil a koho má hluboko ve svém srdci rád. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film o rakovině, který z lidí netahá soucit, nehraje si s citovým vydíráním a ukazuje jen "epizody" z konce života jednoho profesora, velice dobře (ale ne brilantně, bohužel) ztvárněného Johhny Deppem. Scénář je výborný, nějakých zvláštně zmínkuhodných okamžiků v práci s kamerou nebo v režii jsem si úplně nevšiml, ale to nevadí. Film funguje, téma funguje a ve výsledku je to pěkný "wake-up call movie", kdy víc než o střet s rakovinou jde o střet s vlastní průměrností, vlastní fádností a rezignací na život. Palce hore, bylo to moc fajn a rád se na to podívám znovu! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, u kterého jsem se od plic zasmála a také pobrečela...a to už je co říct...Získala jsem díky němu určitý pohled na plno věcí, které řeším a také si člověk stejně znovu potřebuje uvědomit - jo, všichni umřeme :D To se prostě stává :D Smrt souvisí s životem. Bavily mě scény, kdy si profesor nebral servítky a zkoušel věci, které prostě nezažil a věděl, že je poslední možnost si je užít - ať už se jedná o felaci od studenta, vojet servírku v baru či hulit trávu na hodině :D Stádo penisů v kampusu to završilo a nevěrná upnutá manželka s pohledem vítěze - ta tomu dala korunu :) Doporučuji, protože je to čisté, jasné a za mě k podívání klidně víckrát :) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby všade netlačili LGBT, tak by to mohol byť kľudne plný počet. Lenže pchanie buzerantov a lesieb do každého filmu je dnes už "modus operandi" a tak musím mať vždy pri sebe vedro, čo hlavne v kine nevyzerá dobre. V mnohých aspektoch mi film pripomínal Woodyho Allena a Johnny Depp bol vynikajúca voľba práve pre tento žáner, pretože inak tých výrazových prostriedok má naozaj len za hrsť. Smerom k záveru menej komediálne a vážnejšie, ale na kvalite diela neubúda. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film je silná agitka na to, aby sme zmenili svoje životy. Žiaľ, tvorcovia opomínajú fakt, že v realnom svete funguju nejaké zákony a pravidlá, ktoré si môžu dovoliť porušiť len ľudia ako Depp, ktorým už o nič neide. Je to ale podané veľmi vtipne, plynulo, v rozumnej stopáži s Deppom, ktorý to drží a baví sa. Bez neho by to bol len ďalší nudný blábol o živote, ktorý by nestál za pozornosť. 3 z 5 ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem natrefila náhodou a nečekaně a i když není úplně o pohodě, tak je natočený pohodovým způsobem. Johny Depp mě nikdy nepřekvapuje, on prostě hrát umí,ale tady mi fakt sedl jako p.del na hrnec. Jen té Zoey Deutch jsem pořád nepřišla na chuť. Smutno hořká komedie s příjemnými vedlejšími postavami, které mají své trble a jsou každá tak odlišná, že to nemůže být nuda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film měl mét přemiéru nejdříve v roce 2017, ale měl problém s vyobrazením sexuální nadřazenosti vedoucí postavy (v různých scénách), a to v době, kdy se v USA naplno propírala témata z #MeToo. To vyvolalo domění, že by o film nemusel být zájem ze strany novinářů, producentů atp. a premiéra se odložila na, v té době, neurčito. (oldrich.vojt)
  • Film měl celosvětovou premiéru 5. října 2018 na filmovém festivalu ve Švýcarsku, v Curychu. (Meev)
  • Film se natáčel v Britské Kolumbii v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama