Reklama

Reklama

Don Piper (Hayden Christensen) zomrel 19. januára 1989, keď ťahač návesov rozdrvil jeho auto. Prvými záchranármi, ktorí prišli na miesto nehody, bol vyhlásený za mŕtveho. Donovo telo potom ležalo 90 minút prikryté plachtou. Jeho duša počas tejto doby prežila lásku, radosť a užila si život ako nikdy predtým. Don bol v nebi. Keď ho pastorove modlitby priviedli späť k životu, stal sa žijúcim zázrakom. Napriek tomu si však Don prial, aby sa tento zázrak nikdy nestal. Nebeská blaženosť bola nahradená neznesiteľnou bolesťou a emocionálnym zmätkom. S podporou a modlitbami jeho milujúcej Evy (Kate Bosworth), ich troch detí a priateľov sa Don upol na svoju vieru v Boha a bojuje o znovuzískanie svojho minulého života. (TV Markíza)

(více)

Recenze (33)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi prekvapivá snímka, ktorá nenudí a je zaujímavá. Herecké obsadenie je presne podľa môjho gusta a teda to isté platí aj o samotných hereckých výkonoch. Hayden Christensen opäť výborné herecké podanie. Príbeh a scenár je v skutku kvalitný a rovnako tak dialógy. Môžem konštatovať, že táto snímka bola pre mňa naozaj príjemné prekvapenie a to možno aj preto, že som od toho tak veľa nečakal. Ale zase už by som nechcel až tak preháňať a chváliť. Rozhodne ma ale nenapadá žiadna skupina ľudí, ktorej by som tento snímok nemal odporučiť, myslím že ho ocení každý fanúšik filmu, pokiaľ nehľadá niečo náročné, nad čím by musel premýšľať. Videl som túto snímku už dávno a stále si na ňu pamätám, akoby som to videl včera. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Příběh o hluboce věřícím muži, který se přesvědčil, že po smrti existuje Nebe. Pastor Piper skutečně žil, o svém zážitku napsal úspěšnou knihu a dočkal se i filmu, který se "nebeskému" zážitku věnuje jen pár (závěrečných) minut. Dvojhodinovou, mnohdy vražednou stopáž, ubírající filmu na síle, si ve velké míře uzmulo nemocniční prostředí a na nemocničním lůžku válející se Hayden Christensen s retro knírkem, však jsme v roce 1989. Pastor dostal zabrat, po těle i ksichtě se mu projel kamion. V příštích dvou hodinách budeme svědky, jak se pacient zotavuje, srůstají mu polámané kostičky, navštěvuje ho sličná manželka Kate Bosworth. A záhy se o slovo přihlásí problémy se zdravotním pojištěním, což je asi největší drama, ke kterému dojde. No, pardon, Christensen sveřepě bojuje s otoky na těle i duši. Nebeskému zážitku se film věnuje opravdu až téměř okrajově. Tento fantaskní výjev poměrně naruší reálný půdorys filmu. Přemrštěná stopáž je mnohdy únavná. Film totiž nemá žádné vyloženě atraktivní scény, až na pěkně natočenou úvodní autonehodu, takže abyste film pojali, musíte akceptovat Christensena (nesleze se scény) a najít zalíbení v sexuálním výrazu Kate Bosworth. A venku z toho úplně nebudete, neb film je protkán náboženskými moudry a plky o síle víry v Boha, což je poměrně logické, je-li hlavní postavou pastor. Nejsem asi jediný, co čekal, že film bude mít jiný vývoj. Určitě to nevypadalo, že v hlavní roli bude ležák v nemocnici, spíše se čekalo, jaké úžasné informace nám poskytne muž, který se na devadesát minut ocitl na druhé straně. Určitě nejsem o nic moudřejší ohledně posmrtného života, ale bylo to podáváno takovým uklidňujícím způsobem, až ten film nemám potřebu strhat. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viem pochopiť ľudí, ktorí nevedia stráviť filmy s kresťanskými myšlienkami, nakoľko je to v Amerike trošku prefláknuté. Ale úprimne si myslím, že Saving Christmas s Kirkom Cameronom je zase na celkom inom leveli. Poviem čo pre mňa na "90 Minutes In Heaven" fungovalo a to je najmä atmosféra nemocnice. Sám som zápasil o život, no bol som oveľa mladší než Don a sú veci, ktoré som asi tiež vnímal v tom čase intenzívnejšie. A preto asi viem pochopiť, čo sa odohrávalo v jeho hlave. A čo sa týka myšlienky Boha, ktorý ho nechal žiť, nebudem sa s tým priečiť. Nie som silný kresťan ale v niečo vyššie verím. A asi mi to stačilo na to, aby ma film neotravoval ale naopak som dokázal niektoré momenty viac chápať, lebo ja som sa pri svojich zážitkoch z nemocnice na to díval podobne. Ak to je niečo čo pri sledovaní nedokážete prekusnúť, tak sa filmu vyhnite. Ja som s celkovým výsledkom spokojnejší, než som si myslel, že reálne budem. Ale druhýkrát by som s už film asi nepozrel. Teda nie asi, ale určite. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kresťanský film, ktorý však je svojmu názvu verný len pár minút na konci. Inak to je film úplne o niečom inom. O nehode, ťažkosti pri zotavovaní, o vôli žiť a neutíchajúcej snahe manželky svojho muža podržať. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Tímto snímkem jsem dost zmaten. Popis tohoto filmu jakoby né úplně seděl k vlastnímu filmu. Téměř celou stopáž zde sledujeme Dona, jak se léčí po autohavárii. Spíše se ale léčit nechce... A téměř na konci filmu se několika větami svěří manželce, že byl v nebi. Tomu reálnému Donovi jeho zážitek nezpochybňuji ani neberu. Ale tohle filmové zpracování mne hluboce zklamalo... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Je to hodně slabé pro věřící i nevěřící. Ona podobná zkušenost je nesdělitelná. Vím to. Zažili jsme v rodině něco podobného a natočit film o tom by prostě nešlo, celé to bylo o pocitech, o pocitech z minuty na minutu a hodiny na hodinu, o nekonečných, dlouhých dnech čekání. Každá ta chvíle vibrovala takovými pocity, jaké ani sebelepší film nebo ani svědectví nedokážou předat. V tom tkví první velký problém tohoto filmu. Druhý je v nevěrohodnosti celé realizace snímku. Nikoliv technické, kamera, triky, střih, to je na profesionální úrovni. Ale v tom, jak je vše... sladké. Nenapadá mě jiné slovo. Manželka je věčně jak ze žurnálu, upravené vlasy, dobře nalíčená. Všichni kolem jsou jen a jednoznačně nápomocní. Všichni se modlí. Nikdo nepochybuje. A co zvláštního, nikdo tam snad ani nebrečí. Manžel řekne manželce silný zážitek, že byl v nebi - a s ní to ani nehne, ani slzička jí z koutku očí nevyklouzne. A ostatně manžel to také sděluje, jako by jí povídal o výletě do Benátek a co tam viděl a kolik stálo kafe. Mně v tom chyběly opravdové emoce, pak uvěřitelné chování postav (tohle je opačný extrém všech nihilistických filmů, když zase všichni jsou moc sladcí a hodní a nápomocní), a nakonec to na mne celé působilo, že vlastně šlo o ty miliony prodaných knih. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Darth Vader se opravdu přidal na světlou stranu síly a začal být pastorem (alespoň v tomto filmu)...Je opravdu těžké si herce zapamatovat jinak...Opět je tady film, kde je vše až náramně sladké, americké, uhlazené, kde nám k modlitebnímu zápasu hraje jeden smyčcový tón, semtam pár akordů klavíru a s pohledem na lidi u tlumeného světla se svíčkama...Obrazy nebe jsou taky "do nebe volající", zřejmě nemají ukázat realitu, ale spíš smyslové vnímání té zkušenosti...Když na to koukám z pohledu křesťana, ano, je to ten film, který si křesťané budou pouštět k povzbuzení a utvrzení jejich víry a naděje na krásný život v nebi...Avšak z mé zkušenosti vím, že otázka osobní víry a zkušenosti se těžce převádí na plátno...A jestli byl boj hrdiny o tom, proč ho Bůh vracel zpátky, když v nebi bylo tak krásně, chápu jej...Taky bych i po jedné minutě strávené v nebi, zpátky nechtěl... ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o vyložene zlý film a prekvapivo mi ani nevadili rôzne tie kresťanské reči. Sú tam emócie a dialógy postáv pôsobili veľmi prirodzene a občas dokázali divákovi vyvolať úsmev na tvári, čo je plus. Avšak nie je to nejako bohvieako dobre natočené - film nevyniká ani hereckou, ani technickou, ani žiadnou inou stránkou, čo je škoda, keďže nejaký potenciál tu určite bol. Naviac bol film nevhodne rýchlo zostrihaný a paradoxne aj neprimerane dlhý, takže nie je veľmi konzistentný a v istých veciach dosť prehráva. A nepáčila sa mi ani samotná myšlienka - ono tých 90 minút mi pripomenulo skôr obyčajný sen, než reálny zážitok a nejako mi môj, myslím, zdravý rozum neberie ako je možné, že sa na tie jeho slová chytilo toľko veľa ľudí. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový film, v kterém se nám představitel Anakina Skywalkera snaží namluvit, že síla je vlastně bůh a víra v něj. Je to tak otřesně propagandistické, že se na to prostě nedá dívat, navíc je to často nasvětlené, jako kdyby se bůh pořád díval. Ne, já opravdu nesnáším křesťanské filmy. Je to jak nábor pro fanatiky. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Hayden Christensen je fakt odporny herec, ten vobec nevie hrat. Ono je to sice nabozensky zalozene, coz mne ako ateistovi dost vadi, ale jebal pes. Teda zase pardon, samozrrejme to mi zase uslo a som sa chcel filmovo teoreticky spravne vynadrit, ze ambivalentna determinacia je ad hok na mieste. Christensen sa cely film len vala na lozku, prezil tam akusi filmovu smrt pod kolesami tahaca a teraz sa mu zda o Bohu. Skor bych povedal, ze mu preskakuje v hlave, vela casu cumel kamsi do hajzlu, a mlel akesi nesuvisle picoidne schizofrenicke kokotiny. Teda zase pardon, ja neviem, co sa to so mnou deje, chcel som pochopitelne napisat ze sa modlil. Zrejme evidentne dospel aj k odpusteniu hriechov, co moja ateisticka mysel zase pochopila tak, ze ked si vopcham kabel zo zasuvky do prdele a heknem jadrovu elektraren, taxa mi podari pravidelne svietit pri tom, ako cernoprdelniky pichaju malych tucnych ministrantov. Nasledne zrejme budu hriechy odpustene. 0 % ()

laik_60 odpad!

všechny recenze uživatele

nie, nie som odporcom filmov s kresťanskou tematikou. Ale toto je jedno zbytočné, herecky - scenaristicky - nedokonalé "tlačenie kalerábov" do hlavy diváka. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Utrpenie v dvoch dobách. Rovnako ako pre hercov, tak aj pre diváka. Anakinovi dajte meč a copík a nie knír a nezmyselné kecy. ODPAD! ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia knihy o mužovi, ktorý pravdepodobne zažil klinickú smrť, alebo to bol iba sen? To sa asi tak skoro nedozvieme. Podľa mňa mohol byť film poňatý o niečo inak a asi aj lepšie. Čakal som, že tam bude to nebo viac vyobrazené, ale vo výsledku bolo o nebi povedané celkom málo. Väčšina filmu bola o tom, ako sa Don Piper lieči, čo prežíva, ako to zasahuje jeho blízkych a strašne veľa motlitieb a viery. 90 minút v nebi je viac o viere ako o faktoch, čo by až tak nevadilo, ale 121 minút to mať nemuselo. 6/10 ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Donova cesta životem byla jasná do okamžiku, než jej postihla nehoda. Pomáhal druhým a nedovedl si připustit, že i on někdy pomoc od druhých bude potřebovat. Pak jej bůh vzal do nebe, dal mu okusit nezkutečnou krásu a po devadesáti minutách jej vrátil zpět do zuboženého těla plného bolesti. Film ukazuje lidem, že i duchovní lidé také potřebují hledat smysl života a osud je zkouší stejně tvrdě, jako všechny ostatní. Ve snímku byla podtržena velká láska v rodině a líbilo se mi že to Eva nevzdala a pevně si stála za svým. Milé je, že Kate Bosworth má jedno oko hnědé a druhé modré. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Bůh - srazilo mne auto - bůh - bolí to - ležím v posteli - Kate Bosworth by neuškodilo pár kilo navíc - bůh -bůh - pořád to bolí - bůh - postavil jsem se na nohy, ale stejnak to bolí - bůh - nebe - bůh. Na můj vkus hodně naivní a jednoduchá agitka (teda pardon, příběh podle skutečné události), které by číslovka "90" neuškodila pouze v názvu, ale i délce trvání. Šeď, jednotvárnost, lacinost....za jediné pozitivum lze snad považovat nečekaně slušný herecký projev Haydena Christensena, který i přes má mírná slova chvály potvrdil, že cesta Anakina Skywalkera povede již pouze směrem dolů.....a nebo nahorů? co myslíš bože? ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Asi takto: poziciate hluchemu Bachove CD-cko - o den vam ho vrati, ze preco hodinu a pol cumel na tociaci sa plastik.. Je mi vzdy zas smutno z tychto zobrakov, pretoze sami sa raz vratia do prachu a nebudu mat po ruke toto forum, kde by mohli pisat svoje hnusy. Film je natoceny velmi dobre - nevykresluje malebne nebo, ako nejeden komentator marne cakal. Ani neprinasa dokazy o Bohu. Ukazuje len utrpenie, bolest, lasku, vieru - a cloveka tak nemohuceho i na prelome tretieho tisicrocia. Staci par sekund na blbom mieste a serieme zasa do plienok, chceme umriet od bolesti, ucime sa zasa chodit.. Vtipkovat o tychto veciach medzi nebom a zemou moze len duchovny impotent. Komu uz knotik zivota mdlo plapolal, doceni realnost vykreslenia pocitov toho tipka. Vykladat cloveku premknutemu bolestou, ze by mal "dakovat dobremu Panu za tuto skusku", to mi pride ako z Knihy Job, svatuskari, co za Jobovou bolestou hladali jeho pomyselne zhresenia a s tlstymi papulami ledabolo debatovali o Bozej voli a trestoch. Bolest i smrt si chodi denne po ludi a rehuna sa ludskej hluposti, jak sa tu drzime zubami-nechtami, planujeme nekonecny zivot a piseme si do blog-ov vtipky, nez neprdime do hliny vospolok aj my. Aktualna Popolcova streda cloveku neda nespomenut si na "Pamataj, ze si prach a na prach sa obratis" za tymto filmom. Film je uzasnym svedectvom sily vztahu clovek-clovek i clovek-Boh. Je vzacnou vypovedou chlapa, ktory presiel za prah smrti. Kazal o nebi a o Bohu, a sam musel padnut do hovien, aby chapal, o com kaze. Som prijemne prekvapeny, ze film je brutal realny, drzi sa pri zemi a nezachadza do nijakych americkych klasik ala lietajuce anjeliky, ziarive vily a podobne. Co film v hrubom nacrta, svetlo, mrtvi pribuzni, hudba.., su len dobre zname a vsade dostupne svedectva tolkych ludi, co sa vratili z klinickej smrti - a hromada su z nich komplet ateisti, vid knihy ako Svetlo na druhom brehu, Raymond A. Moody (sam hodne dopleteny, reinkarnista, no ale prave tym su vzacne jeho vyskmy, coby ne-krestana). Film nie je nijako 'nabozensky', iba ukazuje ludi konajucich zo zivej viery a traviacich cas v dennej modlitbe: pozname. Film nie je ani 'sladky', iba ukazuje milujucu manzelku a zdrave deti: pozname; ano, dnes je to uz pohadka starej matere, ze dakto miluje a obetuje sa, ale i tu zostava len polutovat chudakov, co sami lasku nemali/nemaju/mat nebudu, pretoze kedysi na nu nemali to stastie a neskor nemaju uz chut. Je mi mizerne, ked si uvedomim, kolko imbecilov okomentovalo tento film a inde dali plny pocet kdejakym americkym sragoram, kde uz v uvodnych titulkoch hromadne lietaju naboje a sperma; preco si tito tvorovia vzdy zas potrebuju pozriet hodnotny film a kazit mu rating, sa casom zacina javit logicke a nie paradoxne. 5* bez vahania. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Krestanske filmy nevyhladavam,ale tento som si chcel pozriet uz len kvoli tomu,ze je to natocene podla skutocnej udalosti a nelutujem,celkom pekny pribeh, sympaticka dvojica krasna Kate Bosworth a pohodak Hayden Christensen,myslim,ze obaja podali kvalitne herecke vykony, hudba sa mi tiez pacila a ci tomu verim alebo nie,je mi to jedno,hlavne,je ze ma to bavilo...:-) ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Mňa to celkom bavilo a to takéto kresťanské filmy moc nemusím. Avšak tento mal niečo do seba. A naviac Hayden Christensen to hrá veľmi dobre a skutočne. ()

Reklama

Reklama