Reklama

Reklama

Jak kozáci vařili kaši

  • Sovětský svaz Kak kazaki kuleš varili (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Sovětský svaz, 1967, 10 min

Stateční kozáci se vydají na cestu na koních i lodí, aby zachránili své druhy, které unesli otrokáři. (Dafilms.cz)

Recenze (3)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak kozáci poprvé jeli sobě dobývati světské slávy, tabáku a srdcí diváků. Žádná velká sláva to napoprvé nebyla, tabák je hnus a tenhle díl mi srdeční rytmus nerozhodil. Zaplať Bůh ani nezastavil. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     V podstate akási ukrajinská obdoba francúzskeho Asterixa. Konkrétne v tejto časti sa poriadne predvedie ukrajinský Obelix (čiže Tur), ktorý vytrieska celú nepriateľskú armádu. Oproti ďalším častiam série sa táto prvá časť výrazne líši - hlavne výtvarnou stránkou, ktorá pôsobí dosť jednoducho, ale zato so snahou o istú štýlovosť a tiež hudbou, ktorá je trochu ťažšieho druhu. Celkovo to má také dosť drsné vyznenie, keď napr. v závere hynú postavy po húfoch. Čo tu ale nechýba, sú vtipné nápady, s veľmi svojským chápaním fyzikálnych zákonov. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Mám k tomuto dílu kozáků výtku. I když nekuřák, dokažu pochopit problémy se sháněním tabáku a jsem odpůrce otroctví, tak jsem o kuleši moc nedozvěděl. O receptu nemluvě. ()

Zajímavosti (1)

  • První díl série animovaných filmů o kozácích nemá tak propracovanou kresbu jako díly další. Kozáci svou konečnou podobu, stejně jako například vlk a zajíc z Jen počkej, zajíci! nebo u nás krteček, získali až v dalších dílech. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama