Reklama

Reklama

Racek

  • USA The Seagull (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho léta se rodina a přátelé střetávají na ruském letním sídle u jezera, kam přijedou strávit víkend. Zatímco je každý z nich vášnivě zamilován do někoho, kdo miluje někoho jiného, odvíjí se tragikomedie o umění, slávě, lidské hlouposti a věčné touze žít smysluplný život. Dům vlastní Sorin, který byl před odchodem do důchodu vládním zaměstnancem, a jeho sestra Irina, legendární herečka z Moskvy. Irina je panovačná, narcistická a sobecká žena, která úzkostlivě touží po tom, aby si udržela své hvězdné postavení i náklonnost mladšího milence, úspěšného spisovatele Borise Trigorina. Irinin syn Konstantin, který na panství vyrostl, je až po uši zamilovaný do Niny, krásné a naivní dívky ze sousedství, jež sní o herecké kariéře. Nina je polichocena, když jí Konstantin nabídne hlavní roli ve své nové hře, ale po setkání s Borisem Konstantina odmítne a začne místo něj usilovat o pohledného a slavného spisovatele... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Baví mě sledovat tyhle "kritiky". Filmy většinou nehodnotí podle zpracování, obsahu, estetiky atd, ale podle toho, zda se u něj bavili, nudili, báli... Další kapitolou pak je žánr. Pokud je to vážné téma, hodnocení je horší. Akční filmy jako Avengers jsou v oblibě. Celý tento server, který je jako kulturní medium velmi nadhodnocen, má velkou spoustu chyb. Otcové zakladatelé ale nestojí o to, dělat nějakou nápravu. ()

Birter 

všechny recenze uživatele

Lots of shrieking and big, ugly gestures. There were moments when you could see her talent, when she was crying or dying. Asi tak. Na Čechova je třeba jít extrémem. Buď přehrávat a nafouknout neštěstí jeho her na maximum a nebo zvolit úsporné herectví, které více vyplyne z herce samotného, čímž vlastně Stanislavskij Čechova ''proslavil''. To amíkům nevychází a místo přirozeného dialogu plného myšlenek se snaží vytřískat emoce. Čechovův masterpiece, to ale ponížit nedokáže a je to stále velmi zábavné, hluboké a sympatické nemluvě o skvělé výpravě. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Tato hra mě velmi oslovila a knižní zpravování jsem si hrozně užil. Byl jsem dost zvědavý, jak se povede filmově zpracovat tak náročně uchopitelné dílo. Za mě se to povedlo. Film má právě tu atmosféru, kterou jsem cítil z knihy. Ano, je to prostě o jednom duševním dialogu vedle druhého, ještě z prostředí uměleckého vs. toho reálného. Řekl bych už náročnější pro diváka. Tolik se toho nestane za těch sotva 90minut, ale postavy toho tolik prožijí. Volba herců na jedničku! Trio hereček s velkým H - S. Ronan, A. Bening a E. Moss! Neskutečné výkony! Za mě obrovské nadšení a díky za tak povedené zpracování. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Čechov je jako autor velmi těžko uchopitelný. Pro jeho dobrou adaptaci je třeba znát jeho myšlenky do hloubky. A tady se to povedlo opravdu dobře. Chyběly mi tam teda trochu ty pověstné prázdné dialogy, jejichž smysl se nachází více v podtextu, než v kontextu, ale chápu, že jejich převedení na plátno je opravdu složité. Jen by se pro příště hodilo trochu víc věřit divákovi a neříkat mu všechno na rovinu. Film má totiž oproti divadlu jednu výhodu - může emoce lépe předvést v obraze. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O Rackovi jsem věděl jen to, že ho napsal Čechov a do filmu jsem šel vlastně jen kvůli hereckému obsazení. A v tomto ohledu mě nezklamal nikdo a Annette Bening koncertovala i tady. Sám děj je ale fádní. Vlastně jen sledujeme skupinku lidí s rozdílnými charaktery, přičemž každý miluje někoho jiného. Motivů se tam samozřejmě najde víc, ale tuto linku považuji za ústřední. A jako taková funguje jen napůl a zdaleka nenaplňuje potenciál, který má. Navíc divadlo je tu cítit na sto honů a obča jsem měl pocit, jakoby Mayer mimo prkna nevěděl kudy kam. Jednou se to dá, ale o žádný zázrak se nejedná. 55% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama