Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Contracted: Phase II sa začína tam, kde sa prvý film skončil. Riley (Matt Mercer) sa snaží nájsť človeka, ktorý je za prepuknutie nákazy zodpovedný, aby tak mohol zabrániť jej ďalšiemu šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na jeho blízkych i na ňom samom. (Marceloo)

Recenze (65)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Phase II je co se týče kvality velmi podobně vydařená jako její předchůdce. Z tohoto pohledu tedy docela úspěch, ačkoli by se samozřejmě dalo polemizovat o tom, zda zrovna tento jen mírně nadprůměrný body horor vůbec pokračování potřeboval. Dvojka navazuje přesně tam, kde jednička skončila, a má o něco širší záběr. Takže nesledujeme pouze komorní tělesné rozpadání hlavního hrdiny, ale i policejní vyšetřování a rozkrývání zatím lehce diskutabilní mytologie stojící za nákazou. Nechuťárny tu jsou přesně takové, jaké divák čeká (sem tam nějaký hnis, červík, vypadnutý zub atp.), takže nic moc originálního, překvapivého nebo co by člověka zvedlo ze sedačky. Sledovatelný průměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Contracted 2 navazuje přímo na skvělý první díl a postupně se dozvídáme vše o původu nákazy. Film je na horor slušně vyspělý. Slušní herci, kvalitní vizuál, perfektní masky i gore a samotná výprava je poutavá a zajímavá. Plusem je i stopáž krásných 70 minut a nezapomenout na titulkovou scénu, která navnazuje na Třetí díl. Josh Forbes did a good job. Story 6/10, Atmosféra 6/10, Gore 7/10, Vizuál 7/10, Akce 5/10, Zábavnost 7/10. 70% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Já osobně bych pokládal první snímek za uzavřený (i když pro někoho nedostačující), tvůrci jeho pokračování jsou ale jiného názoru. A tak tu máme Fázi č. 2, která by nám ráda odhalila původ nákazy. Bohužel dělá tak nezajímavým a laxním způsobem. Kromě odkrývání pravdy se k tomu přidá detektivní vyšetřování a z původně depresivní, klaustrofobické aury jedničky se dvojka stala klasičtější "nákazovkou" s větším množstvím postav. Ale jistě, o hnusnou transformaci ani tentokrát nebudete ochuzeni, ale jen v mírném nášupu, kdy tělo opouští nehty, vlasy zuby, nebo dokonce oko. Nejchutnější momentem tak zůstává zbavování se červů zpod vlastní kůže. Ale co se týče dalšího sequelu, už bych ho mít nemusel. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Fáza II začína tam, kde prvý film skončil. Riley sa snaží nájsť človeka, ktorý je za nákazu zodpovedný, aby mohol zabrániť jej šíreniu. Problémom je, že známky vírusu sa začínajú prejavovať na ňom samom aj na jeho blízkych. - Príjemný horor o víruse, ktorý rozkladá nakazených. Problémom je to, že mi rovnako ako minulotýždňová novinka Pod pripadal napriek krátkej stopáži strašne natiahnutý. V scénach s nechutnosťami nezachádzajú tvorcovia do nijakých extrémov, ale napriek tomu sa im podarilo celkom vytvoriť u mňa jemné znechutenie. Hlavne u scény s červíkmi, ktorá ma rovnako ako v Savaged dostala. + Richard Riehle + herečka z Halloween II, Hatchet III, Seed 2 + herečka z The Lords of Salem ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto téma si nezaslouží komerční prístup. Nič, čo by nebolo videné, práve naopak, bolo a to v hodně lepší verzi. Malo by to byť v intímnej psycho verzii bez zbytočných vsuviek. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Necelé 2 roky starý "Contracted" bol len priemernou, pozerateľnou jednohubkou, a to, že vzniklo pokračovanie ma vcelku prekvapuje; hoci vydarený finálny záber tomu trochu nahrával. Osobne by som však ocenil, keď už takýto sequel vôbec vznikol, aby bol v duchu tradičných pokračovaní; väčší, agresívnejší, odviazanejší - veď to finále jednotky tomu priam nahrávalo! A problémom je, že hoci dianie priamo nadväzuje, tak sa to až nevhodne rýchlo ututlá a film si rýchlo pokračuje vlastným smerom, ktorý je viac-menej akýmsi remakom z pánskeho pohľadu. Síce je tu viac nakazených a nejaká snaha o osvetlenie dejového pozadia + následné vyšetrovačky, no nie je to vlastne nič, čo by stálo za pozornosť. Aspoň mňa to teda moc nebavilo, takže pokiaľ príde aj troječka, na ktorú si koniec už drzo nabieha, tak poprosím, aby bola trochu snaživejšia a nie tretí krát to isté v inej šušťačke. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Contracted: Phase II" je plnohodnotné pokračovanie o hlupákovi, ktorému premýšľanie rozumom prišlo natoľko zbytočné, že sa pri nadievaní "pouličnej" lezby ani neunúval namáhať rohovky, aby sa presvedčil, do akej rozpálenej trúby pchá svoj malý párok. No a keď sa rozhodol, že oželie aj samotný smrad z kundy, ktorý bol cítiť až k susedom od Hanušovic, len aby si konečne po roku a pol vrzol, začína si uvedomovať, že tento krát ho postihla omnoho závažnejšia infekcia ako je A.I.D.S. Podarí sa mu zastaviť neznámu nákazu, za ktorou stojí neznámy muž bez identity? Toto snáď samotní tvorcovia ani nemohli myslieť vážne. To už musí divák ozaj prehltnúť toľko sračiek, aby si aspoň z časti užil po čom mu hrdlo ráči? Okrem toho, že hlavný "hrdina" pokračuje v nastolenom trende prezentácie nadštandardnej debility, ktorú si vierohodne zachoval z prvej časti, dvojka ešte viac pritvrdzuje, pričom nás postupne zoznamuje s ešte väčším počtom primitívov, ktorých hlúpota dosahuje úrovne tých, čo na danú diagnózu disponujú papierom od lekára. Ale aby som len nehanil, toto pokračovanie je predsa len o niečo živšie, pričom ponúka niekoľko celkom slušne spracovaných gore scén (nie však výnimočných!). Každopádne, kým jednotka disponovala zaujímavým, pomerne originálnym, dramatickým príbehom, ktorý dokonca miestami pôsobil dostatočne realisticky, dvojka vsádza na opačné garde založené na akcii. Napriek tomu, že sa podľa mňa dvojka na prvotnú story nechytá, hodnotí sa mi z hľadiska udelenia počtu hviezd ťažko - 54,99%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechový průměr s pěknou kamerou a atmosferickou hudbou. Pravda, scéna před titulky navnadí víc, než pak film nabídne. Jednička byla lepší, což nepřekvapí. U těhle snímků je vždy napínavější, když není znám původ zákeřné choroby. Odkrytí tajemství snižuje celkové napětí. Použití larev kovaříků (drátovců) neshledávám, stejně jako u klasických italských horrorů, jako šťastné, byť jinak červi mají u mne plus. Při zkoumání rány na zádech jsem si připomněl italský film Zázraky se dějí (1974). Jinak tahle dvojka má blíže k sérii Cabin Fever. A samozřejmě mohl být film daleko šťavnatější. Otevřené rány, proudy krve a terminátoří oko to nezachrání. Celkově jsem měl pocit, jako bych sledoval jeden z dílů nekonečného seriálu. Zklamán jsem nebyl. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Phase II je plně navazujícím pokračováním poměrně kladně přijatého humusáckého hororu Contracted, přičemž nejvíc podstatné je to, že se nejedná o bohužel u sequelů často vídanou pouhou ždímačku původní dílu. V Phase II opouštíme smrsknuté hrací pole zatuchlýho kamrlíku, seznamujeme se s původem nákazy, která se začíná šířit jako virus. Pokračuje estráda hnisu a červů, ovšem neřekl bych, že se Josh Forbes pouští do většího hardcoru, než jsme viděli v díle prvním, ale zato mi přišlo, že sequel potratil punc nezávislé filmařiny Erica Englanda. Moc jsem od pokračování něčeho takového nečekal, ale dostalo se mi milého překvapení. 75% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výrazně nechutnější než jednička - hlavní postava si z těla nožem na koberce vyřezává červy, krvácí z nosu do jídla, které nevědomky sní jeho těhotná sestra... jako by se film v těch nechuťárnách přímo vyžíval - několikrát mi u toho bylo na zvracení a nechápu, komu se tohle může líbit. (Mimochodem nechápu i, jak by mu ta holka v jedničce mohla tak hluboko rozdrápat záda, když jí samy od sebe odpadávaly nehty - jeden nehet si ostatně i Riley vytahuje z rány - další ultra hnusná scéna pro otrlého diváka, která navíc nedává smysl, podobně jako víc věcí v tom filmu). Celé je to navíc příšerná nuda a navzdory krátké stopáži se to táhne neskutečně, hlavní záporák je absolutně nezajímavý a klišoidní, a stejně jsem moc nepochopil, kde se vzala ta věc, kterou začal šířit, a co to vůbec bylo zač. A stejně jako jednička je to obsazeno samými no name herci, s povětšinou nevalnými hereckými výkony (za všechny "vede" ten tragický tlusťoch, co prodává drogy a co byl i v jedničce), nemluvě o tom, že Matt Mercer v hlavní roli vypadá jinak než v jedničce, protože oba filmy dělí dva roky a je to na něm prostě znát. Když to shrnu, ten film je podle mě dementní sračka a veskrze ztráta času. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já těch pět prostě v rámci subžánru konečně napálím. První díl Contracted (3*) jsem viděl přesně před pěti lety a už si ho moc nevybavuji a od té doby jsem na podobné téma viděl např. Bite či nedávný Thanatomorphose, po kterým jsem si myslel, že už mě nic horšího/lepšího potkat nemůže. Vizuál perfketní, celkem fájn herci a Gore je na hodně vysoké úrovni, nečekal jsem až takovej brutální hnus. Líbila se mi i hudba a potěší i stopáž, která je prostě akorát a neměl jsem šanci se nudit. Pořádná prasárnička. Určitě bych přivítal třetí díl, na kterej nás v závěru navnadí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Námět na slušný seriál bohužel zpracovaný do dvou krátkých filmů a evidentně nás čekají další pokračovaní.Jednička byla nechutná nuda, která občas dokázala vzbudit trochu napětí a spíš než strach vyvolávala zhnusení a soucit s docela pěknou hlavní hrdinkou, z dvojky je regulérní kriminální thriller kdy ubylo nechutností (který sou pořád ale pěkně výživný) a přibylo dost odpovědí v docela solidně vymyšleném příběhu.Akorát si asi měli opravdu tvůrci pohrát s myšlenkou seriálu, jelikož jednička vám nedala odpovědí žádné, dvojka to celé pootevřela a vysvětlila a čekat další rok/dva na trojku kdy asi přijde rozuzlení a finále mi přijde od tvůrců levného dvd hororu jako egoistický a nedomyšlený tah.Lacinost a tupost scénáře občas totiž opravdu bije do očí.Nejvíc mě asi pobavilo, že z roznašeče nákazy je ohrožení národní bezpečnosti a nějaký trouba v baloňáku co pracuje pro vládu řekne jedný policistce, aby ho našla....ehm.Vůbec by nebyly v ulicích menšího americkýho města stovky policajtů a agentů, co by ho hledali.Né pohoda, tady nám borce hledá hlavní hrdina, co se co minutu rozloží a jedna úplně tupá policajtka.Kdyby nebyl námět tak dobrej a film neměl těch pár skutečně dobrejch scén, kdy nechutnosti nahradili poměrně děsivý scény s oživlejma mrtvolama hodnotil bych míň, ale ve výsledku je to o chlup lepší než jednička a samozřejmě že na trojku se zase já kokot prostě podívám i když mě tvůrci pěkně serou.50%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavé překvapení, jelikož jsem vůbec nevěděl o tom, že se nějaké pokračování vůbec chystá. Co se týče filmu samotného to už takové překvapení není. Pokračuje přesně tam, kde skončil jeho předchůdce a doplňuje info o záhadné nákaze, která vyrábí červíky v pipinách apod. Sledujeme Týpka, který se po nevydařeném šuku začne taky rozkládat a nakážet další a další, aby se z toho později (možná Phase3) stala globální katastrofa. Jinak je film celkem povedený. Potěší nějaké to loupání, opadávání, prskání, grcání a další takové mňamky. Také pěkné masky a krátká stopáž. Kdyby nabídl ještě něco víc, mohli jsme mít horor jak se patří, takhle zůstává stejný, možná trošku lepší než jeho tatínek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Existuje celá řada filmů, jejichž pokračování jsou mnohdy lepší, než samotný originál. Je však i spousta těch, jenž raději nikdy neměli být natočené. Tento kousek zůstává někde uprostřed, ale i tak si troufám tvrdit, že jde spíše o zbytečný sequel. Ani první Contracted totiž nepatřil mezi zrovna okouzlující filmy, přesto si mou pozornost nakonec vysloužil. Mohla za to hlavně docela sympatická hlavní hrdinka v podání Najarry Townsend, která odvedla slušný herecký výkon a místy jsem se dočkal i zajímavé atmosféry + humusáckého finálního sexu. Dvojka však už tak dobrá nebyla. Nový režisér chtěl hlavně přidat na akčnosti, čímž však právě trpělo budování pochmurné atmosféry. Navíc podruhé už tak nezaujala ani postupná proměna nakažených. Vše podstatné bylo viděno minule (vypadávání zubů, zvracení, červíci, krvavé oči…). No i tady však nakonec došlo na gore (vydloubnuté oko, řezání kobercovým nožíkem do těla, kousání do krku, babča a těhotná sestra…), ovšem dost podstatná délka filmu se věnovala pátrání a poodhalování tajemného chlápka, který tohle všechno měl na svědomí a popravdě BJ moc sympatií nepobral. Stejně jako nám nebylo vysvětleno dost podstatných informací ohledně viru. Phase II nám tak sice rovněž nabídla několik nechutnějších scén a počet mrtvých taky nebyl zrovna zanedbatelný, ale mně samotnému se více líbila jistá forma „intimity“ jedničky. Jelikož jsem první díl ohodnotil průměrnou známkou, tady musím jít trochu dolů. 40% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Phase 2 nadväzuje na prvý Contracted tak plynulým a prirodzeným spôsobom, že oba filmy pôsobia ako jeden súvislý celok. Dianie postupne naberá na intenzite, miera hnusoidnosti je opäť extrémne vysoká a príbeh sa tu podľa očakávania vyprofiluje do regulárneho zombie hororu so všetkými náležitými subžánrovými atribútmi. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Že se zrovna tohle dočká dvojky... Vlastně jen zopakování sotva průměrné jedničky, kterou však táhla představitelka hlavní role. Tady se hlavní postavou stala ta nejnesympatičtější z jedničky. A dvojka původní zápletku rozvede do naprostých sraček. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Z pokračování vydařeného snímku jsem měl silné obavy a ukázalo se, že byly tentokrát na místě. Tvůrci potřebovali navázat na předchozí dění, a tak jim nezbylo, než zopakovat stejný proces s jinou postavou a v kratším čase, což už mě pochopitelně příliš nebralo, a aby mohli přidat něco nového, rozjelo se vyšetřování, s nímž přišla i akce. Já jsem pak ale viděl hlavní problém v tom, že se rezignovalo na snahu dodat i druhému dílu podobnou atmosféru, jakou měl původní film. Takže ano, byly vředy, byli červi, byla nekróza, probíhaly autooperační zákroky jako z prvního Terminátora, ale kýžený efekt to na mě nemělo. A když už bych tento fakt pominul, stejně bych nemohl být spokojen, protože se mi nedostalo důležitých vysvětlení ve spojení s úhlavním zlounem. Co jeho imunita? Odkud se vzal virus? Já chápu, že se tvůrci nechtěli pouštět do odpovědí, které by byly mnohem složitější než samotný příběh snímku, a že jejich projekt neměl vyšší ambice, pak se ale měli pustit jinými stezkami, protože si takhle sami naběhli na nůž. Jako Alice... / Poučení: Věta: "Mít červa/brouka na mozku", tady dostala úplně nový rozměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zatímco v předešlém díle se rozpadala ona, tak tady se rozpadal on. Co se týče samotné přeměny, tak tady opět nebylo co vytknout, ale tvůrcům bylo jasné, že jen zkopírovat jedničku by asi nestačilo. A tak to řízli klasickým zombie béčkem a začali se pídit po původci nákazy. Jestli to byl dobrý nebo špatný nápad nedokážu zcela jistě říct, ale faktem zůstává, že dvojka sice nepůsobí jako parazit na úspěšném prvním filmu, ale zároveň nedosahuje jeho kvalit. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvá časť, bola pre mňa viac ako príjemnou hororovou záležitosťou, ktorá aj napriek utrhnutému koncu, mala svoju celistvosť. A hlavne mala grády a tajomno. Tu sa už len varí z vody a stále to nekončí. Možno som to aj čakal, ale nejako nedúfal. Prvá polovica má to svoje z jedničky, ten zvyšok má však diagnózu sequelitis. A vo väčšine prípadov, vieme ako to končí. ()

Reklama

Reklama