Reklama

Reklama

Cannibals and Carpet Fitters

Trailer

Obsahy(1)

Firma zaoberajúca sa výrobou kobercov na mieru posiela svojich zamestnancov do obrovského sídla na vidieku. Vyzerá to ako bezproblémová a výhodná zákazka, no pracovníci čoskoro zistia, že práve narazili na šialenú rodinu kanibalov, ktorá nemá záujem o koberce, ale o ich telá, ktoré majú skončiť na tanieri. (Marceloo)

Recenze (17)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V konkurenci těch různých "hororových" komedií se zombíky, upíry, kanibaly atd., jichž se v každém roce nějakých pár urodí, je tenhle britský přírůstek ještě docela konzumovatelnou alternativou. Řemeslně profesionálně odvedená práce, která se nebere vůbec vážně, sem tam pobaví pár povedenými vtípky, humpoláckým akcentem a vcelku výživným gore. Jen nečekejte nic zásadního. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní očekávané Kanibalské horory pohořely na plné čáře ( Escape from Cannibal Farm i The Farm byly hrůzostrašné), ale neočekávaná novinka Cannibals and Carpet Fitters to letos nejspíš vyhrává, byť o zázrak se pořád nejedná. Firma zaobírající se výrobou koberců pošle skupinu lidí do baráku uprostřed ničeho, kde přežívá Kanibalská rodinka. Film je sice průměrně natočený, ale má překvapivě povedené Gore a postavy umírají v nečekaném pořádí, leč žádná z nich není vůbec sympatická, takže se nedá moc komu fandit. Banda Kanibalů s tetičkou se povedla však obstojně. Párkrát jsem se i zasmál místnímu britskému slangovitému černému humoru, ale nejsem si úplně jistý,zda ten vtip byl záměrný :D Žádná sláva, ale jako hloupá vyvraždovačka to celkem funguje a vyloženě neurazí. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Firma zaoberajúca sa výrobou kobercov na mieru posiela svojich zamestnancov do obrovského sídla na vidieku. Vyzerá to ako bezproblémová a výhodná zákazka, ale pracovníci čoskoro zistia, že práve narazili na šialenú rodinu kanibalov, ktorá nemá záujem o koberce, ale o ich telá, ktoré majú skončiť na tanieri. - No v Británii to teda nemajú jednoduché. Buď môžeš ísť do mesta, kde na teba zaútočí banda tupcov, alebo môžeš ísť na vidiek, kde ťa chce zožrať rodina prepnutých kanibalov. Carpet Fitters sa vybrali do centra kanibalov, takže to pre niektorých z nich neskončilo dobre. Film ma velmi príjemne prekvapil hlavne tým, že ide o príspevok do môjho najoblúbenejšieho subžánru Hixploitation, čo som kvôli tomu, že som o ňom nemal žiadne informácie, nečakal. Tento subžáner v poslednej dobe dosť stagnuje, a aj keď sa občas nejaký horor objaví, má skôr televízne kvality a ledva sa dá dopozerať. Cannibals and Carpet Fitters je ale úplne iný prípad. Už od začiatku nastaví tempo, z ktorého je jasné, že pôjde o šialenú jazdu a vďaka tomu, že má len 80 minút, je tento film plný akcie. Vraždy sú pre hororového diváka výrazne uspokojivé a poteší aj to, že postavy zomierajú v úplne nepredvídatelnom poradí, takže je tu plno prekvapení a dá sa povedať, že postavy, u ktorých by ste čakali že pôjdu dole v úvodných minútach, to dotiahnu až do úplného konca, aj keď s významnými ujmami na psychickom aj fyzickom zdraví. Čo ma ale na tomto diele zaujalo najviac a je aj dôvodom môjho vysokého hodnotenia je práca so strihom. To je v tomto žánri dosť zanedbávaný aspekt a tvorcovia si na ňom okrem podpory trápnych lakačiek s hlbokými zvukmi príliš záležať nedávajú. Tu sa ale tvorcovia na tento prvok zamerali a vďaka nemu sú vraždy velmi pôsobivé a niektoré diváka dokonca vďaka momentu prekvapenia dokážu poriadne vylakať. A to bez hlúpych zvukových efektov a len s čisto vizuálnym prekvapením. Naviac je tu výborne spracované gore a plno krvi. Dialógy tvorcovia tiež dosť vychytali a mnohokrát som sa poriadne zasmial. Za nápad, v ktorom sú hlavnými predstavitelmi postavy z firmy na výrobu kobercov, tiež musím dať nejaké plusové body, pretože sa mi strašne páči. Nebyť odporného britského prízvuku a slabších hercov, dal by som aj plný počet, pretože od nezávisláckeho hororu s nízkym rozpočtom sa toho ovela viac ani vyžmýkať nedá. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prihlúpla Britská zábava, ktorá sa neberie nijak vážne. Záver pripomínajúci Resident Evil 4 (hru) ma milo potešil, pričom takto nejako by to malo skončiť. Normálne sa pýta štvrtá, ale silné 3 bude asi objektívnejšie hodnotenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokladači koberců jsou magoři a obyvatelé starého rozlehlého sídla na samotě dementi. A protože dementi rádi lidské masíčko, není nic lepšího, než si pozvat jídlo přímo do domu. Zákeřná baba zde vede rodinku statných chlapů, co ji poslouchají na slovo. Tedy v úvodu jsme měl obavy, že půjde o FF. Naštěstí ne. Ocenil jsem odkaz na Kanibaly v podobě kamery spadlé na zem, která následně zachytí jednu z obětí. Jinak příjemná naháněčka v domě i jeho podzemním labyrintu, kdy do poslední chvíle člověk neví, kdo všechno zařve. Pěkná práce s kuší, tedy speciální harpunou, nůžkami, mačetou a i to podříznutí v autě bylo slušivé. Porcování Tashy, oko jako delikatesa a výživný koláč. Krátké, rychlé, vražedné. Na jedno podívání dobré. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kanibalové, pokladači koberců a (britský) humor. Kombinace mírně abnormální až absurdní, leč pod taktovkou režiséra Jamese Bushe je toto spojení nebývale svěží a opatřené nezbytným nadhledem. Zodpovědným scenáristickým vedoucím za dodávku masa na anglický zapadákov je Richard Lee O´Donnell, který si střihl i hlavní roli. A přibbral k sobě hereckého parťáka Darrena Seana Enrighta. Oceňuji, že tvůrci si nelibovali ve tmě, takže gore si divák užije povětšinou za bílého dne. A vypadá dobře. Postavy umírají v nečekaném sledu a hlášky jsou opravdu věrné pověstnému britskému suchému humoru. Exkluzivní kanibalský klan čítá pět odpudivých týpků, jejich mluvčí je šíleně zábavná matka, co nešetří divákovu bránici. Jede se v poměrně vysokém tempu. Tvůrci nějakým způsobem brali na zřetel i to, aby nedocházelo k úplné plochosti postav. Nebývá to v hororové/komediální a úmyslně pokleslé tvorbě/rovině až tak častý jev, tudíž jsem byl příjemně překvapen nenápadným vývojem postav. Určitě se nedá spolehlivě vsadit na to, že scénu si podmaní lepá herečka Zara Phythian či Laura Jean Marsh, pokud se odhodlá opustit pohodlí sídla firmy pro pokládání koberců, kterou řídí její otec, známá akvizice Jessica-Jane Stafford se zdrží jen v úvodu, film totiž z vysoka kašle na tradiční předvídatelné postupy, načež se mu daří zatočit s typickými klišé žánru, potažmo genderovou dominancí. V podstatě měl něco do sebe i "fatalisticky" pojatý závěr. Kdo nemá rád nechutnosti, což je ve spojení s kanibalismem prakticky vyloučené, aby se neukázala torza těl a vyhřezlé vnitřnosti, po pár minutách uleví svému žaludku, neboť tvůrci ani v nejmenším neberou svoji drastičnost vážně. Základ pro tuhle hororovou legrácku tvůrci položili už v roce 2014, kdy natočili tematicky obdobný krátkometrážní snímek. Delší verze originálně pobavila. 10/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po té úvodní scéně, jsem si tak v duchu říkal, že by to mohl být solidní, zábavný kanibal Horor, ale hned jak dojde na první dialogy pokladačů koberců, začínalo mi docházet, že to bude spíš utrpení. A taky že bylo. Tak dementní chování a reágování na situace, jsem snad ještě nikdy neviděl. Navíc téměř všechny postavy jsou šíleně nesympatické, působí amatérsky, prostě typicky anglickej, nudnej casting. Chápu, že se to celé mělo brát s nadhledem, ale já na ten jejich humor, snad nikdy nepřijdu a asi ani nechci. Za zmínku stojí pouze povedené Gore, top scéna - useknutí nosu mačetou + ten úvodní pár. (114. hodnocení) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jak dokazuje tahle poloamatérská ptákovina, rodiny zdegenerovaných kanibalů neobývají jenom křovinatý a bažinatý americký Jih, ale i spořádaný anglický venkov. Smečka odpudivých synů v čele se svou matkou zabije a sežere každého, kdo překročí práh jejich domu nebo pozemku. I pozvané řemeslníky, v našem případě partu pokladačů koberců. Ale jelikož jsou tihle pokladači mimořádně slabomyslná jelita, fandíte pochopitelně kanibalům a pokukujete znuděně po časomíře. Holt neumí-li někdo natočit pořádný slasher, pokusí se natočit infantilní slasherovou rádoby komedii. V tomhle případě se to ale moc nepovedlo, trapností jsem několikrát málem chcípnul. Hodně slabá jedna hvězda za hodně sexy pokladačku Tashu (od které jsem si bohužel sliboval víc). ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Příšernej ostrovní akcent. Herci hrajou ve stylu Mr.Bean. Vraždy nezábavný, obyčejný, příběh na hovno.Vtip asi jeden. Nestojí to za nic. 20%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal film, který by točily postižení nejspíše na něj přispěla i Eu jelikož stupeň retardace je zde minimálně sto procent což u těch kanibalů se dá ještě pochopit, ale u těch ostatních nikoliv. Posuďte sami ženská háže po kanibalovi knížky a ostatní členové pokládačů koberců používají sponkovačku a jakýsi kus železa místo, aby použily posraný nůž na koberce jeden z nich slyší rozhovor kanibalů o ukradení a zbavení se auta a o cca 5 minut to auto vidí na cestě a chce, aby mu pomohlo. Zlatý Pach Krve jakýkoliv proti tomuhle je snad i ten poslední díl kvalitní 2 díly pouze za gore. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Keď už kombinácia horor - komédia, tak jedine od anglánov. Neskutočný masaker, parádne gore ktoré je na predpokladám nízky rozpočet naozaj brilantné a nechutní záporáci tomu dodávajú tú správnu šťavu. Bavil som sa nadmieru takže pekné 4 hviezdy. ()

Junys 

všechny recenze uživatele

Cupid carpets firma která dělá koberce na zakázku, pošle skupinu zaměstnanců do obrovské vily. Ze začátku to vypadá že všechno půjde hladce, než zjistí že ve vile žije rodina kanibalů - Ač jsem to nečekal tak CACF mě mile překvapil. Už od začátku se to rozjíždí a jede to až do konce. O gore scénky které mimochodem vypadají dost dobře tu není nouze a o vtipné dialogy taky ne. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Trosku som mal obavy ohladom toho,ze komedia na kanibalsku temu bude hovadina,no nebola,prave naopak,anglicania to zvladli vyborne,bolo to vtipne a este to fungovalo aj ako horor,gore efekty boli super,vrazdy taktiez,ksichty tych retardovanych synov boli odstrasujuce,ich matka detto a i stopaz filmu sa mi ratala,takze zabava ako sa patri...:-) ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Jediným pozitivem je kupa násilí. Negativem vše ostatní. Působí to jako vesnická divadelní hra s amatérským ochotnickým ansámblem. Žádná postava nezaujme, že by se jí dalo fandit, všichni jsou debilové. Tak se dá jen znuděně koukat na mizerný kompars, jak tam poletuje a sem tam vražda. Je to tak špatné a trapné, že se tomu ani nedá smát, jen kroutit hlavou nad tou demencí. (12%) ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

5hvězda jak vyšitá , klasická rodinka "synáčků" s velice sympatickou maminkou ,  no a neodmítněte takový kšeft, he Áno , jak by řekl náš češtinář ze střední Jirka "Cukr" ()

Reklama

Reklama