Reklama

Reklama

Umírání pro začátečníky / Tónina ticha

  • angličtina Dying for Beginners / The Key of Silence (festivalový název)

Obsahy(1)

Dokumentární diptych o stáří, nezničitelné energii a hudbě jako paralele života se s lehkostí dotýká těžkých témat. Část Báry Kopecké s názvem „Umírání pro začátečníky“ je úvahou nad stářím jako obdobím života, kdy se otázky pohřbu a života „potom“ stávají běžnými a praktickými, a kdy je zřejmé, že humor, přátelství a hudba jsou jedny z mála věcí, které mají význam i na úplném konci. Část v režii Marka Boudy s názvem „Tónina ticha“ zobrazuje vztah hudby a emocí v existencionálním slova smyslu. Je paralelou k hudební skladbě, ve které se střídají pasáže emocionálně vypjatější s tiššími, a kde zásadní hodnotu má i pauza – ticho. Ticho jako zvuk finální a nás přesahující – jak v přítomném okamžiku, tak i ve chvíli konce života. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Části: I. Tónina ticha (Marek Bouda) ****, II. Umírání pro začátečníky (Bára Kopecká) ***. -------- V titulcích filmu uvedeno: název Umírání pro začátečníky. ()

Související novinky

Česká radost v českých kinech online

Česká radost v českých kinech online

04.02.2018

Výběr Česká radost v českých kinech uvádí osm filmů ze soutěžních sekcí 21. MFDF Ji.hlava online na portálu DAFilms.cz. V kinech tyto snímky během listopadu a prosince zhlédlo téměř 1000 diváků na 32… (více)

Reklama

Reklama