Reklama

Reklama

Smrtihlav

  • Francie HHhH (více)
Trailer 1

Snímek Smrtihlav se od většiny předešlých filmových zpracování s tímto tématem liší. Z výrazné části se totiž zaměřuje také na opačnou stranu barikády na samotného Heydricha. Ten zde není pouhým předmětem atentátu, ale důležitou aktivní postavou. Vedle příběhu Československých parašutistů sleduje film Smrtihlav i jeho život, vzestup a kariéru, kterou ukončil jako jeden z největších prominentů Třetí říše. Nejnovější verze atentátu na Heydricha tak ukazuje nejen hrdinství, ale i nelítostné zlo, proti kterému je namířené. Právě k tomuto pojetí odkazuje český název stejně jako na fakt, že Heydrich byl jedním z inženýrů takzvaného Konečného řešení židovské otázky. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

Anthropoid se povedl, tak šup, vyždímejme z toho co se dá. Bojím se, aby to nebyl naprosto nesmyslný a vymyšlený propadák.

V Anthropoidu bylo pár věcí vymyšlených a neodehrávajících se podle skutečnosti, ale tady mám strach, že budem moct být rádi, že nám nespletou jména.

na příspěvěk reagoval Dadel, SteveK

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

ALIENka_

Jestli se hlavní linka bude odehrávat později, po atentátu nebo po ději Anthropoidu, tak ho asi nebude moc vidět ani tentokrát.

na příspěvěk reagoval ALIENka_

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Castrator

Má bejt pojatej jinak, řešili to tady, ale už si moc nepamatuju jak... jen snad, že hlavní linka se odehrává až někdy později nebo tak něco... určitě to tu někdo osvětlí.

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

ALIENka_

Třeba to bude dobré. Ale asi to bude muset vzít z úplně jiného konce, jestli bude z poloviny kopírovat Atentát nebo Anthropoid, tak to asi nezaujme, když totéž bylo možné vidět pár měsíců až rok před HHhH. A na co jiného by se film zaměřil mě nenapadá. Snad budu překvapen. A když ne, je tu odpad!:-D

na příspěvěk reagoval ALIENka_, Helo

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Film bude jistě srovnáván s Anthropoidem a ten dopadl více než dobře. Přes 7 tisíc hodnocení na ČSFD a 80 %, na imdb přes 11 tisíc hodnocení a 7.3. HHhH to nebude mít lehké. A ten název taky není zvolen zrovna nejlépe.

na příspěvěk reagoval ALIENka_

Uživatel Marpe smazal svůj příspěvek.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Nikar

Záleží do jaké míry se budou držet předlohy; pokud aspoň rámcově, tak tam "dobová" linie není tou stěžejní.

freelex

freelex (hodnocení, recenze)

Copak se stalo, že se roztrhl pytel s Heydrichiádou? První Britové s Anthropoidem (ten byl výborný) a teď Amíci s tímhle.

na příspěvěk reagoval Nikar

flo777

flo777 (hodnocení, recenze)

Je květen 1942 a výsadkáři Jozef Gabčík a Jan Kubiš se připravují na cíl operace Antropoid: zabít Reinharda Heydricha, zastupujícího říšského protektora Protektorátu Čechy a Morava, "pražského kata" a "blonďatou bestii". Druhého nejvyššího muže v hierarchii SS provází šeptem pronášená tajemná zkratka HHhH: Himmlers Hirn heißt Heydrich - Himmlerův mozek se jmenuje Heydrich. Ne nadarmo - Heydrich totiž patří k hlavním organizátorům židovského holocaustu neboli Endlösungu... Strhující prvotina francouzského spisovatele Laurenta Bineta, který dlouho pobýval na Slovensku a v Česku, barvitě vykresluje okolnosti "nejodvážnějšího protinacistického činu v dějinách druhé světové války" a novátorsky v něm zkoumá vztah mezi realitou a fikcí.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Rob Roy

Hmm, z toho nástřelu to vypadá, že zcela vynechávají dobře dvě třetiny knihy a bude to čistě jen o té historické linii.

HanSS

HanSS (hodnocení, recenze)

Tak fim se prý bude natáčet v Maďarsku. Prý vypadá víc jak Praha v době války a je tam levnějc než u nás

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama