Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (20)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nenáročná oddechovka na jedno odpoledne. Kdybych nebyl ateista, Bůh Stevea Buscemiho by mi asi přišel hodně reálný. Svět vypadá, že ho řídí právě takový nezodpovědný trotl. Pro jednou mi nevadilo ani multikulturní obsazení, tohle je právě ten typ seriálu, do kterého se perfektně hodí (i když Indka jako barbarská válečnice byla přece jen trochu zvláštní...). Nešlo sice o žádnou úžasnou záležitost, ale pobavil jsem se, zasmál jsem se, a o to přece šlo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice velmi oceňuji, že Bůh je tu ztvárněn jako kdyby Steve Buscemi hrál Dudea Lebowskiho, říznutého trochou prchlivosti Jesuse Quintany, ale ona to bohužel není celá figura Stvořitele - ten je tu vykreslován jako naprosto nepoužitelné individuum zralé na celodenní péči včetně základních úkonů sebeobsluhy, což posouvá s danou postavou spjatý humor někam, kde mi to nepřijde vtipné, ale trapné. A stejně to mám s celou první řadou - koncept není špatně vymyšlený, některé vtipy jsou výborné, ale drhne to, drhne, drhne, až to dospěje ke zcela očekávatelnému konci (čímž nemyslím konec jako konec, ale konec předposlední epizody, a pak to, co se děje dál;)). Takže jediná opravdu pevná deviza jsou herecké výkony, s Harry Potterem - ale ne, pardon, Danieli, už zase... - v čele. Jestli sedmdesátka, tak velmi, velmi těsná. Ale pořád sedmdesátka. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leháro zní skvěle... Cynická úvaha o fungování našeho světa, která by při hlubším přemýšlení nemusela být úplně mimo. Radcliffe jako vyhořelý optimistický samotář pracující na oddělení, na které všichni zapoměli je dokonalý. Buscemiho Bůh je boží, znuděný sebestředný negramota, který na každého machruje osciluje někde mezi Lebowskim a pětiletým dítětem. Jeho sázka s juniorkou v oboru malých zázraků o zachování naší planety je malinko prvoplánová, ale pravda, nebyl jsem si do poslední chvíle jistý jak to s lidstvem dopadne. Hromada mrtvol, razítek a nevyplněných žádostí. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná právě takhle by Bůh reagoval, kdyby viděl, co se děje pod ním. Jízlivý kus, kterak se Steve Buscemi coby Bůh rozhodne, že zničí Zemi. Smířit se s tím ovšem nehodlá Geraldine Viswanathan, kterou zrovna přidělili do oddělení Zpracování lidských modliteb a přání k lehce neprůbojnému Danielu Radcliffovi. A s Bohem se vsadí. Má vyplnit jednu z beznadějných modliteb: dát dohromady dva jedince. Jenže tihle dva, Sam a Laura, jsou krapet zoufalci. Naděje přesto žije až do poslední chvíle. A jestli vlastně Bůh nakonec nemá tu Zemi docela rád. Mladý autor Simon Rich svou knihou What In God's Name zaválel. K syrovému humoru, který se nebojí opřít do náboženství (dozvíme se třeba, jaký je Bůh vlastně čtenář), tvůrci vybrali i výborné herecké obsazení. Možná by to nicméně chtělo (paradoxně) ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. Satirická jednohubka. God is great. BOILER vs. EXIT. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně takový seriál jsem potřeboval vidět. Skvělý nápad, cynický černý humor, doslova boží Steve Buscemi a Daniel Radcliffe tak přirozený, že jsem si ani jednou nevzpomněl na jistého brýlatého čaroděje. Geraldine Viswanathan je pro mě nový objev a mám dojem, že ji odteď budu rád vídat naprosto v čemkoliv. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tyhle naprosto blbosti, u kterých si všichni zainteresování moc dobře uvědomují, jakou kravinu to natáčí, a vše tomu přizpůsobují. Takovéhle věci jsou prostě čas od času třeba, a ne nadarmo to bývají ty komedie nejvtipnější. Každopádně nemohu si pomoct, a Buscemi jako Bůh je prostě přepálená kreatura, která však spíš mnohdy trapná, než vtipná. Všechno ostatní ale šlape jak má, a dostáváme se do shluku absurdních a šílených situací, které pramení ze snahy hlavních hrdinů zachránit svět. Geraldine Viswanathan je mega roztomiloučká a Radcliffe se v duchu svých posledních rolí vyblbnul v dalším projektu. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Premisa je zajímavá, leč trestuhodné nevytěžená. Buscemi jako negramotný bůh střídá geniální sceny s velmi trapnými, příběh ostatních postav je přece jen konzistentnější, Redcliffe si roli zjevně užívá, celkově slušný průměr. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměr vtipů dobrých, většinou černých, cynických k trapným (například sračka pána Boha) je zhruba 5:1 a tak se lze pobavit velmi dobře. Trochu mi vadilo, že z Boha udělali totálního, bezcitného dementa. Možná mohli zvážit nápad, aby alespoň na žávěr měl rozhodující podíl k záchraně Země, ale to jen můj návrh. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Radcliffe zná svoje limity a proto si hledá stále podobné role podivínů a looserů, ale pokaždé se mu podaří je ozvláštnit, aby to nezačalo nudit. A Steve Buscemi je prostě borec vždycky a všude. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, aj keď som sa snažila nájsť si k seriálu cestu, nepobavil ma a dosť som sa nudila. Tešila som sa, keď to konečne skončí. 2,5* ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápad super, Bůh jako trotl nemá chybu, nápad jako takovej je super, ale určitě by to chtělo trochu dotáhnout. Romantická linka mě nebavila úplně, spíš jsem si užíval scény z nebe samotnyho. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenáročná jednohubka se slušným tempem a řadou slušných gagů. Ale bohužel ten potenciál byl prostě jinde a je silně nevyužit. Seriál si i dlouho hledá svojí tvář. Škoda. Čekal jsem více. 6/10 ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Když chcete natočit oddychovou blbinu, angažuje Steve Buscemiho jako přiblblého Boha. A doporučuje se nešetřit na rozpočtu, ať teda ta fabrika na boží zázraky ( a všechna další oddělení, zajišťující život na Zemi, od výrobny mraků a duhy, přes oddělení hlíny po oddělení hmyzu) vypadá dostatečně rozměrně, vybaveně, opotřebovaně a taky zalidněné. Na tuhle sedmidílnou komediální jednohubku, v které dostali velkou příležitost taky Daniel Radcliffe (áno, Harry Potter) nebo Karan Soni (Deadpoolův taxikář) jsem se vlastně netěšil, ale nakonec jsem jí s přítelkyní shltl za jeden večer. Zeměkoule byla zachráněna, Bůh si možná otevře svoji vytouženou restauraci, v které využije chňapátko a planeta Zabulon přišla o dobou projektovou manažerku. Mrkněte se na to, všech 7 dílů stálo  za to. Dáváme s přítelkyní oba shodných 90%, hodně nás to pobavilo. Doporučujeme k shlédnutí, byla by škoda se nechat připravit o britský humor, navazující na absurdity Mothy Pythonů nebo Stopařova průvodce po Galaxii.. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve všech sedmi dílech mi přišlo, že se seriál už skoro natahuje po tom, aby se stal něčím zvláštní a výjimečný. Takový skvělý námět a zajímavé a originální prostředí. Jenže bohužel nic. Seriálu se nepodaří vykročit směrem k zapamatovatelnosti a výjimečnosti a uvízne v bažině průměrnosti. A přitom k tomu chybělo tak málo. Seriál je zábavný. Prakticky v každé epizodě jsem se od srdce zasmál. Jeho prostředí je výborně vybudované a divák se těší, co mu tvůrci z nebe ukáží příště. Taktéž herecké výkony představitelů především Boha a anděla Craiga jsou velmi dobré. Celý život Boha je potom zvládnutý na jedničku. Například scény, okolo jeho negramotnosti nebo výběru proroka byly vážně výtečné. Seriál má bohužel však i spoustu vad. Tou nejvíce bijící do očí je asi naprosto nevydařená romantická stránka seriálu. Mezi Craigem a Alizou to nejiskří absolutně vůbec. Stejně nepřirozeně potom působí i ústřední dvojice zamilovaných lidí. Problém je hlavně v hrůzně vybraných herečkách do romantických linek. Oplácaná Indka by se ještě dala s trochou snahy zvládnout překousnout, ale nikdy nevěřím, že by se jakýkoli běloch mohl kdy zamilovat do takové malé, škaredé, nepřitažlivé, ušmudlané černošky. Špatně se mi na to dívalo a každá interakce páru ze Země pro mě byla utrpením. Počet různých minorit je obecně v Nebi s. r. o. ohromujíci. Věřím, že zde dokonce zástupci bělochů evropského typu byli v silné menšině. Je opravdu například nutné, aby byl otec Boha běloch, který má za manželku mongoloidku, a přesto je jedno z jeho dětí obézní černoch s odulými rty? Na závěr bych rád pochválil konec seriálu, který důstojně příběh volně ukončil s jakousi nadějí do budoucna a s příslibem lepších zítřků pro všechny zúčastněné. Přesně tak, jak to má být. ()

AndreiRanger 

všechny recenze uživatele

Kdyby by byl bůh takový vtipálek, jako v této sérii Nebe s.r.o ještě bychom se divili. Celkově není nouze o povrchní zábavu, kterou od něčeho takového čekáte. Opravdu oceňuji ten nápad, že Země se jako projekt moc nepovedla :-) ()

Dedincan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Človek najprv očakával vysokoefektné prevedenie a plnšie využitie scenára - potenciálnych prianí je naozaj veľa a celá séria sa zamerala iba na jediné. V každom prípade, je to nenáročné, je to prjemné, herci sú v poriadku. ()

Reklama

Reklama