Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Nebe s.r.o. se točí kolem skupiny středověkých vesničanů, kteří se snaží zůstat optimisty v dobách extrémní příjmové nerovnosti, špatné zdravotní péče a všeobecně rozšířené lhostejnosti. Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathanová, Karan Soni, Jon Bass a Lolly Adefopeová ztvárňují v této desetidílné antologii zcela nové postavy, které čelí novým výzvám. (HBO Europe)

(více)

Recenze (16)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podívejte, i génius jako Peter Jackson se přesvědčil, že když vezmete tři (šest, samozřejmě, Tolkien-Nazis) knihy a osekáte je do tří nadprůměrně dlouhých filmů, je to pecka, ale když jednu (o dost kratší) knihu roztáhnete na tři nadprůměrně dlouhé filmy, je to provar. A i když Simon Rich možná bude (aspoň se tak tváří jeho Wikipedie) už ve svém mladém věku velmi slušně etablovaný autor různých humorů, tak první - sedmidílná - řada Miracle Workers byla podle jeho románu, zatímco druhá - DESETIdílná - je podle jeho POVÍDKY. Uznejte sami, že to nevěstí nic dobrého:) Pak je tu ta nepochopitelnost faktu, že si seriál podržel své jméno, i když spolu obě jeho řady nemají vůbec nic společného kromě herecké čtveřice, která táhla řadu první. Slaboučká hlavní dějová linka by měla co dělat, aby uživila i těch sedm dílů, a i když herecké kreace jsou opět slušné, když není o čem hrát, zbývá v komedii jen humor. A toho se tu bohužel taky nedostává. Pokud tedy nepovažujete za humor to, že se reálie naší doby přenášejí do středověku, pod čímž si nicméně nepředstavujte sofistikovanosti jako byly auto nebo sekačka ve Flintstonech (ŠEDESÁT LET STARÝCH, boha jeho), ale třeba "talk show se šokujícím odhalením" nebo prezentaci "jako od Applu", při které se na sjezdu hovnoškrabů předvádí geniální nový vynález - suchý záchod, resp. díra do země. Co? On vážně napsal "hovnoškrabů"? Ano, napsal. Já to vlastně ještě neřekl - kolem profese "shitshoveler" (v jinak docela dobrých titulcích z dílny HBO právě "hovnoškrab") se točí naprostá většina děje, a díky tomu i "humoru", který se na vás sype... zkrátka tohle mi přišlo fakt slabé a ubohé, a pokud někdo poukazuje na "humor podobný Monty Pythonům a Svatému Grálu", tak mu to ze srdce přeju, ale myslím si, že buď toho ještě moc neviděl, nebo má místo mozku to, co tu Steve Buscemi nosí na lopatě. Vidíte? Taky dělám humory jako tvůrci tohohle skvostu:P Kdo si ještě vzpomene na deset let starou "fantasy" huličsko-klátičskou komedii Your Highness, tak ta chtěla stavět vtipy na tom, že někdo prostě ve scéně nějakého fantasy klišé mluvil jako dlaždič - jenže ony tam byly i jiné vtipy, a hlavně to docela slušně fungovalo jako fantasy příběh. Tohle nemá NIC kromě velmi pěkných kostýmů. Ale kvůli těm se na komedie nedíváme, že?;) Ačkoliv teď jsem trochu nefér - pravda je, že despotický král a jeho poskoci jsou docela vtipní, ale - a možná si řeknete, že jsem příliš náročný - jeden uchecht na epizodu je podle mě sakra málo:) Takže abych to uzavřel - nemá to tempo a často ani myšlenku (díl s kozou a soudem...), herci jsou sympatičtí a hezky okostýmovaní, ale kvalitní humor aby člověk lupou pohledal. Věnujte svůj čas něčemu lepšímu. 40% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když dáte český název seriálu a oni z vás hned v druhé sérii udělají blbce. Zcela jiný koncept, doba i celkové vyznění jen hlavní herci a styl humoru zůstal jakž takž zachován. No a není to vůbec špatné. Dcera Hovnoškrabova chce studovat a jet do světa a králův smolařský synek nechce zabíjet lidi tak často jeho taťka. Současný humor dobách temna někdy funguje a někdy to skřípe. Soud s kozou je z nich asi nejlepší. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně, úplně, úplně jiné než první série. Zůstali opravdu jen herci a jeden ze scenáristů, jinak se změnilo snad vše - a něco z toho k horšímu. Například narostl počet epizod, což ale vedlo jen k rozmělnění příběhu, který navíc nebyl bůhvíjak skvělý. Doba temna je takové opravdu dlouhé skečové pásmo, které se někdy v polovině série najde a uvědomí si, co chce říct. Velká spousta vtipů je naprosto božských, některé se tolik nepovedly... Je to logické. Nicméně díky rozumné stopáži a díky senzační Geraldine Viswanathan, Stevu Buscemimu a Danielu Radcliffeovi jsem se bavil i v těch slabších momentech. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě obsazení neměla druhá série s první řadou nic společného (tím se společný název stává tak trochu záhadou). Myslím tím příběh, který se přesunul z nebeských výšin do bahna středověké vesnice. Místo nebes bahno, po jehož složení je lepší se nepídit, místo nadpozemských bytostí poddaní, kteří o svém osudu rozhodují asi tolik jako užitkové zvířectvo; vzato kolem a kolem, šlo o opravdu prudký sešup, pokud jde ale o kvalitu, tam to až tak hrozné nebylo. Pořád se jedná jen o nenáročnou zábavu a tvůrci si ani na nic lepšího nehráli, a i když byl humor proti předchozí sérii znatelně slabší, každá epizoda obsahovala několik momentů, které mě dokázaly dobře pobavit. Na Černou zmiji to sice ani náhodou nemělo, ale nenudil jsem se. Překvapilo mě, že už v té době existovala funkce kominíka; sice jsem ho ani jednou nezahlédl, ale u spousty svých potomků by asi nedokázal zapřít otcovství. / Poučení: Máš své povolání za podřadné? Vypracuj se. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada přišla s absolutní změnou konceptu, díky čemuž tak český název absolutně ztrácí název, a zachraňuje to alespoň podtitul s dobovým označením. Nevím, co tady chtěli tvůrci ukázat, a jestli chtěli být nějakou moderní variací na Černou zmiji, ale ta změna prostředí tomu prostě značně uškodila. Přitom původní námět měl ještě velký potenciál, který se dal značně dál rozvíjet. Tady máme sice slibný začátek, který slibuje dobovou satiru na společnost, a všemožné narážky směrem k dobovým reáliím, ale postupně série dost upadá, a snaží se zřejmě předat nějaké poselství, což se jí ale vůbec nedaří. Bohužel, i humor mnohdy padá do béčkových žánrových klišé okolo hoven, prdění atp... ()

Dlaha 

všechny recenze uživatele

Sice úplná změna prostředí, příběh nikam moc nevede, jde spíš o epizodické příběhy, ale ten humor mi tady nějak sedl. Nenáročná podívaná, která mi tak akorát pasuje. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna prostředí. Ještě více ujetější, ale bohužel ještě více průměrnější. Znovu tu je nápad, který je opětovně silně nevyužit. Celé je to poskládané spíše z vtipů a gagů, ale ty jsou místy až za hranou "jednoduchosti". Ale jako jednohubka po noční, kdy koukáte jedním okem to poslouží dobře. 5/10 ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela podobná první sérii, akorát tady jsem si už zvykl na všudypřítomné černochy. První polovina série je rozhodně lepší, než půlka druhá. Ze začátku se totiž série drží nenáročného příběhu, plného vtipných okamžiků. To je však následně nahrazeno povrchním a nudným citovým dramatem, který nikdo u seriálu tohoto typu nemůže chtít. Musím pochválit ukončení série, které bylo velmi po povedené. Přesně takovýto typ otevřeného konce je ideální řešení. Na závěr ještě musím pochválit vynikající a originální nápad. Svět byl pojatý opravdu zajímavě a byla radost přemýšlet, co si tvůrci vymýšlí příště. Série také měla naprosto famózní a chytlavou znělku, kterou jsem si užil opravdu každý díl. ()

JerryPilsen odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza.Nevtipné až trapné.Narážky na dnešní dobu fungují možná na amerického diváka,ale mě nezaujalo vlastně nic. ()

Reklama

Reklama