Reklama

Reklama

Nebe s.r.o.

(seriál)
  • USA Miracle Workers (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 12 h 14 min (Minutáž: 18–23 min)

Tvůrci:

Simon Rich

Předloha:

Simon Rich (kniha)

Hudba:

Matt Novack

Hrají:

Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Sasha Compère, Jon Bass, Lolly Adefope, Kevin Wayne, Jason MacDonald, Christine Horn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Komedie odehrávající se v kanceláři Heaven Inc. Bůh plánuje zničit Zemi a dva andělé musí svého šéfa přesvědčit, aby zachránil lidstvo. Vsadí se s ním, že dosáhnou toho největšího zázraku – pomůžou dvěma lidem se do sebe zamilovat. (HBO Europe)

Recenze (85)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková milá jednohubka z Anglie, která některými svými vtípky mohla mít nárok na to stát po boku těch nejlepších britcomů, kterými nás Velká Británie již několikrát potěšila. Nakonec se sice nepovedlo dojít až do síně slávy, ale v rámci sedmy dílů to bylo příjemné pokoukání. Herci super, nápad skvělý, některé momenty až fantastické. Kolikrát si říkám, že tenhle sarkastický, ale zároveň nesprostý humor, umí prostě jenom Angláni. Je to takový ten druh příběhu, který Vás baví, ale zároveň jste po posledním dílu rádi, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a tušíte, že dalšími díly by původní myšlenku jenom zkazili. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tech sedm dilu je tak akorat, napad je sice fajn, ale bohuzel neni dostatecne nosnej na neco delsiho. Kazdej dil si je tak vicemene dost podobnej a sklada se bud z nejakyho saskovani Boha, opatrnyho seznamovani dvou postav, ktery se snazi dat Nebe dohromady a nebo ze zaberu na andely v kancelari. Ve vysledku je pak vetsina foru dost podobnejch, Buh tu je vyobrazenej jako negramotny, vymasteny hovado, ktery si ani samo neotevre Cont flakes a jediny stesti, ze ho hraje supersympatak Buscemi. Andele v kancelari se snazi ovlivnovat a vetsinou to skonci tu vetsim, tu mensim malerem. No a nejslabsi casti jsou z hlavni zamilovanou dvojkou, tam humor vicemene chybi. Ale diky prijemny delce, samejm sympatickejm hercum a sice jednoduchymu, ale fungujicimu humoru se na to docela dobre kouka, i kdyz po prvnim dilu jsem tomu moc sanci nedaval, nakonec vicemene spokojenost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jsou seriály, které mají originální námět, skvělou vstupní myšlenku a po pár dílech promarněný potenciál, když vše upadne do šedi průměru. Nebe s.r.o. si neklade žádné velké cíle, nijak zvlášť nerozebírá ani charaktery, či jejich vztahy. Jde o jeden jednoduchý, ale v podstatě geniální nápad, prostý, potrhlý humor a ujetý Steve Buscemi v hlavní roli. Sám nemohu uvěřit, jak chytlavá tahle blbůstka vlastně je... 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Není to kdovíjaká řachanda, ale má to spoustu nápadů, fajn herce a ve výsledku to celou dobu dobře baví. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu mnohé výtky okolo, ale mě tahle (první) série bavila. I tím, že byla trefná a krátká. Možná právě takhle by Bůh reagoval, kdyby viděl, co se děje pod ním. Jízlivý kus, kterak se Steve Buscemi coby Bůh rozhodne, že zničí Zemi. Smířit se s tím ovšem nehodlá Geraldine Viswanathan, kterou zrovna přidělili do oddělení Zpracování lidských modliteb a přání k lehce neprůbojnému Danielu Radcliffovi. A s Bohem se vsadí. Má vyplnit jednu z beznadějných modliteb: dát dohromady dva jedince. Jenže tihle dva, Sam a Laura, jsou krapet zoufalci. Naděje přesto žije až do poslední chvíle. A jestli vlastně Bůh nakonec nemá tu Zemi docela rád. Mladý autor Simon Rich svou knihou What In God's Name zaválel. K syrovému humoru, který se nebojí opřít do náboženství (dozvíme se třeba, jaký je Bůh vlastně čtenář), tvůrci vybrali i výborné herecké obsazení. Možná by to nicméně chtělo (paradoxně) ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. Satirická jednohubka. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Peklo s.r.o. Tvůrci popletli název seriálu. Vůbec, fakt vůbec jsem se nezasmál, o ničem. Vtipy s např. explodujícími penisy mi nadto přijdou ubohé. Čekal jsem víc a možná jsem si tak trochu přál, aby měl seriál myšlenku - přes to všechno, s čím rafinovaně zachází, myšlenku neměl. Leda tak naruby. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď už nič iné, tak tento seriál ma dostal svojim šialeným námetom a strelenými predstavami o Všemohúcom. Steve Buscemi ako Boh bol jednoducho dokonalý, tak dobre som sa dávno nezasmial. Bavia tu hlavne charaktery jednotlivých postáv, najmä tých mužských. A tá márna snaha dať dokopy tých dvoch zúfalcov - to bolo hnacím motorom celej zábavy. Miestami som tiež zaregistroval miernu iróniu smerom k náboženstvám, ktorá však nikoho neurazí. Skvelé. V závere síce zábava trocha stratila dych, no trochu to dorovnalo to kryštalizovanie charakterov, najmä čo sa týka Buscemiho. Tiež Radclifovi takéto strelené postavičky trtkov pasujú na mieru. Treba sa len na celý miniseriálik pozerať s nadhľadom a hlavne bez predsudkov, iba sa baviť a baviť... V zásade spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začal vcelku slušně; nešlo sice o žádné veledílo, ale pokud chtěl člověk vypnout a nechat se nenáročně pobavit, první i druhá řada tyto požadavky splňovaly. O to větším překvapením pro mě byla třetí série, která mě těžkým propadem v kvalitě přímo otrávila. Zatímco jsem se dříve docela dobře bavil, třetí návrat k seriálu pro mě byl nesmírně nudným zážitkem a odkazy na současnost mu nikterak nepomohly. No nic, už je to za mnou, třetí řada byla prostě špatná, zatímco obě předchozí série si klidně za nějaký čas zopáknu. / Poučení: Buď ve střehu, nepříjemná překvapení číhají na tvou nepozornost. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý znel fantasticky ale bohužiaľ jeho potenciál vyšumel do prázdna. Zbožňujem takúto tématiku. Preto ma zamrzí, že sa z toho stal hipsterský pseudokomediálny pokus o emocionálne a morálne presahy. S dobrým obsadením, ktoré nemá čo hrať. Ani ako podať nejakú výraznú múdrosť alebo zaujímavosť. A s vtipmi a dejom, ktorý nemá takmer žiadny presah a je len lineárnou jazdou, bez atrakcií o ktorej viete dopredu ako skončí. Je to dosť škoda. Druhú sériu - ak bude - už neriešim. 1.séria - 50% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde Steve Buscemi hraje boha, je pro mě něco neodolatelného. O to větší přišlo zklamání, když výsledek není vtipný, příběh neutáhne ani 7 dílů pod 20 minut. Katastrofické zazdění dobrého nápadu a dobré obsazení, které přišlo úplně vniveč. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl korunu pokaždé, když osoba z milované filmové série ze začátku milénia půjde do bláznivého seriálu, tak bych měl dvě koruny. To sice není moc, ale je SUPER, že se to stalo dvakrát. Nemluvím samozřejmě o ničem jiném než o Dirk Gently's Holistic Detective Agency, kde byl Elijah Wood a.k.a. Frodo Pytlík z Pána Prstenů. Nyní tu máme Miracle Workers (dost nemoudře přeloženo jako Nebe s.r.o., ale těžko říct, jestli byl znám obsah dalších sérií před překladem), kde je Daniel Radcliffe a.k.a. Harry Potter z... série filmů o Harry Potterovi. S bláznivostí nelžu, je dost možné, že jste se s tímto seriálem už setkali, stačí si vyhledat "Daniel Radcliffe She'll Be Coming Round the Mountain When She Comes". Samotné bláznivosti kromě situační komedie pomáhá dost i koncept celého seriálu, kdy každá série je o něčem jiném (ale v jádru věci je nakonec vždy o tom samém). Takový koncept se skutečně moc často nevidí. Víc se rozepisovat nemohu, nechte se překvapit sami. Vady na kráse jsou tentokrát silně subjektivní - pár lidí, kteří nebyli v novějších sériích, a občas příliš dětinský humor. Celkově je to však zábava, i dabing se povedl - odvážně vkráčí tam, kam moc dabingů nevkráčí. Zároveň je celý seriál i příjemná připomínka věcí dříve viděných - v první sérii The Good Place, v druhé sérii Galavant, ve třetí sérii Žhavá sedla, ve čtvrté sérii ...asi Six-String Samurai? Zas tolik parodií na Mad Maxe neznám. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Boží nápad a boží Bůh Stece Buscemi! Celá ta vize řízení Země z továrny v nebesích mě nadchla! Prostě a jednoduše neotřelý nápad, které se povedl. Bohužel v mých očích nedotáhl vše, co si předsevzal. Mohlo z toho být určitě víc! V tomto sedmi-dílném formátu je to pouze taková groteskní jednohubka. Ale dozajista to své kouzlo mělo. Především díky skvělému Buscemimu. I love you, I love you... ()

erased 

všechny recenze uživatele

První série přišla s perfektní premisou, kterou se nepodařilo pořádně vyždímat, a exceluje vlastně jen tam, kde se dovídáme o náhodných epizodách z fungování nebeské korporace. A samozřejmě tam, kde se objeví duo Buscemi / Soni. Naproti tomu, ačkoliv už druhá série nemá nic společného s titulní premisou a blíž než k souvislé TV komedi mái k sérii náhodných SNL skečů, v tomto formátu dokáže tématu využít zvoleného tématu a parodování mnohem víc. Vůbec se tedy nebudu zlobit, pokud tato skvadra bude dál pokračovat i v dalších nesouvislých ale stejně švihlých sériích. Also, my therapist prescribed me a potion that's got me low-key kinda faded. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Přehled nevyužitých příležitostí. 1) Parádní námět (Vatikán promine), pár hezkých nápadů a skvělý 62letý Steve Buscemi (Bůh) dávají tušit dobrou zábavu. Bohužel však zůstane jen při tom tušení._____ 2) Dětinské přisprostlé vtípky, nevyváženost scénáře (ti dva milenci byli zcela nudní) a stále se opakující stereotypy v dalších dílech diváckému požitku nepřidali._____ 3) 30letý Daniel Radcliffe nemá moc co hrát, navíc mu role nesedne._____ 4) Seriál nabízí i poučení. Určitě nepůjdu pracovat do Heaven Inc, i kdyby mi nabízeli dlouhodobý kontrakt na milión let._____ 5) Výstižný koment: ScarPoul***, M.i.k.e***._____ 6) 4. 6. 2020 - Nepochopil jsem ani v nejmenším, o čem je druhá řada a proč je to druhá řada a ne zcela odlišný seriál. Za pokračování 1*._____ 7) 26.9.2021 - Ani třetí řada mi nepomohla pochopit, o co vlastně tvůrcům jde. Platí o ní totéž, co o řadě druhé. 1*. ()

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

05.04.2020

Třetí Ant-Man našel nového scenáristu a jeho jméno potěší zejména fanoušky šíleného animovaného seriálu Rick a Morty. Scénář nové marvelovky totiž napíše Jeff Loveness, který má kromě výše zmíněného… (více)

Reklama

Reklama