Reklama

Reklama

Nebe s.r.o.

(seriál)
  • USA Miracle Workers (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 12 h 14 min (Minutáž: 18–23 min)

Tvůrci:

Simon Rich

Předloha:

Simon Rich (kniha)

Hudba:

Matt Novack

Hrají:

Daniel Radcliffe, Steve Buscemi, Geraldine Viswanathan, Karan Soni, Sasha Compère, Jon Bass, Lolly Adefope, Kevin Wayne, Jason MacDonald, Christine Horn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(37)

Obsahy(1)

Komedie odehrávající se v kanceláři Heaven Inc. Bůh plánuje zničit Zemi a dva andělé musí svého šéfa přesvědčit, aby zachránil lidstvo. Vsadí se s ním, že dosáhnou toho největšího zázraku – pomůžou dvěma lidem se do sebe zamilovat. (HBO Europe)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (9)

Nebe s.r.o. (2019) 

Chápu mnohé výtky okolo, ale mě tahle (první) série bavila. I tím, že byla trefná a krátká. Možná právě takhle by Bůh reagoval, kdyby viděl, co se děje pod ním. Jízlivý kus, kterak se Steve Buscemi coby Bůh rozhodne, že zničí Zemi. Smířit se s tím ovšem nehodlá Geraldine Viswanathan, kterou zrovna přidělili do oddělení Zpracování lidských modliteb a přání k lehce neprůbojnému Danielu Radcliffovi. A s Bohem se vsadí. Má vyplnit jednu z beznadějných modliteb: dát dohromady dva jedince. Jenže tihle dva, Sam a Laura, jsou krapet zoufalci. Naděje přesto žije až do poslední chvíle. A jestli vlastně Bůh nakonec nemá tu Zemi docela rád. Mladý autor Simon Rich svou knihou What In God's Name zaválel. K syrovému humoru, který se nebojí opřít do náboženství (dozvíme se třeba, jaký je Bůh vlastně čtenář), tvůrci vybrali i výborné herecké obsazení. Možná by to nicméně chtělo (paradoxně) ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. Satirická jednohubka. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Možná právě takhle by Bůh reagoval, kdyby viděl, co se děje pod ním. Jízlivý kus, kterak se Steve Buscemi coby Bůh rozhodne, že zničí Zemi. Smířit se s tím ovšem nehodlá Geraldine Viswanathan, kterou zrovna přidělili do oddělení Zpracování lidských modliteb a přání k lehce neprůbojnému Danielu Radcliffovi. A s Bohem se vsadí. Má vyplnit jednu z beznadějných modliteb: dát dohromady dva jedince. Jenže tihle dva, Sam a Laura, jsou krapet zoufalci. Naděje přesto žije až do poslední chvíle. A jestli vlastně Bůh nakonec nemá tu Zemi docela rád. Mladý autor Simon Rich svou knihou What In God's Name zaválel. K syrovému humoru, který se nebojí opřít do náboženství (dozvíme se třeba, jaký je Bůh vlastně čtenář), tvůrci vybrali i výborné herecké obsazení. Možná by to nicméně chtělo (paradoxně) ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. Satirická jednohubka. God is great. BOILER vs. EXIT. ()

2 týdny (2019) (S01E01) 

Možná právě takhle by Bůh reagoval, kdyby viděl, co se děje pod ním. Satirický kus, kterak se Steve Buscemi coby Bůh rozhodne, že zničí Zemi. Smířit se s tím ovšem nehodlá Geraldine Viswanathan, kterou zrovna přidělili do oddělení Zpracování lidských modliteb a přání k lehce neprůbojnému Danielu Radcliffovi. A s Bohem se vsadí. Možná by to chtělo (paradoxně) ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. Ale uvidíme. ()

13 dní (2019) (S01E02) 

„Oba omylem vynechali ze školní ročenky,“ vyplývá z toho, co v nebeské kanceláři čtou Craig (Daniel Radcliffe) a Eliza (Geraldine Viswanathan) o dvojici, které mají pomoci se do sebe zamilovat. Což je podstatou sázky s Bohem, který jinak zničí Zemi. Jenže tihle dva, Sam a Laura, jsou krapet zoufalci. Takže to bude těžké. Nedopadl ani další požadavek pána nahoře. Jeden penis měl jít totiž pryč, ovšem je to přesně naopak („Shodli jsme se, že by byl hřích zničit tak nádherný kousek!“). Skvělý námět, fajn zpracování. ()

12 dní (2019) (S01E03) 

Pokud ona vyplní jednu z beznadějných modliteb, ušetří on Zemi. Musí tudíž zařídit, aby se ti dva políbili. Sam a Laura, trochu velcí zoufalci. Navíc do toho vlétnul chlapík, který se do kavárny přišel schovat před deštěm. A potkal tam Lauru, která na Sama záhy zapomněla. Cokoliv „zařídili“, zklamalo. A Laura se na tohohle „abstraktního umělce a ambasadora pravdy” chytla. Ovšem ne napořád. Televizní štáb si chce manažera vesmíru Sanjaye natočit pro jeho medailonek při konkrétní práci, ovšem ten zrovna řeší, že si Bůh popálil packy nebo skutečnost, že se „vlak už souká ven z tunelu. A vypadá to na rychlík." A Sanjay je tudíž rád, že se může vrátit nohama na zem: v nebeské kanceláři do nižších pater. ()

6 dní (2019) (S01E04) 

Naděje žije, Laura totiž troubovi Samovi napsala. Poskok Boha Sanjay je rád, že se může vrátit nohama na zem: v nebeské kanceláři do nižších pater. Jenže tím vyšoupne Craiga. A spolu s Elizou to u (brzy snad zamilované) dvojice přeženou s alkoholem. Mladý autor Simon Rich svou knihou What In God's Name zaválel. K syrovému humoru, který se nebojí opřít do náboženství, tvůrci vybrali i výborné herecké obsazení. Možná by to nicméně chtělo ještě víc jízlivosti a absurdních momentů. ()

3 dny (2019) (S01E05) 

Konec Země se blíží. Podíváme se, jak se Rosie dostala na svou vysněnou pozici a jak toho záhy začala coby asistentka Boha po otevření prvního sáčku litovat. Samova milovaná babička nesmí zemřít, ovšem žádost může podepsat pouze nejvyšší. A naše banda zkusí vsadit jednu kartu na to, jaký je Bůh vlastně čtenář. Satirická jednohubka. Steve Buscemi válí. ()

1 den (2019) (S01E06) 

Mladý autor Simon Rich válí dál. Za 14 hodin je konec. A bude hůř. Nicméně Laura se chystá na rande se Samem, a to představuje poslední šanci na polibek. Nakonec vyhraje basketbalový zápas, ovšem je potřeba snížit stavy ostatních párů, které se na něj chystají. Fajn momenty. Bůh nakonec na návštěvě u („nechápajících“) rodičů zjistí, že je na svou planetu Zemi vlastně pyšný. Satirická jednohubka. ()

1 hodina (2019) (S01E07) 

Satirická sedmidílná první řada plná syrového humoru končí. Je to tady. Odbor vyslyšených modliteb si má naplánovat výstupní pohovor. Hodlá ale ještě zabojovat a dostat Lauru se Samem k sobě. A využije všech dostupných možností. Ovšem občas lidi prostě sami od sebe překvapí. God is great. BOILER vs. EXIT. ()

Související novinky

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

Scenárista Ricka a Mortyho napíše Ant-Mana

05.04.2020

Třetí Ant-Man našel nového scenáristu a jeho jméno potěší zejména fanoušky šíleného animovaného seriálu Rick a Morty. Scénář nové marvelovky totiž napíše Jeff Loveness, který má kromě výše zmíněného… (více)

Reklama

Reklama