Reklama

Reklama

24 hodin života

  • USA 24 Hours to Live (více)
Trailer 1

Bývalý elitní voják Travis Conrad (Ethan Hawke) je zničený z nedávné tragické smrti své ženy a syna. V tom se však objeví jeho starý kamarád z armády Jim Morrow s nabídkou, kterou nelze odmítnout. Morrow nyní pracuje pro soukromého vojenského dodavatele Red Mountain, který Travise najme na spáchání velmi nebezpečného atentátu. Travis úkol přijme, ale všechno se příšerně zvrtne poté, co je postřelen a zabit stejně zkušenou agentkou Interpolu Lin Bissetovou. Jenže když už si začínáme myslet, že je s Travisem amen, probudí se na operačním sále zpátky k životu – v Red Mountain je podroben experimentální léčebné proceduře, díky níž získá 24 hodin života k dobru... spousta času na to, aby z něj Morrow vypáčil informaci o tom, kde přesně se jejich cíl nachází. Zrazený starým přítelem, Travis se rozhodne utéct, odhodlaný napravit svůj zpackaný život v jediném dni, který mu na Zemi ještě zbývá. Zatímco čas neúprosně běží, vydá se zachránit agentku Interpolu a současně zničit Red Mountain. (HBO Europe)

(více)

Recenze (104)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Občas má človek náladu na béčkový vývar, ktorý má ale solídne obsadenie, rýchle tempo, dostatok akcie a poriadnu dávku brutality. Toto je presne ten druh filmu, skoro som išiel na 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle se opravdu povedlo. Ethan Hawke má jednu z nejzajímavějších rolí v kariéře a nenapadlo by mě, že se do akční role bude tak hezky hodit. Film má originální zápletku, velmi dobré tempo, Rkovou akci, byť na nějaký velký fight zde nedojde, přestřelky jsou perfektní, napínavé, skvěle natočené a je jich dostatek. Za mě skvělá adrenalinová zábava. Podobné béčka by mohly vycházet častěji. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti dohodl 2 miliony dolarů denně, aby ti tohle mohlo být úplně putna." Mně je tedy putna spousta věcí, ale kdyby mě někdo zabil, tak by mě to hrozně naštvalo. Asi jako Travise, takže jsem mu v jeho dni života navíc docela fandil. Taky bych si tento bonus jednou přál, kdyby mi zbývaly nějaké resty. Třeba dopsat komentář k mýmu oblíbenýmu filmu, ukázat fakáče mýmu neoblíbenýmu politikovi nebo ukončit prosperitu společnosti Red Mountain. Musím se přiznat, že jsem Travisovi docela fandil a bavilo mě to přesně tak, jak to umí jen slušně pádící akční béčka se zajímavým výchozím nápadem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo natočený s nějakou nadsázkou, tak možná překousnu všechny ty díry v logice a naprostou odtrženost od reality. Jenže ono se to celý bere smrtelně vážně a tohle fakt nejde brát vážně ani po lobotomii. Nemůžu filmu upřít, že je tam hodně akce, hodně krve a hodně násilí, ale je to spíš jak sledovat videohru než film. Ethan Hawke prostě asi ve čtvrtině filmu vyťukal IDDQD a úplně bez sebemenšího zaváhání se prostřílel až do finálního boss fightu. Těšil jsem se na Rutgera Hauera, ale ten se tam ukáže asi na 3 minuty. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z traumatizovaného žoldáka se stává univerzální voják, který ať už zastaví, nebo nezastaví, tak (zřejmě) nepřežije.. Drsnost přestřelek a přítomnost krve nepřebily fakt, že to celé působí jako dítě vesnického idiota a jeho imbecilní matky. Hawke se chtěl zřejmě zařadit mezi akční geroje 40+, ale tady se hlavní role mohl chopit i odulý racek Štefan.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe som rád za každý plnohodnotný priamočiary akčný film v klasickom štýle a s potrebným rozpočtom, aj keď v tomto prípade sa využíva moderná, ale aj tak béčkovo zábavná zápletka trochu v štýle Crank a podobne, len tu nemá hlavný hrdina žiadnu šancu na prežitie, ale len jeden deň na to, aby skúsil urobiť ešte niečo správne a postavil sa svojim krutým zamestnávateľom a našťastie je to tá správna žánrová zábava. Film má síce trochu dlhší rozbeh a občas som sa aj obával, aby nebol zbytočne moc odľahčený, čo spôsobilo napríklad zneškodnenie dvoch mužov v bare alebo aj niektoré rozhovory so svokrom, ale nestalo sa tak, film si drží primeranú dávku humoru a keď sa to už po tej polhodine rozbehne, je to dynamická akčná jazda. Určite sa to dalo ešte doladiť, napríklad vylepšiť motivácie, tu som hlavnému hrdinovi tú pomstu ani moc nebral, prišlo mi to, akoby sa mu ten posledný deň len nechcelo niekde presedieť na pláži, ale pozabíjať čo najviac vojakov organizácie, aj keď pritom neboli o nič zápornejší, než on sám, ale dá sa cez to preniesť, je to svižné, akčné, drsné a zábavné a pri tomto type filmu viac nepotrebujem. Nesklame ani obsadenie, Ethan Hawke patrí medzi mojich obľúbencov, ktorý ma baví prakticky vo všetkých žánroch a presne to splnil aj tu, pomáha mu sympatická agentka, k tomu Rutger Hauer, ktoré som už dávno nevidel v menšej úlohe a slušní záporáci, tých radových tvoria samí trénovaní vojaci, čo môžem, šéfuje im charizmatický Liam Cunningham, len nemal dostatok priestoru, aby bol tým pravým záporákom, na ktorého smrť by som sa celý film tešil a bavil ma aj priateľ hlavného hrdinu, ktorý teraz musí stáť na opačnej strane. Veľmi spokojný som aj po akčnej stránke, nájde sa tu dostatok prestreliek s množstvom zabitých, kde protivník skončí s prestrelenou hlavou alebo úplným rozstrieľaním, tu nemá nikto s nikým zľutovania, čo sa mi páči, pričom nechýba aj viacero výborných momentov a na moje prekvapenie ma veľmi bavili aj rôzne automobilové naháňačky, ktoré boli technicky prvotriedne zvládnuté a tiež v nich nie je núdza o streľbu a zabitých. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, útek z laboratória, prestrelka s naháňačkou v strede filmu alebo aj celé finále, v akcii som sa vždy výborne bavil. Režijne tu nemám žiadnych výhrad, tempo je svižné, technická stránka je veľmi kvalitná a akcia je zvládnutá výborne. Takže tu som dostal presne to, čo som aj chcel, solídny drsný akčný film, ktorý si kľudne ešte pozriem. 76% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Béčko ze staré školy jako vystřižené, které sice vnadí na lehce moderní zápletku, ale míra nostalgie je tu více než vrchovatá. Což samozřejmě není žádná výtka, tyhle filmy mají stále své silné publikum a o tohle si vyloženě říká. Nic víc tu však člověk nenajde, kromě obstojné, leč i přese všechny výbuchy, poměrně fádní akce snad jen stárnoucího Ethana Hawkea, který pomalu přechází do režimu Liama Neesona. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Veverkovitý Ethan v ukázkově bezduché akční limošce. Hovadiny si tam podráží nohy s píčovinami, ovšem odsejpá to, stane se co chvíli ,,bum" a na své si přijdou i obdivovatelé Yoko Ono. Ta pizda tam je v mladším vydání. O trošku teda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zmatená ptákovina s šíleným dějem který šel úplně mimo mě. Říkal jsem si no fajn zachrání to akce, ale nezachránila na to je příliš sterilní a jednotvárná a nezachrání to ani rating R. Spolehnout se dá na Hawka který to v rámci možností táhne. Malá role Hauera nestojí za zmínku. Divím se, že tohle tu někoho baví...25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poctivá akční oddychovka, která se nebojí kombinovat válečný, thrillerový a sci-fi žánr do jednoho jakžtakž fungujícího slepence. Navíc se tu pracuje s trochu jinými hrdiny, než jaké jsme zvyklí vídat v podobných filmech, a Hawke znovu hraje jako o život... tentokrát doslova! Skoro to začíná vypadat, jako by se nám tu spolu s letošním Wheelerem a Brawlem 99 pomalu ale jistě vracely devadesátky! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hawkea mám opravdu rád jako charismatického herce, který se nebojí žádného filmu a role. Tady nevidíme sice nic nového, ale jsou tu příjemní herci.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Dosti rozporuplné béčko. Poslední dobou často na akční béčka nadávám, zde je dostatek akce, je pěkně natočena a stejně tu nejspíš budu za kverulanta. 1/3 snímku, resp. rozjezd mě teda moc nebavil. Absolutně mě to nevtáhlo do děje, který začínal být dost překombinovaný. Naštěstí poté se už děj přenesl do absolutní jednoduchosti, takže jsem už neměl pocit ho nijak řešit. Akce je natočena opravdu prvotřídně, po technické stránce apod je brilantní. Jenže je tu problém, možná je to mým subjektivním pocitem, ale nedokázal jsem v akci nic cítit. Žádná dynamičnost, efektivita – to se režisérovi nějak vymklo z rukou. Záleží také, jak to bude určitý divák vnímat, jenže mě akce ke konci začala už nudit. Dost kritiky. Kvůli akci se to oplatit dát, herecké obsazení je na tom tak normálně, především nám tu klasicky exceluje výborný Ethan Hawke. No, to jo celé, ve výsledku spatřuji kostrbatý průměr, kterému ty slabé 3* dávám kvůli dostatku akce, která byla taková samoúčelová, ale aspoň se na ní dalo dívat i když jak už jsem psal, to není taky vše. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není houba jako houba. Režisér "houbovitého" jména Brian Smrz vyrašil z dobrého (akčního) podhoubí, tudíž jeho pozvánka do víru akce a znamenitých průstřelů hlav potěšila. A nějakým zázrakem se po lese plném hub pohybuje houbař Ethan Hawke, jenž vrhá pestrou škálu zkroušených i přiotrávených výrazů, za což může patrně sběr lysohlávek. A nemalou roli v jeho kondici sehraje i jistý záludný lékařský experiment, po němž zbývá jedinci jen 24 hodin života. Příběhů, kdy se zločinecké organizace obrátí proti svému bývalému členovi, v tomto případě máme co do činění s nehumánními praktikami CIA, existuje opravdu bezpočet, je to tedy značně obnošená vesta. I napravení muže, který dříve páchal zvěrstva, nyní je na "vejminku" a je náhle povolán zpět do akce, to není nic objevného. Scénář neboduje ani v nepříliš symbiozních dialogových a psychologických scénách, kdy se hlavnímu hrdinovi zjevuje jeho mrtvý synek. A scifi prvek s ubíhajícím časem na předloktí není rovněž příliš původní, stačí si vybavit scífko "Vyměřený čas". Rovnou si řekněme, že největší síla tohoto filmu tkví v akčních sekvencích, kterých je pořádná porce, a dostaly R-kový rating, tudíž dravostí a krvavostí se nešetří. Průstřely vypadají skvěle, akce má spád i napínavé vyznění. Však režisér měl kde sbírat zkušenosti, u velkých akčních spektáklů fungoval coby asistent režie. Jen těžko se věří, že film byl natočen podle skutečných událostí. Vše se vešlo do příhodných devadesáti minut. Béčková parta kolem akčně naladěného Ethana Hawka není určena k zadupání. V podstatě z ní vyčnívá jen drsný dědek Rutger Hauer, který dostal jen symbolický mini prostor. Výsledkem je fajn béčkový šrumec, který neoriginalitu scénáře nahrazuje bohatými akčními rejdy a manévry. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nič proti podobným akčným somarinám neskoro večer v telke. Ale Ethan Hawke by si mal sakra dávať pozor, aby neskončil ako, trebárs, taký Cuba Gooding jr. Ak by tu hlavnú úlohu hral napríklad Žán Klód, tak by som to pochopil určite viac. Ale možno chce ísť Hawke v Neesonových stopách a stať sa na staré kolená akčnou hviezdou. No pomocou 24 hodín sa mu to určite nepodarí, skôr pochová svoju kariéru tak rýchlo, ako Travis príde o život. Nemal by som problém s troma hviezdami, keďže to má slušné tempo, ale ten hnusný farebný filter mi všetko pozitívne na filme zhnusil a posledný záber ukázal, že si tvorcovia nedokázali stáť za svojim. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Obyčejná, nic nového nepřinášející akční jednohubka. Akce je hodně blbá, kdy jenotka není schopna z kulometu zastavit obyčejný taxík, další spešl jednotka o 30 lidech, není schopna zastavit auto jedoucí naproti nim, nevšimne si ani C4 bomb na zdi .. uff .. hodně špatné. A ten závěr, aby se neřeklo tak to schytá alespoň do ruky. Ethan Hawke se jednoznačně do této role ani nehodil. Hodně obyčejné a ani Rko to nezachránilo. Zlatý Mile 22. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čistý priemer, nič prekvapujúce to nemalo v talóne .. ale k žehleniu dostačujúce, a to som presne chcela. 2,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Že by Ethan Hawke začal svými filmy válcovat Johna Wicka nebo Keanu Reevese? Hodně akční film, ale jen velká energie možná nestačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako další typická nízkorozpočtový thriller, což se naštěstí změní po první třetině a z filmu se vyklube sice scénáristicky děravý, ale neskutečně svižný akčňák, který překvapivě boduje v akčních scénách, které jsou vzhledem k rozpočtu a nezkušenosti režiséra, tím nejlepším co film nabízí a díky nim film uteče dříve, než se divák začne nudit. ()

Reklama

Reklama