Reklama

Reklama

24 hodin života

  • USA 24 Hours to Live (více)
Trailer 1

Bývalý elitní voják Travis Conrad (Ethan Hawke) je zničený z nedávné tragické smrti své ženy a syna. V tom se však objeví jeho starý kamarád z armády Jim Morrow s nabídkou, kterou nelze odmítnout. Morrow nyní pracuje pro soukromého vojenského dodavatele Red Mountain, který Travise najme na spáchání velmi nebezpečného atentátu. Travis úkol přijme, ale všechno se příšerně zvrtne poté, co je postřelen a zabit stejně zkušenou agentkou Interpolu Lin Bissetovou. Jenže když už si začínáme myslet, že je s Travisem amen, probudí se na operačním sále zpátky k životu – v Red Mountain je podroben experimentální léčebné proceduře, díky níž získá 24 hodin života k dobru... spousta času na to, aby z něj Morrow vypáčil informaci o tom, kde přesně se jejich cíl nachází. Zrazený starým přítelem, Travis se rozhodne utéct, odhodlaný napravit svůj zpackaný život v jediném dni, který mu na Zemi ještě zbývá. Zatímco čas neúprosně běží, vydá se zachránit agentku Interpolu a současně zničit Red Mountain. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nič proti podobným akčným somarinám neskoro večer v telke. Ale Ethan Hawke by si mal sakra dávať pozor, aby neskončil ako, trebárs, taký Cuba Gooding jr. Ak by tu hlavnú úlohu hral napríklad Žán Klód, tak by som to pochopil určite viac. Ale možno chce ísť Hawke v Neesonových stopách a stať sa na staré kolená akčnou hviezdou. No pomocou 24 hodín sa mu to určite nepodarí, skôr pochová svoju kariéru tak rýchlo, ako Travis príde o život. Nemal by som problém s troma hviezdami, keďže to má slušné tempo, ale ten hnusný farebný filter mi všetko pozitívne na filme zhnusil a posledný záber ukázal, že si tvorcovia nedokázali stáť za svojim. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nájemný vrah hledá vykoupení poté, co dostane druhou šanci žít. Akční thriller s kapkou nějaké té psychologie v koprodukci s Hongkongem, takže vyznění koncepce snímku je od typické Hollywoodské opět krapet odlišná. Ethan Hawke překvapivě pochopil celý charakter postavy bývalého elitního vojáka Travise Conráda, který má stále trauma především ze smrti své ženy a dítěte. Ale ano, dějová šablona není nic neznámého, ale v tomto případě je scénář skutečně pevný jak skála a Ethan se ho nejen podřídil, ale naprosto skvěle i zvýraznil. Příběh tak není jen o člověku nájemně zabíjejícího lidi, ale i o jeho duševní rovnováze, zadostiučinění a vyrovnání se s danou skutečností. Děj je ve své koncepci naprosto vyrovnaný a vše má v daném jádru svou důležitost. Dramatické a hlavně psychologické chvilky chytí za srdce. Skvělé akční sekvence v popkornové atmosféře působí už spíše pro odlehčení. To vše také podpořeno výbornou kamerou s překrásnými scenériemi. Snímek je brilantní už v tom, že si tu každý najde to své. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti dohodl 2 miliony dolarů denně, aby ti tohle mohlo být úplně putna." Mně je tedy putna spousta věcí, ale kdyby mě někdo zabil, tak by mě to hrozně naštvalo. Asi jako Travise, takže jsem mu v jeho dni života navíc docela fandil. Taky bych si tento bonus jednou přál, kdyby mi zbývaly nějaké resty. Třeba dopsat komentář k mýmu oblíbenýmu filmu, ukázat fakáče mýmu neoblíbenýmu politikovi nebo ukončit prosperitu společnosti Red Mountain. Musím se přiznat, že jsem Travisovi docela fandil a bavilo mě to přesně tak, jak to umí jen slušně pádící akční béčka se zajímavým výchozím nápadem. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s výborným syrovým, tvrdým a nemilosrdným hereckým obsazením v roli Ethana Hawke! Nejsem si zrovna jistej, zda by se dal tento film označit jako ,,béčkový,, a některé záběry jako z ,,vvideohry,, jak jsem se níže dočetl. Upřímně pánové, čekáte snad něco ve stylu Pád Londýna nebo Pád Bílého domu ? No prostě tady nebyl Gerard Butler ale Ethan Hawk. Ze začátku jsem si říkal, že to bude opravdu něco lehkého, ale kdepak. Přestřelky působily dost realisticky, krve bylo taky všude dostatek a to s přiměřeným nadhledem po jednotlivých střelách. Děj ? Přiznám se, když se Travis rozhodl podpořit Lin, poté co ho zmasakrovala (byl to trošku nemístnej úlet ve scénáři nejspíš) tak jsem moc nepobíral, proč nechtěl odvetu i po ní. Jednotlivé boje, akční scény a syrovost filmu, místy to působilo opravdu dost vážně na lidské city. Kdo v poslední době, dokázal nakombinovat do děje hru o vlastní život, pomstu a zároveň smutné emoční prožitkové chvíle ? Myslím si, že režisér vše zvládnul na výbornou. Chování postav spadalo do normálního běhu života, žádné stupidity ba naopak emoční chvíle. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nenarocne akcne becko s jednoduchou a celkom originalnou sialenou zapletkou, ktore nepôsobi podfinancovane. Na filme vidno, ze ho reziroval kaskader, takze akcia je bezchybne prevedena, ale je nasnimana dost neuhladene az miestami pôsobi amaterskym dojmom. Miestami akcia vyzera jak zabery z videohry. Co bude môzno ten dôvod. To mi az tak nesedi. Akciu tvoria hlavne prestrelky a nahanacky. Bitiek je minimum. Ale R-kovy rating sa vyuziva na maximum a dockame sa mnozstva stavnatych priestrelov. Prva polovica filmu je skvela so zbesilym tempom a vrcholi pôsobivou prestrelkou a naslednou skvelou nahanackou. Nasledne filmu zacne dochadzat dych a z letargie ma prebralo uz len solidne finale. Hawke ako psychicky zdevastovany hrdina je skvely a uveritelny je aj v akcii. Hauer tu ma kratke ale zaujimave cameo. No a ostatni nestoja za rec. Najviac mi tu chybal poriadny zaporak. Zaporak v pozadi nema vela priestoru a jeho poskok je nevyrazny, takze som sa ich zuctovanie ani prilis netesil. Celkovo by som to asi prirovnal k filmu Repo Men. Cize taka prijemna akcna jednohubka na ktoru za par dni zabudnete a klasikou typu Under Siege 2 sa to nestane ani nahodou. 6/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Úvodná scéna sa odohráva na pláži Key West na Floride. Aj keď tam nie sú žiadne hory, v pozadí ich je zreteľne vidieť. (beso74)
  • V záverečnej scéne mení Wetzlerová (Liam Cunningham) kravata sama od seba farbu, najskôr je žltá, potom modrá. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v JAR, konkrétne v Kapskom meste a v ázijskom Hong Kongu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama