Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

T2 

všechny recenze uživatele

V rámci podania dokumentu a objasnovania vecí okolo prípadu to ma slušnú výpovednú hodnotu. Je to pútavo zostavené, Kajínek sa vie pekne vykecávať. ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Nějakej šikula vytočil při korekci barev čudlík úplně do strany, takže všechno bílý planulo jak reflektor, na takhle profesionální práci se prostě nedalo koukat. Jo a pak tam byly nějaké vlhké obézní padesátky a poloztopoření důchodci, tož si to přeberte. Plus samo totální hyenismus: já se toho otílkovaného Kajínka jako moderátora Krimi zpráv snad fakt nedočkám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vykrást trezor je prostě práce. To není bezpracný zisk." Zbojnický lidový hrdina Jiří Kajínek je skvělý vypravěč a kdyby se tady nejednalo o stavění pomníku recidivistovi, tak bych se asi dokázal i zasmát u veselých příběhů z vykrádání bytů. Jenže já doufám, že na našeho hrdinného bojovníka proti státu a pojišťovnám, kterému je 300.000 Kč za vraždu málo, už někde číhá Dexter, který tento seriál ukončí. Za mně tedy "jednou a dost". ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Třeba se poserte, ale já budu hodnotit formu a nikoliv obsah. Ať už si o Kajínkovy myslí kdo chce co chce, tak jednu věc mu nelze upřít. Ten chlap je inteligentní má charizma a svůj příběh prostě umí prodat. Nebudu teď řešit jestli vraždil nebo ne (sám v tom nemám úplně jasno) ale jeho hlášky stojí za to a s hodně věcmi souhlasím, protože v životě to funguje mnohdy přesně tak jak to Jirka popisuje, tak proč moralizovat. Jo a ti co si tu hrajou na Mirky Dušíny to bejvaj většinou ty největší pokrytecký svině. Takže asi takhle.60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tu rozebírat udělenou milost, otázku, zda je etické točit film o pravomocně odsouzeném vrahovi a nebo si tu hrát na psychologa a dělat rozbory Kajínkovy osobnosti. Tento dokument je logickým vyústěním všech událostí ohledně jeho osoby a v tomto ohledu mu tedy nemůžeme jeho vznik vyčítat. Navíc to byl od televize Prima dobrý tah, protože své diváky si na každý pád musel najít. Z natočených 5 epizod nejsou všechny stejné kvality, resp. kvality co se výpovědní hodnoty týče. Trochu mi vadilo, jakého beránka a zloděje gentlemana tu ze sebe Kajínek dělá, vyloženě úsměvné a až do nebe volající pak je šílenství ohledně něj v posledním díle, avšak druhý díl, kde hlavní protagonista popisuje život ve vězení, útěky a zejména pak ten slavný mírovský, je zajímavý. O něco méně, ovšem stále poměrně zajímavou částí je rekonstrukce oné vraždy, za níž byl odsouzen. Samozřejmě by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti bylo, kdo je vrahem, proč má tento případ kolem sebe tolik nejasností, atd., ale příliš nevěřím, že se to někdy dozvíme. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První díl ukázal pohled do jeho dětství a seznámíme se s jeho činy. Občas úsměvné, rozhodně si vytvoříme určitý obrázek na věc. (2*) Druhý díl je o něco lepší, dozvíme se něco o útěku nebo dalších věžních odsouzených na doživotí Jde o stravitelnější a zajímavější díl. (3*) Třetí díl nám rozebere událost, za kterou Kajínka odsoudili a vlastně se nic nového nedozvíme. (3*) Čtvrtý a poslední díl je spíš takový rozbor psychiatrů a chování Kajínka venku. Nic zajímavého nás tedy nečeká. (1*) Řečník je to velký, dokument nám až na pár detailů nic zvláštního neukáže. Z mého pohledu zbytečně natočené, přesto si určitý názor a obrázek na Kajínka vytvoříme. ()

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Stačilo mi jenom těch pár ukázek v Pořadu Luďka Staňka a už cítím neuvěřitelné množství studu. Celý "dokument" Já, Kajínek je naprostý výsměch spravedlnosti i lidským hodnotám. Tohle je od Primy absolutní humus. Dělat z celoživotního zloděje, recidivisty a pravomocně odsoiuzeného dvojnásobného nájemného vraha nějakou celebritu... hele, na to se nedá vymyslet nějaké slušné ani neslušné pojmenování. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Já, Gajínek. Aneb když jste pod tíhou okolností nucen nosit sukni a lodičky, i když jste se před nástupem do žaláře otočil za každou sukní. A nátělníkem maskujete poslední zbytky chlapáctví, ačkoliv jste si jist, že se vám od osmadevadesátého líbí George Michael. A bylo to obrovské dilema řešit, jaká strana plakátu z Brava vám bude dělat dalších dvacet let společnost nad kavalcem. Bude to Madonna, nebo právě George. Vás pak pustili a váš idol nedlouho před vaším propuštěním zemřel. Ano, osud je nevyzpytatelný jebálista. Sny o felaci Charlese Mansona jsou jen sny, ale mít v prdeli Stodolu už vážně není sen. Spotřeba lubrikačních gelů závratně stoupá. Vepřová hlava se rozpomněla, že dlouho nedala nikomu milost. Enyky benyky Becher bé...ven půjde Gajínek. A vyprávět o návratu ke své hetero orientaci by mohlo být přece Prima. Věnujme jeho pyjetě sladkou vzpomínku v podobě několika ejakulací do ksichtů diváků, kteří v němém úžasu budou polykat. Vše je líčeno s vervou, Gajínek je tak vypasený ohava, že by měl zvažovat též kandidaturu na prezidenta. Bylo by krásné tuto zemi destadebilizovat ochotným chlapákem, jemuž kavalec, mýdlo a nevina přinesou na několik nedělních večerů nehynoucí slávu v zemi plné chaosu. 4/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já bych to vzal s dovolením trošku oklikou. „Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem.“ Ať už Jirka tu gaunerskou pakáž popravil nebo ne, tak je mi to těžce u prdele. Není to zločin, který bych jakkoli odsuzoval. Mnohem více mě serou například vojáci, kteří fungují v podstatě úplně stejně jako nájemní vrazi. Popraví osobu, jejíž podnikatelské záměry se rozcházejí se záměry chlebodárce a jsou za to dokonce oslavováni a velebeni. V takhle debilní společnosti žijeme. A značná část lidí se může posrat ze smrti dvou gaunerů, z nichž jeden byl dokonce kos(konstantně opálený spoluobčan). K Jirkovi bych choval těžce negativní postoj snad pouze v případě, že by můj domeček patřil mezi jeho oběti. Poté by to totiž bylo v osobní rovině a sám bych se aktivně podílel na tom, aby se dodnes chladil v chládku. Jirka se však mému domečku šikovně vyhl, takže jeho případ beru tak, že si zločiny, které mu byly skutečně PROKÁZÁNÉ nejenže odseděl, ale on je dokonce přeseděl. Každý rozumný Čech ví, že cigáni lžou a chodit vypovídat k soudu by jím mělo být v globálním měřítku zakázáno. Celkem mě udivuje, že si člověk může jít sednout, i když se nad jeho případem vznáší více nedořešených otázek než odpovědí. Z Jiříkovi výpovědi je hrozně cítit, že jeho povídání bylo prohnané přes pořádnou vrstvu filtrů a směřoval ke zraku a sluchu diváků jen stopové množství "neškodných" informací. Za 5 hodin dokumentu, jeden celovečerní film a trošku informací navrch k tomu, si opravdu netroufám vybalit Jirkův psychologický profil. Takový borec, jako spousta zdejší komentátorů, zatím nejsem. Jirka podle mého neodborného názoru rozhodně je člověkem, který by neměl nejmenší problém za odpovídající finanční obnos chladnokrevně popravit člověka. Jen prostě nevěřím tomu, že takhle debilně provedený zločin byla jeho práce. Spíše se to na něj hodilo jako náhražka za něco, o čem se vědělo, že provedl, jen to bylo totálně neprokazatelné. Taky by mě pořádně nasralo, kdybych měl na svědomí hromadu zločinů, ale nakonec by mě poslali za mříže kvůli něčemu, co jsem nespáchal, ale jako alternativní zločinec jsem byl prostě po ruce. Miloše mám rád, ačkoli je snad více než jasné, že byl Jirka propuštěn pro pár měsíců kralování, než Mildu definitivně skolí viróza. To byla jen taková názorová vsuvka. Zde by se měl hodnotit dokument komplexně. Výpovědní hodnota byla i přes stopové množství odhalených informací vysoká. Zpracování se mi líbilo. Výtku bych měl snad jen k závěrečnému dílu. Nejsem fanouškem toho, že se v obrovském měřítku pouštějí ke slovu dementi. Tento dokument se přeci jen staví na stranu Jirky Kajínka a toto mu strašně ubližuje. Po dlouhé době jsem kvůli něčemu zapnul televizi a dokonce opakovaně, takže přimhouřím oko a dávám 4 hvězdy. Opravdu zajímavá věc. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda síla. Nechci nijak zpochybňovat jeho případ, ale způsob, jakým obhajuje svoje činy je vážně drsný. Asi není tak těžké ze zloděje udělat lidumila a hrdinu... ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Osobní zpověď Jiřího Kájínka, těsně po tolik diskutovaném propuštění z věznice. Tenhle člověk si rozdělil národ na 2 skupiny, pochopitelně! Tudíž je vcelku jasné, jakým způsobem bude tento "seriál" hodnocen. Za mě tedy lepší průměr. | 1.díl (60%), 2.díl (60%), 3.díl (60%), 4.díl (60%), 5.díl (60%), 6.díl (60%) > Průměr: 60% (3*) | ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle pořadu jde kvůli absenci zdravého rozumu v české společnosti opravdu do tuhého. Diváci Babovřesek a voliči Miloše Zemana, Tomia Okamury či další pakáže se tu od své modly dozvědí, jak je cool vykrádat byty, přepadávat policisty nebo ojebávat stát. Jsem doslova v šoku. Ale lůza pochopitelně tleská.. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

První tři díly guilty pleasure. Poslední dva o ničem, přičemž obzvlášť u toho posledního si člověk uvědomí, že tohle nemá v TV sakra co dělat. Něco mezi Věřte nevěřte a Výměnou manželek. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Koukám že jsou tu dost opačná hodnocení. Inteligentní a přesvědčivý Kajínek obrazovku zcela ovládne bez ohledu na to, že se trochu vychloubá svou drobnou kriminalitu bagatelizuje. Hraje s velkou chutí, k tomu dokument osvěžujícně zajímavě střídá několik stylů. Chtěl jsem se dívat na CT2 na sestříh naší fotbalové ligy, ale nedokázal jsem přepnout. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

"Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén ..." (TV Prima). Z osoby Jiřího Kajínka dělají média (bohužel) fenomén... ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že Prima udělá v zájmu sledovanosti cokoliv. Odsouzený vrah, který byl v době zatčení velmi slušně ozbrojen, se před radostí slintajícím štábem pouští do vyprávění veselých příhod ze svých kriminálních akcí, přičemž diváky seznámí mimo jiné s tím, že to s lidmi, kterým tak zručně vykrádal byty, myslel vlastně dobře, protože jim mnohdy záměrně poškodil zámek, aby se na ně zlá pojišťovna nevykašlala. Úžasné. Z tohoto nejspravedlivějšího a nejempatičtějšího obyvatele Země se mi chce zvracet. Tímto pořadem u mě Prima klesla do stejné žumpy, v níž se dlouhodobě cachtá TV Barrandov. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Opravdu tady nikomu nejde o pravdu ?? Jiří Kajínek se stal hvězdou, vpravdě českou celebritou, a tak v odpudivě amorálním dokureality hybridu, který učinil podle očekávání divácky nejúspěšnějším Príma pořadem vůbec, nastavuje společnosti veliké zrcadlo.. Beránek boží, Jiří Kajínek, ten popletený Robin Hood, však umí sám sebe bezezbytku prodat, když ukazuje charisma a inteligenci nesmírně šikovného manipulátora.. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Svatá prostoto, to měl Jiří Kajínek potřebu se takhle debilně exhibovat před celým národem. To mohl těsně po propuštění vyjít z věznice úplně nahatý. Mělo by to totiž úplně ten samý smysl jako tenhle dokument. Díky skvělé Primě si akorát myslím, že Kajínek je výborný řečník, který si každé slovo důkladně promyslí než ho řekne a pak si samozřejmě promyslí i to a taky se myslím, že je psychopat a manipulátor, i když to se vzájemně nevylučuje. Nicméně, takových lidí chodí po ulici dost a dost, tak proč zrovna oslavovat tohoto kriminálníka. Pokud se chce Kajínek zpovídat, ať jde do kostela. Tam dostane i rozhřešení. Tenhle dokument je k ničemu. Co si tím chce Kajínek a Prima dokazovat? Vždyť to, co stalo, se nedá odestát. Co se stalo v minulosti, by tam taky mělo zůstat. Jen on sám ví, co se skutečně stalo. Teď už je mi úplně jedno, jestli to udělal nebo ne. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Když se skloubí dohromady zajímavé téma, zajímavá ústřední postava a vše se to podá poutavou formou, tak vznikne koukatelné dílo, které možná nemá tu čistou dokumentaristickou výpovědnou hodnotu, ale na druhou stranu dává prostor každému pro svůj názor. Já Kajínek má první tři epizody plné zajímavých informací vykládaných poutavou a zajímavou formou. Čtvrtý díl už tolik zajímavý nebyl a ten poslední je vyložená sračka o ničem, což je docela škoda a dojem z celého díla to kazí. ()

Reklama

Reklama