Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Když už nevolím (celoživotně), protože nikoho neznám a nikdo mě s ničím nikdy neoslovil, řekl jsem si, že třeba mi "tento fenomén" (celospolečenský bych raději vynechal) pomůže při volbě nového ministra vnitra... S Kajínkovou bytovykrádačskou činností jsem se seznámil z rozhlasové četby. Zde jsem se podíval na část "Rekonstrukce", abych se dozvěděl, za co byl vlastně odsouzen... Předtucha se vyplnila, Kajínek je skutečným politikem (v logice a rétorice je dokonce lepší než drtivá většina), skvělý populista, a jak víme, přeškolený zloděj je nejspolehlivějším ochráncem majetku, takže by s Andrejem Babišem mohli tvořit opravdu krásný pár. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nařknout kriminálníka z lehce posunutý morálky je jako obviňovat papeže z buzerantský pedofilie. I zloději a vrazi můžou být sympaťáci. Poutavě natočený monolog člověka, který umí mluvit a hlavně se prodat divákům. Kde je pravda, to je tu vedlejší. Hlavní je formální stránka fascinace českým Robinem Hoodem. Jestli opravdu odkrágloval 2 kryply, na to už sere pes, jelikož si to stejně víceméně odseděl. Hlavní je, že na svym příběhu vydělal ještě víc vaty než za ty čórky, takže přepočítáno na chechtáky se mu ten gruppensex ve sprchách v lapáku vlastně vyplatil. Kdo z nás měl nakonec takový štěstí v neštěstí? ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

sebestřednější,populističtější a tendenčnější onanii jsem snad ještě neviděl.Tohle je výsměch všemu a všem.Aspoň že pan Kajínek si tuhle ejakulaci do obličeje všech normálních lidí evidentně užívá...nechápu jak může vůbec projít do televize pořad o tom,že je vlastně v pořádku okrádat stát a pojišťovny když není zbytí (je úplně jedno jestli jsou sami pojišťovny zlodějina) a všechno je to vlastně děsně cool...sám nejsem přesvědčen o tom,že je Kajínek vrah a v tomhle je nejpíš něco víc co asi ani nikdy nezjistíme,nicméně i přesto že nejpíš není vrah je to vlastně jen obyčejný podovodník a zloděj a v tomhle je pak tahle oslava ještě horší...jestlipak se i další zloději dočkají svých oslavných pořadů? ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Vznik 5 dílného dokumentu byl určitě dobrý tah který ještě víc rozsvítil hvězdu se jménem Jiří Kajínek.Netajím se tím že mu fandím a myslím si že udělení milosti bylo od Zemana to nejlepší co mohl udělat.V jednom díle z těch pěti ukazuje svůj nový mercedes a zaznamenal jsem kolem sebe závistivé reakce,že jsem si říkal:"Bože lidi tak mu dopřejte trochu toho luxusu,vždyť seděl 23 let a zatím co jste se cpali v McDonaldu tak on koukal do mříží,soudce ho připravil o ten největší luxus kterým je čas a nemá to čím nahradit". ()

pakobylka

všechny recenze uživatele

Sebeprezentace novodobého osvaleného Jánošíka, který bohatým bral, jen jaksi pozapomněl chudým dávat. Neboť sám Kajínek je ochotný připustit, že prováděl rozličné věci NEZÁKONNÉ, ovšem pouze a jenom v dobré víře ... prakticky s nejlepším vědomím a svědomím, tudíž se nemůže v žádném případě jednat o věci ŠPATNÉ a odsouzeníhodné. Vraždy nikdy nepřiznal - a popravdě: Nejsem na sto procent přesvědčená, že to byl právě on, kdo zabíjel, nicméně nepochybuji o tom, že je dovedným manipulátorem, neboť dokáže přesvědčit snad i sám sebe, když se staví do pozice téměř nevinného dobrosrdečného beránka, který vždycky za své činy platil víc než ti druzí. Beránek Kajínek ... těžko říct, nakolik ho poznamenal dlouholetý žalář, nicméně není mi zcela jasné, proč dostává k dispozici rozsáhlý mediální prostor, v němž se může bezostyšně propagovat prakticky bez jakéhokoli omezování. Možná jsem staromódní, ale nemyslím si, že by se měl stát jakýmsi pochybným vzorem hodným následování ... celebritou, která se bude hřát na mediálním výsluní - byť pojem "celebrita" v našich zeměpisných šířkách a délkách už dávno nabyl hanlivý přídech. Ach Bože ... jak hluboko jsme klesli - a kdo komu vlastně za tu trapnou televizní show zaplatil ? NEHODNOTITELNÉ, neboť umělecky vcelku zdařilou prezentaci pohřbívá totálně amorální obsah, který se přímo nabízí jako NÁVOD či příručka pro všechny příští aspiranty na ubytování v některém z tuzemských nápravných zařízení. P.S.: Prozatím jsem viděla na vlastní oči pouze a jenom první epizodu ... a nějak mě přešla chuť na další. Ale jak se říkává, nikdy neříkej nikdy - takže to neberu jako definitivní, zásadní a zásadové odmítnutí. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

"Když dítě řekne, že ho baví škola, tak je úchylný". Nad slovní neobratností tohoto údajně nadměrně inteligentního exhibicionisty zůstává rozum stát. Dávat mediální prostor trestanci, jenž je znám tím, že je zdatný manipulátor, mi přijde stejně dobrý nápad jako pustit pedofila do školy, aby děti učil sexuální výchovu. 15% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si rikal, jak muze dat takovemu hovadu televize temer sestihodinovy prostor v hlavnim vysilacim case... Objektivne ale musim zhodnotit dokument velmi pozitivne, rada zajimavych informaci a historek o rade ceskych veznic a o nejznamejsich nasich zlocincich. Kajinek je schopny lidovy vypravec a cely serial je dobre zpracovany. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Zajímavej dokument o životě Jiřího Kajínka a o tom jak to všechno bylo podle něj a ne tak jak jsme se to dozvěděli z médií.. dozvěděl jsem se tu několik důležitejch věcí a to si myslim, že je účel dokumentu.. za mě spokojenost.. ()

Copacabana

všechny recenze uživatele

,,Jiří Kajínek je ukážkový príklad toho, ako sa dá s pomocou médií urobiť zo zločinca celebrita s aureolou nevinne vazneného človeka. Nielen masívna medializácia však vynáša kriminálnikov na výslnie. Obdiv k sile je zakorenený v mnohých z nás. Sila totiž signalizuje moc a práve moc a sex uvoľňujú v mozgu ten istý hormón šťastia - endorfín. Nie je to nič nové. Priazeň davov si získal napŕklad Džingischán, ktorý vraždil, znásilňoval, ale aj Napoleon, Stalin, Hitler, ktorí za sebou zanechávali hromady mŕtvych. Obyčajní cynickí zločinci, banditi a zbojníci, ako bol aj Jánošík, sa stali ľudovými hrdinami, pomstitelia bezprávia a ochrancovia chudobných. A tu sme možno pri koreni veci. S násilníkmi sa často identifikujú ľudia, ktorým chýba zdravé sebavedomie. Túžia po uznaní, no nie sú schopní presadiť svoje potreby a názory. Cítia sa ukrivdení a odstrčení. Zločin fascinuje aj tých, ktorí by radi prekročili hranice prístupných noriem, len na to nemajú odvahu. Aby sami pred sebou zdovodnili tendenciu správať sa násilne, nasadzujú kriminálnikom slávožiaru hrdinov. Publicita, či glorifikácia kriminálnikov vedie k zníženiu citlivosti na zločin. Násilie nás fascinuje a vzrušuje. Sme síce spútaní výchovou a sociálnymi normami, no kriminálnici v reálnom živote konajú za nás. Čím je zločinec mediálne známejší, tým je počet jeho obdivovateliek vačší. Pre isté ženy može byť vražda prejavom neobyčajnej mužnosti, sily a dominancie. Vrahovia ich priťahujú preto, lebo na základe starých evolučných mechanizmov podvedome predpokladajú, že sila a moc muža sú pre ženu zárukou ochrany a zaistenia rodiny “(Geraldina Palovčíková). ,,Za lásku sa skoro hanbíme, akoby to bol prejav slabosti. Kto je dobrý, láskavý a prajný voči iným, je podozrivý. Hľadáme za tým skryté motivácie, zisk, výhody. Naopak, keď sa niekto ukáže ako silný, stáva sa hrdinom. Médiami sa bleskurýchle šíria názory a hodnoty, aj tie pokrivené. Oslavovaním zločincov potláčame fakt, že urobili niečo zlé, ubližovali, ničili životy, rodiny. Je to nefér voči poškodeným, ale aj celej spoločnosti. Fascinácia zlom tu vždy bola, dnes však nadobúda obludné rozmery. Spoločnosť akoby hlúpla. Nedokáže oceniť ľudí, ktorí sú skutočne prínosom, a všetko relativizuje. Akoby sme neverili už nikomu a prestali rozlišovať medzi dobrom a zlom” (Jana Šípošová). ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím-li dokument z pohledu zpracování, kamery, objektivity, účinkujících vyjma hlavního aktéra Kádžínka a kontroverzního nápadu, který dokument mít musí vždy, jsou to poctivé tři parády.. pakliže bych to stočil na samotnou osobu Káji Nemaříka, musel bych mu dát plný počet!! Dokázat ošálit takovou masu, s úsměvem se tlemit všem, sám tomu uvěřit a vydělat baťoh na debilitě českého národa, (návštěva UJAKU byla nejvíc) to dokáže jen opravdový fenomén!!! PS: já vím Jirko, žes v těch perpentýnach zatočených jsi u toho fakt byl!! ()

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Národ pokryteckých kriminálníků a zlodějů obdivující jednoho z nich, který se stal mediální hvězdou a dokonce by se dalo říct národním mučedníkem. Novodobá legenda podsvětí, že by mu co do počtu útěků záviděl i Babinský. Filmy a seriály o něm už natočili, tak ještě pár hrdinských písní, potisky na trička s jeho podobiznou, dát mu moderovat nějaký pokleslý TV pořad pro tupé masy (ideálně na primitivní Primě, když už mu dala prostor pro seriál) a v příštím kole prezidentských voleb ho dosadit na hrad. Ostatně, nebyl by to první kriminálník, co by se do této funkce po listopadu dostal. Zlatí komunističtí StBáci, ti by se s ním nepárali, ale bezcharakterní pravdoláskaři a přemluvbáby si své kriminálnické zlodějské kumpány musí patřičně hýčkat. I ten odpad je v tomto případě ještě čestná pozice. ()

PierrevanH 

všechny recenze uživatele

A teď si zkuste představit, že Kajínek skutečně střílel a byl jediným chladnokrevným vrahem, který byl v osudný den na místě vražd. Fenomén kolem jeho osoby mi přijde absurdní a pokud je skutečně vrah, tak jeho hraní jenom dokazuje, že je absolutní manipulátor a velmi nebezpečný člověk. Jako zastánce teorie, že je Kajínek vinen, jsem ochoten do malé míry připustit, že možná pravdivá není. Jsou toho samého schopni jeho zastánci? Moc mi to nepřijde, spíš i kdyby se k vraždám přiznal, tak někteří budou stále tvrdit, že je nevinný. Moc bych si přál, aby to byl nevinně odsouzený člověk, nikdy nevraždil a já měl jen hloupý názor na jeho osobu... jenomže takhle to v životě nechodí, v mém určitě ne. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Co bude příště seriál o Stodolových (manželský pár co vraždil důchodce a maskoval to jako sebevraždy) nebo třeba Já Kramný (muž co ´´ zavraždil,, v Egyptě svou ženu a dceru). Bohužel je smutné,že v této republice vydělává na tomto i dvojnásobný vrah a zloděj. ()

klima777 odpad!

všechny recenze uživatele

Ostudné, leč pro současnost (jaksi postrádající soudnost a rozumnost) symptomatické. A ne, Kajínek opravdu není cool... ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tenhle celoživotní zločinec, ze sebe udělal ještě navíc blbce!!! Jen proto se mi to alespoň trochu líbí!!! Jinak to je totální odpad!!!! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Sem tak trochu doufal, že to bude jen jeden díl, totálně výživnej. Ale vona to bude celá sérka, která se povleče jako vězeňskej život. Co se týče Kájínka, tak sem docela rád, že dostal od prasečí hlavy milost. Ale, že by ve mně vzbuzoval nějaký sympatie, to jako nee. Asi mu v tom lochu dávali žrát něco divnýho, páč mluví jak tydýt. Jako byl to pořádnej prevít, ale jak aspoň říká, měl svý zásady, že jako nedělal násilný činy atd. Prostě jen pohodový vloupačky. Docela mě překvapilo, že to je abstinent (a dycky byl) a že měl spousty ženskej. Jinak ale s touhle ságou končím, páč je mi jasný, že se to povleče až do posrání :o) ()

Silwer odpad!

všechny recenze uživatele

Jezis chuderka..vzdyt on byl vlastne obet systemu..okradal komouse a kdyz zjistil ,ze lidi nedostavaji penize od pojistovny,tak zacal nicit zamky..vlastne takovy cesky Robin Hood..az cloveka desi jak kriminalnik muze dostat prostor v hlavnim vysilacim case aby mohl placat svou obhajobu..smutny... ()

Reklama

Reklama