Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televize Prima uvádí exkluzivní dokument, který je vůbec první osobní zpovědí Jiřího Kajínka – nejznámějšího českého vězně odsouzeného na doživotí za dvojnásobnou vraždu. Vězně, který dostal prezidentskou milost. Koncept této dokumentární minisérie je postaven na přiblížení osobnosti Jiřího Kajínka lidem tak, jak ho neznají, jedná se o jeho osobní zpověď. Z osoby Jiřího Kajínka se stal celospolečenský fenomén a veřejnost bezesporu zajímá, jaký opravdu je. Je to nenapravitelná vraždící bestie, jak bylo popsáno v psychologickém posudku, kvůli kterému dostal doživotí, nebo je to normální člověk s mnoha chybami, které ale dokáže přiznat a staví se k nim čelem? To jsou otázky, na které minisérie bude hledat odpovědi.
Všechny dokumenty jsou doplněny záběry jak z filmu Kajínek, tak i dalšími bonusy, a dokonce nikdy nepoužitými záběry. Části dokumentů budou hrané samotným Jiřím Kajínkem, jiné jsou natočené s figuranty v situacích, které přesně odpovídají Kajínkovým vzpomínkám. Tyto efektně natočené hrané sekvence se budou prolínat s výpověďmi hlavního protagonisty i ostatních postav vystupujících v dokumentu – a dohromady vytvoří plastický obraz světa Jiřího Kajínka. V dokumentech je také hojně využívaný archivní materiál, ať už jde o nikdy nezveřejněné fotografie z rodinného archivu a dopisy, ale i novinové články, televizní záběry a soukromá, nikdy neodvysílaná videa. Vše je založeno na exkluzivitě veškerého materiálu použitého v těchto dokumentech, které jsou koncipovány jako zpověď, kdy se postupně bude Jiří Kajínek stavět do role průvodce. Půjde o jeho subjektivní pohled na vše, co se dělo a co právě probíhá. (TV Prima)

(více)

Recenze (139)

pepca72 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to dobře natočený odpad. Ale odpad, je pořád jenom odpad, a patří na skládku. Respektivě do chládku. ()

Pacas 

všechny recenze uživatele

I Amerika má své zmrdy a točí o nich hromadu velkorozpočtových sraček kde z nich vylézá serebrita a ještě jsou na obdiv, tak si laskavě polibte prdel, odpadový pokrytečtí vypíčenci, poněvadž těmto zmrdům tleskáte a na našeho zmrda plivete . . . já si našeho zmrda vážím a i kdyby udělal to za co seděl, odpravil skutečně velké zmrdy tak si svůj trest už odseděl. Naserte si, pokrytci! ()

oskiii

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že udělal to, za co dostal doživotí. Na to je příliš inteligentní. Propuštění z vězení jsem mu přál, protože jednání české justice v jeho případě bylo velice podivné a rovněž výše trestu byla podivná. Nicméně, trošku skromnosti by mu neuškodilo. V některých chvílích jeho slova působila jako výsměch... například, že je jako beránek. Dokument jako takový je zajímavý, možná bych vynechal rekonstrukci jednotlivých situací. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

1) Pokud to zhodnotím čistě povrchně, jako většina místních "odborníků", kteří to označili za "odpad", je to celý jen další mediálně vděčná kauza, na kterou koukaj většinou masy, kupující Blesk a ti, co nemaj co na práci a jednou za měsíc si vystojej frontu na dávky. Bulvár vládne světu! Proto pořád existujou žumpy jako ten Blesk nebo tzv. "TV Barrandov". A protože je všude kolem nás totální přemíra informací, většinu lidí už unavuje přemejšlet co je a co není pravda. A spoléhaj se na média. Ale média pravdu nebo nepravdu servírujou tak prasecky, jak je to jen možný, protože jim na objektivitě naprosto nezáleží. Byť se borci jako Klíma nebo Slonková snažej dojem objektivity vyvolat. Nejdůležitější je, že se do pořadů o tzv. "pravdě" dá naládovat co nejvíc reklamních bloků. 2) Když se ale na Kajínka podívám jinak než povrchně, vidím celkem "upřímnou" (opravdu?) zpověď zjevně chytrýho kriminálníka, kterýmu teď už o nic nejde. Proč by nepopsal do detailů vloupačky, který dělal za komančů a v devadesátkách, když už jsou dávno odsezený nebo promlčený? Proč by nevyprávěl o tom, jak se mu líbilo/nelíbilo v kriminále? Proč by nevyprávěl o tom jestli někoho zabil nebo ne? A jak to z jeho pohledu bylo či nebylo? Dyk už ho za to samý nemůže nikdo zavřít znova! Proč by si tak nevydělal pár desítek (nebo snad stovek? to je jedno) tisíc a nemuset makat nebo stát v tý samý frontě na dávky jako ti, co na něj čuměj v telce? Njn, doba už je taková. O jiných zločincích (Hitler, Stalin, Husajn, Manson a další) byly natočeny desítky a stovky hodin filmů a dokumentů a většinou z toho nic neměli, protože byli buď tuhý nebo v kriminále. Takže o co jde? Proč se někdo rozčiluje, že se v bedně dává prostor kriminálníkovi a dělá se z něj tzv. "hvězda"? Dyk některý hajzly, co do kriminálu patřej, jsme si sami zvolili a dali jim tu moc nám vládnout nám a rozhodovat o tom jak budeme žít. Tak v čem je rozdíl? P.S.: Ale pobavilo mně jedno jeho tvrzení: jak se hrozně dušoval, že "radši zapomněl" kam zahrabal nakradený starožitný zlato, který se mu líbilo a který neodvezl do NDR roztavit :-))) A NE, nijak se ho nezastávám, jeho činy neschvaluju a pro mě bude vždycky jen kriminálník. A když mám zhodnotit formu pořadu a ne jeho obsah, je to prostě současnej průměrnej dokument, jakejch jsou tuny. Nic extra. ()

Tethys odpad!

všechny recenze uživatele

nevím proč by měl dostat takový člověk vůbec nějaký prostor... a co to je za blbost, že se z něho stal celospolečenský fenomén? ()

Ondr4H odpad!

všechny recenze uživatele

2017 je oficiálně rok, kdy morálka v našem státě spáchala sebevraždu.Můžete to vidět na hradě, u volebních uren, ale nejvíce to asi jde vidět na programovém složení našich televizï, kde místo v prime time dostane zločinec a to zločinec typu usvědčeného vraha.Možná to vrah ale není,ale s jakou lehkostí a bájivostí o všem vypráví bych se i těm dvoum zářezům nedivil.Národ mu to žere, ale hlavně měl štěstí že mu to sežralo to vypitlo z hradu.Mohl by těch zločinců propustit více a udělat Suicide squad! ()

Baik 

všechny recenze uživatele

1.dil - jak vykrast byt,trezor atd. 2.dil - exkurze po ceskych veznicich + bonus:jak se z nekterych dalo v klidu utect 3.dil - vykvet ceskeho podsveti a par vet o nich hele me se to proste libi ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jestli vše, co Kajínek říká, je pravda a nevím jistě, zda střílel nebo ne, ale jedno vím určitě - jeho vyprávění mě hodně bavilo a všechny díly byly dost zajímavé, protože se člověk dozvěděl o tom co ve vězení prožíval a o jeho útěcích, i když znovu podotýkám, že je otázkou do jaké míry je jeho vyprávění pravdivé a do jaké míry jde pouze o výmysl. Stejně jsem byl ale rád, že jsem se z Kajínkových úst dozvěděl o tom, jak tedy z Mírova utekl, protože jsem si pořád říkal, jak to ten chlap udělal a teď mi to on sám objasnil Bavil jsem se dobře a spíše bych se přikláněl ke Kajínkově nevinně. ()

codyak odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud se už jednou odhodláte, vydržte až do konce. Poslední díl Vám totiž zodpoví tu věčnou otázku, která Vás bude napadat po celou dobu sledování tohoto "skvostu", a to otázku PROBOHA PROČ? Autogramiáda, fotbalové utkání a taneční zábava na počest odsouzeného vraha? Tak to je fakt síla... ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Je docela snadný naříkat nad tím, co za pořady tady televize dělají, a jakým grázlům dávají prostor. Ale tahle kauza i po celé hoře reportáží Klímy a Kroupy, pár knihách a celovečerním filmu pořád táhne. Takže nevidím nic špatného na tom, že o ní někdo natočí další pořad, a využije toho, že její hlavní aktér je opět na svobodě, a tentokrát ne na útěku, ale z milosti milovaného i nenáviděného prognostika z Vysočiny. První díl se zabývá Kajínkovým dětstvím, sešupem na scestí, vykrádačkama a prvníma návštěvama nápravného zařízení. Kajínek sice přiznává, že kradl, přesto ale mluví jako namyšlenej sebestřednej narcis a dělá ze sebe Robina Hooda, který bral bohatým a dával chudým (okrádal hlavně majetnější straníky, navíc rozbíjel zámky, aby jim to zaplatila pojišťovna - tedy my všichni z daní), přitom byl opravdu jen obyčejnej grázl, a vzhledem k tomu, že byl recidivista, tak se není čemu divit, že podruhé už nedostal dva roky. To nejzajímavější přichází s druhým dílem, obsahujícím vzpomínky na věznice a popis jeho kultovního útěku z Mírova (plus pár dalších). Třetí díl je neméně zajímavý, zejména pokud jde o jeho názor na spoluvězně (je vidět, že se na ně dívá jiným pohledem, který může leckomu připadat zvrácený, ale my bychom se na to po byť 10 letech strávených s nima asi taky dívali jinak), a taky setkání a výměnu názorů na dálku s Klímou. A samozřejmě nejzajímavější je rekonstrukce vlastní dvojnásobné vraždy, za kterou šel sedět (a nemám ani ponětí, jestli opravdu vraždil, nebo ne, vím jen to, že vražda těch dvou zrůd nebyl čin na doživotí, ale na metál, a že vzhledem k tomu, že s největší pravděpodobností vraždu objednali zkorumpovaní policajti, tak i v případě, že vraždil, bylo jeho odsouzení výsměchem spravedlnosti). Poslední díl už není úplně ono, ale krásně vypovídá o současné době a společnosti. Že se z Kajínka stal už po legendárním útěku idol mnoha dívek a dam, které by na něj nejraději skočily, ještě dokážu pochopit, holt pudy jsou pudy. Ale jak může vedení nějaké školy napadnout ho pozvat, aby tam přednášel, aniž by za ten nápad to vedení na hodinu letělo, to mi hlava nebere. Samozřejmě to nedávám za vinu Kajínkovi, ten jen využívá popularity, což by na jeho místě udělal skoro každý. A taky je to pořád lepší, než když tam bude dětem vymývat mozky intelektuální a fyzický onanista Jakub Janda, nebo jiný agent neziskovek. Celkově dokument rozhodně dobrý, byť některé věci byly zbytečná vata. ()

blatouchm 

všechny recenze uživatele

Nechápu tolik negativních komentářů. V USA se běžně natáčejí dokumenty s vězni. Kájínek jako jediný člověk utekl z vězení, ze kterého se nedalo utéct a může o tom vyprávět. A myslím, že to rozhodně není nuda. Nevidím v tom žádnou oslavu kriminálníka. Je to prostě jeho pohled na věc. Kdyby bylo jasné, že někoho zabil, nebyl by tak populární. Odsoudit někoho jen na základě svědectví cikána? Sorry jako. (btw cikánit = lhát) ()

bicekz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál popisující zajímavé osudy nejznámějšího vězně ČR. Bohužel si myslím, že epizody byly divně rozdělené na jakési okruhy, radši bych ocenil nějaký chronologický děj, jako je u seriálů běžné. Zklamalo mě, že zajímavost epizod s každým dílem klesá. Zatímco první mě totálně nadchnul a zaujal, poslední díl už je o ničem a dá se shrnout do 10 minut. Jinak určitě kvalitní seriál pro lidi, co se o této osobě chtějí dozvědět více. ()

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Jistá nepsaná právnicko-policejní zásada říká - pokud jsi nečetl spis, nevynášej soudy (týká se pochopitelně právního státu, ne zmanipulovaných politických procesů v totalitních režimech, kde papír snese všechno). Kajíkův trestní spis jsem nečetl, tudíž nesoudím a troufnu si říct, že soudit nemůže ani veřejnost, a to ani ta "odborná kajínkologická". Pravomocný odsuzující rozsudek několika soudů by tak měl být vodítkem, i přes možnost případného justičního omylu. Kde je však nakonec pravda, to ví dnes už pouze a jenom sám Jiří. Prezidentská milost byla za daných okolností asi správné rozhodnutí, ať už to bylo jakkoliv. Sušit ho navěky v kriminále a nechat ten mučednický mýtus mezi lidmi ještě víc bobtnat nemělo další smysl. Pokud vraždy nespáchal, napravila se nějak (pouze minimálně) velká nespravedlnost a justiční přehmat. Bylo-li to naopak, je podle mě odsezených 23 let adekvátních, a to se nechci pouštět do mezi lidmi oblíbeného srovnávání případů jiných vražd a výší jednotlivých trestů, které za ně pachatelé vyfasovali. A teď samotný dokument - z Kajínka, který byl v době, kdy seděl, mnohými vnímán jako jakýsi Jean Valjean, se po propuštění stává Kajínek, pochybná celebrita "dolních deseti milionů". Pochybná kvůli tomu, jakým stylem se tento člověk nyní prezentuje a jak je kvůli tomu ještě určitou částí veřejnosti obdivován. Ano, není to úplně černobílé, připouštím, že když jsem například poslouchal technické detaily jeho útěku z Mírova, cosi jako obdiv jsem cítil, stejně tak mně imponuje ta jeho Kozoroží houževnatost, protože skoro čtvrtstoletí v base by jiného totálně zdeptalo. Dokument na mě ale jinak působil negativně, z Kajínka i přes ten jeho věčný "Buddhův" úsměv vyzařovalo cosi zlověstného a potměšilého. Celou dobu se křečovitě snažil působit jako dobračisko, ta maska mu však v jednom momentě, když došlo na setkání s J. Klímou, spadla a všímavému divákovi nemohl ujít hodně zlý škleb člověka, který nesnese, aby mu někdo odporoval. Když to bylo někde zhruba v půli, uvědomil jsem si, že jeho životní příběh vykazuje na mnoha místech typické atributy psychopatické osobnosti - absence zábran a strachu, konflikty se zákonem, nezdrženlivost, lhaní, manipulace s fakty, určité charisma a schopnost zaujmout druhé a manipulovat s nimi. Proto - i přes absenci názoru na to, kde je v jeho případě pravda - doufám, že lidí zobajících mu vše z ruky, je v této republice spíše menšina... ()

MrAldridge odpad!

všechny recenze uživatele

No to me poser: “Ja jsem nejhodnejsi, takovy beranek.” Jeste by mohl kandidovat na prezidenta jako Mandela a stupidni cesi, kteri sezerou vsechno, co vidi na Prime a Nove by ho nakonec zvolili. Jdete do prdele! Jeste ze uz nezije Stalin, urcite by uz moderoval svuj porad, treba Top star. A “pani doktorka” tomu dava korunku. “Vsichni delame veci, ktery nejsou spravny...” Ty vole, fakt jsem nikdy nebyl corkar, vekslak, natoz nekdo kdo odjebal par lidi... Pani doktorka ma v hlave asi znacne vychlastano, protoze k tomu se hlasit muze jen naprosty kosoctverec. ()

huspenina33 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedíval jsem se na to a a ni nikdy nebudu, ale jen pouhé pomyšlení, že vrah má pořad v TV je na blití. Kam až zajdeme? ()

Pelidor odpad!

všechny recenze uživatele

Tak z kriminálníka nejhrubšího zrna se nám stal miláček národa a ještě k tomu TV hvězda! A poděkovat za to může tomu vochmelkovi z Hradu. ()

Reklama

Reklama