Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento při svatbě nejmladší pár, i poté dál bydlí každý zvlášť u svých rodičů. Zuzana se stará brzy po svatbě o narozené dítě a Standa jde na vojnu. Dostanou nový byt a narodí se jim druhé dítě, chvíle klidu a pak nečekaný rozvod. Standa je velmi aktivní, naučí se perfektně německy, živí se technickými překlady a zabývá se svými koníčky. S novou ženou postaví nízkoenergetický dům. Zuzana propadá pasivitě a sledování seriálů v televizi, hlavně odmítá další natáčení. Syn Honza je aktivní po tátovi, který stále překládá, kutí a vynalézá. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle pár jsem sledovala s velkýn zaujetím. Standa mi byl na začátku natáčení nesypatický, takový nemastný, neslaný, zdálo se mi, že o nic pořádně nemá zájem (včetně rodiny). Postupem času naprostý obrat. Díky tomu, že nás spojují některé společné zájmy (astromonie, němčina, filmy, focení ...), začala jsem ho vnímat jinak. Připadal mi jako roumný, nekonfliktní, dokážu si s takovým člověkem představit rodinné soužití. Zuzanu chápu jako matku, i když její způsob života a celkové nastavení je odlišné, než to moje. Jejich děti vyrostly v sympatické mladé lidi. Mrzí mě, že Zuzana odmítla natáčení, klidně bych od ní brala i jedinou větu. Moc bych jí přála, aby byla s novým partnerem spokojená a byla šťastná babička. Rozhodně bych něchtěla soudit žádný z životních stylů, natož vyhodnocovat nějaký jako lepší nebo kvalitnější. ()

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku mi přišel mladý Stanislav jako pro život naprosto nepoužitelný, ve finále je sice sluníčkář, ale dokázal na sobě hodně pracovat, naučil se jazky a stále ho zajímá technika. Zuzana se věnovala dětem a po jejich vylétnutí z hnízda neví co se životem a dál o ní nic nevíme - škoda. A na konec jen otázky na úsporný dům - kolikpak jsme zas letos protopili, zda fungují dvířka pro slepice a politika. Nuda! ()

Reklama

Hexa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že dcerka odmítla dál natáčet, zrovna u ní mě nejvíc zajímalo, jak se vyvinula. Jestli se dala na cestu gaučinku nebo skočila do víru velkoměsta. Nicméně i bez ní to bylo zajímavý a u Standy nelze jinak než čubrnět, čemu všemu se jeden člk může věnovat. Zuzka se Standou jsou prostě krásný případ toho, jak je důležitý nesedět furt doma na zadku a něco dělat. Cokoliv. Jako motivační dokument skvělý! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Syn Honza to na konci zhodnotil dost trefně, proto asi i nižší hodnocení. A taky hlavně chybí pohled obou Zuzan, což oproti minulému dílu dost ubírá na náboji. Ale paní Třeštíková to replikou o možných cílech dokumentu hezky okomentovala a má určitě pravdu. Jen my diváci asi čím dál obtížněji oceňujeme dokumentární tvorbu, kde se "nic moc" neděje. A to je škoda... ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejhorší dokument z daného cyklu. Paní Třeštíková jde po povrchu, uhýbá panu Stanislavovi s otázkami, dokument nemá hlavu ani patu. O manželství rozhodně není, o rodině snad ano. Pravděpodobně si dcera s matkou "užily" po předchozím díle po 25 letech kupy čecháčkovského posměchu, a proto rozumně natáčení odmítly. Pak nechápu proč mužská část toto nerespektovala, to jediné mi ale na tomto dokumentu přijde zajímavé. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka Helena Třeštíková prohlásila, že: „Stanislav byl snad první z lidí v mém okolí, který už v polovině osmdesátých letech pracoval s počítačem.“ [Zdroj: iDnes.cz] (DexMASTER094)

Reklama

Reklama