Reklama

Reklama

Kenny

Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2017, 86 min

Film pojednáva o Kenny Dalglishovi, ktorý bol svojho času manažérom futbalového klubu Liverpool FC. Preskúmava tiež jeho ikonickú kariéru, občas pripomínajúcu skôr horskú dráhu. Film ide hlboko do detailov, a tým vytvára veľmi podrobný portrét muža, ktorý pre službu svojmu klubu, svojej rodine a všetkým ľudom z Liverpoolu obetoval všetko, čo mal. (Real Tom Hardy)

(více)

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dokument, který není ani tak zajímavý proto, že se soustředí na Kennyho Dalglishe, ale spíše na to, jakými momenty fotbalové historie si mimo jiné prošel. A to nejsilnější je prezentováno hned na začátku, čímž dokument dostává takový zvláštní cyklický charakter, protože se události věnuje i na konci. Ano, tohle je rozhodně silný moment historie a dokument ho podal dobře. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Dalglish was appointed a Member of the Order of the British Empire (MBE) in the 1985 New Year Honours for services to football. He was appointed a Knight Bachelor in the 2018 Birthday Honours for services to football, charity and the City of Liverpool. - Sir Kenneth Mathieson Dalglish MBE ()

korok 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý dokument o kariéře legendárního liverpoolského hráče a trenéra Sira Kennyho Dalglishe. Průřez jeho fotbalovou a počáteční trenérskou kariérou, pohledy do soukromí a rodinného zázemí. Je to vlastně i takový průřez historií Liverpool FC z let 1977-1990. Takže samozřejmě nechybí tragédie na Heysel stadium v Bruselu a na Hillsborough v Sheffieldu, kterým je věnována značná pozornost. Vše je doprovázeno povedenou dojemnou hudbou, takže v očích nejednoho liverpoolského fanouška se jistě objeví slza, nicméně jej jistě ocení i neutrální příznivci nejkrásnější hry na světě. Akorát mi tam chyběla zmínka o druhé trenérské epizodě Kennyho v Liverpoolu v letech 2011-2012, kdy s klubem vyhrál jeho (po hříchu) poslední trofej - anglický ligový pohár. Alespoň to platí v době, kdy píšu tyto řádky. Třeba za dva týdny, po finále letošní Ligy mistrů, kam se LFC probojoval, to již platit nebude. Uvidíme. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Legenda Celticu a hlavně Liverpoolu. Dost se řeší obě hrozné katastrofy v Bruselu a Hillsborough. Mě zaujala éra s Rushem, to jim to fakt šlo. No a Dalglish byl skvělý, klobouček. Ikdyž fandím United. Jsem rád, že nehrál za Huny, ikdyž bydlel v Ibroxu. ()

suboss 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik MU som si dokument celkom užil. Kenny Dalglish bol fantastický hráč a určite je veľmi hrdý na to, akou legendou sa pre Livrpool FC stal. Môžeme len polemizovať o tom, čo všetko by s Liverpoolom ako manažér dokázal, ak by sa nešťastie v Hillsborough (ktoré ho evidentne poznačilo) nestalo. ()

Reklama

Reklama