Reklama

Reklama

Šokubucu zukan

  • Japonsko 植物図鑑 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sayaka (Mitsuki Takahata) pracuje v realitní agentuře a večer se vrací do prázdného bytu. Potkání s Itsukim (Takanori Iwata), který nemá kam jít, je pro ni jako darem z nebes, hlavně, když se ukáže, že Itsuki umí vařit. Přestože o něm nic neví (kromě toho, že "je vychovaný"), nabídne mu, ať zůstane. Film o lásce, sebedůvěře, vaření a o bylinkách. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (8)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Takovýhle film dokážou natočit snad jedině Japonci. Jak je možné, že jsem u toho vydržela dvě hodiny, když to nemá vlastně žádnou pořádnou zápletku a celou dobu se to točí kolem pár rostlinek? Už jen samotné seznámí a způsob, jakým začal vztah mezi hlavními hrdiny je totálně na hlavu. Přesto hodnotím jako lehký nadprůměr, 3,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na takéto filmy sa dá pozerať stále. Po príbehovej stránke je to klasika, ktorá neponúkne prakticky nič originálne a aj na tú romantickú líniu som sa musel postupne naladiť, za čo môže hlavne ten nezmyselný spôsob zoznámenia, skutočne nechápem, prečo majú niekedy scenáristi potrebu vymýšľať niečo takéto absurdné, ale samozrejme sa cez to dá preniesť a užívať si hlavne tú výbornú žánrovú atmosféru, akú vedia len vo východoázijskej produkcii. Dejovo je to dosť priamočiare, ale vyhovovalo mi to, tu som sa ani na okamih nenudil, postavy spolu prežívajú lepšie, ale aj horšie chvíle, trochu sa to snaží spestriť tématika jedla a kvetov, mne sa to jednoducho páčilo. A ani postavy nesklamú, hlavná hrdinka je presne ten typ outsiderky, ktorej sa nedá nefandiť a jej nový priateľ ma síce spočiatku moc nebavil, ale aj na neho som si zvykol a časom som s ním nemal najmenší problém. Vizuálne je to atraktívne, takže sa na to pozerá skutočne dobre. Takže tu nemám väčší problém, Evergreen love v konkurencii ničím nevyniká, ale v rámci žánru ani viac nepotrebujem, príjemný film so sympatickými postavami a výbornou atmosférou, ktorý vie vylepšiť náladu. 72% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Mít někoho nebo žít sám. Vracet se do prázdného bytu nebo mít domov. Bože, já hlavní hrdince (z pohledu které je příběh vyprávěn) tak rozuměl! 90% času dokonalé, 10% tvořila dějová zápletka, která mohla vypálit lépe (na druhou stranu je, možností, co se děje, je ve filmu tolik, že se v podstatě nedá uhádnout, jak příběh skončí - celou dobu jsem byl poněkud vedle). Odpouštím. Tipnul jsem si, že na to budu mít náladu a měl. Velmi. Necelé dvě hodiny jako voda a přemýšlím, že vyrazím na jaře zbírat devětsil (anglicky butterbur). Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2UXJVeJZbJ0 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Japonci su divni. Makaju jak fretky a potom pridu domov do prazdneho bytu a trpia osamelostou. No a ked uz sa s niekym zoznamia, tak im bohovsky dlho trva, kym vyjadria svoje city. Dokonca by radsej spachali harakiri jak keby mali hovorit o svojich citoch. Pritom pri beznych situaciach ohladom rôznych prkotin vrieskaju jak pomäteni. Takze potom uz našincovi ani nepripada divne, ked sa ustredny par zoznami dost netradicne. Ale aspon varia pre europana netradicne jedla, ktore sa daju cez obrazovku vychutnat aspon vizualne. Vsetky tieto motivy sa daju najst v tejto pomalej poeticky natocenej romantike. Mna to nenadchlo a uzival som si len pohlady na chutne jedlo. Citlivejsie povahy si ale evidentne pridu na svoje. 4/10. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, áno, tento druh filmov milujem. Genéza jedného krásneho vzťahu, miestami smutne bolestivého, napriek tomu jedinečného. Obsadenie úžasné, obaja protagonisti na mňa urobili dojem. Micukin smiech má pekný zvuk, je prirodzená a krásna. Dve hodiny uplynuli ani neviem ako. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná Josei manga. S trochu nepovedeným závěrem. (Což je mj škoda u výročí 1400 hodnocených filmů.). Taky si nemyslím, že by herci v hlavní roli nějak "šly dohromady". Aspoň ne moc. Mitsuki mi přijde jako malý herecký zázrak. A strašně mi připomíná Kasumi Arimuru. EDIT(16.11.2018): Dobře měním na 5*, srdce zvítězilo nad rozumem. ()

Reklama

Reklama