Reklama

Reklama

Ewa Farna 10: Neznámá známá

  • Polsko Ewa Farna 10: Skazana na busa
Trailer
Dokumentární / Hudební
Česko / Polsko, 2017, 72 min

Obsahy(1)

Dokument Ewa Farna 10: Neznámá známá mapuje 10 let zpěvaččiny kariéry a také přípravy na jubilejní koncert. Kolem této události se také původně mělo točit dějství celého dokumentu. V tomto období se ale po dlouhých 10 letech zpěvačka nečekaně rozešla se svým managementem a poslední singly si navíc vydala pod vlastním vydavatelstvím. Postavila se více na vlastní nohy a ze slečny se stihla stát vdanou paní. Nic nepíše lepší scénář, než život sám. (APK Cinema Service)

(více)

Recenze (18)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Nemohu říci, že jsem její nějaký velký fanoušek. Rozhodně, když ji slyším tak si ji rád poslechnu. V čem si mě však tahle krásná a citlivá dívka získává to je tím jak se prezentuje. Jak mluví o rodině, bohu, víře, kariéře, ..... Na své roky neuvěřitelně silná a pracovitá. A 10 let není rozhodně málo a já ji přeji ať ji to takhle skvěle šlape dokud ji to bude bavit. Kvalitou dokumentu to je tak na 3*, ale tady rád přidám. Za 7/10. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, jestli to ti hodnotící s odpadem vůbec viděli... Přiznám se, že já mám Ewu Farnou rád, ale zároveň si troufám říct, že určitě nepatřím ke skalním fanouškům, kteří by bez špetky objektivity zbožňovali jakoukoli podobu dokumentu jen proto, že "je to Ewa". Opravdu však mohu říct, že mě dokument mile překvapil. Řemeslně je zvládnutý naprosto na jedničku, je skvěle sestříhaný, vyvážený, svižný a nemá v podstatě žádné hluché místo, což se u dokumentů dost často stává. Velmi se mi líbilo i to srovnání Česka a Polska (no, trochu jsem se za nás zastyděl...), respektive i ta dvojjazyčnost celkově fungovala výborně. Osobně jsem si akorát představoval, že bude dokument spíše oslavovat těch 10 let na scéně a vyzní více pozitivně. Paradoxně na mě ke konci působil až zbytečně dramaticky, což je však jediné, co bych mohl trochu vytknout. Je to tak mezi 4 a 5*, ale protože si dokument rozhodně nezaslouží místní průměrné hodnocení, rád zaokrouhlím nahoru. PS. Vtípkující Ewa o bezlepkových sušenkách je TOP. :-) Jinak je to samozřejmě osobitá, pokorná a rozumná zpěvačka s obrovským potenciálem, ale tak to už vím dávno... :-) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Občas si filmy proložím dokumentem se zajímavým tématem či postavou. Ewa Farná mě zaujala, když jsem ji náhodou viděl v několika talk-show a říkal jsem si, že na její slávu a úspěch je vcelku pokorná, má to v hlavě srovnané a ví přesně, co od života chce. To se u tak mladé holky vidí málokdy. Ač nejsem její fanoušek a vlastně neznám žádnou její píseň, na dokument jsem se rád podíval. Musím říct, že se jen potvrdil můj první dojem. Vzhledem ke svému věku je Ewa neuvěřitelně vyzrálá, pracovitá a její úspěch (ve dvou různých zemích!) jí hlavu rozhodně nezamotal. Fanouškem se sice ani v budoucnu nestanu, ale přesto jí budu držet palce, ať zvládne vše, co si předsevzala. Podobných osobností u nás mnoho není. Formální zpracování je průměrné, ale jako celkové hodnocení dám rád čtyři hvězdy. Docela by mě zajímaly komentáře od lidí, kteří dali odpad. Není tady ani jeden. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tuhle holku baštím. Jako osobnost. Hudebně se s ní prakticky (rozuměj- až na malé výjimky) míjím. Ale padám do kolen před její vnitřní sílou, před jejím intelektem, před její skromností a pokorou. Jsem z ní regulérně vydřenej, protože tahle holka/ paní/ žena/ dáma je nejpopulárnější hudebnicí ovládající český jazyk na světě! A tenhle dokument to dokázal zachytit a dokázal zachytit tu tíhu, která by 90 procent lidí dohnala k tvrdým drogám. Z celého srdce přeji vážené paní Ewě, aby se jí to nikdy nestalo. Považoval bych to za zázrak, ale zázraky se občas dějí. ()

Teringer 

všechny recenze uživatele

Ewa Farna 10 je velmi milý a příjemný dokument, který se točí převážně kolem výročního koncertu, který se odehrál loni v listopadu v pražském Foru Karlín. Nejedná se tak o hlubokou sondu do zpěvaččina života jako spíš o náhled do zákulisí profese zpěvačky v mezinárodním evropském měřítku. Snímek obsahuje i několik témat ze zpěvaččina užšího soukromí, která jsou však většinou brána celkem obecně a povrchně, což je možná trochu škoda. Celkově se však jedná o pěkný, dynamický dokument, který nenudí, a který, ačkoliv je určen spíše příznivcům Farné, má šanci zaujmout i neutrální publikum. Jediné, pro mne vcelku veliké mínus, dostávají archivní záběry z televizních pořadů, které byly zřejmě stažené z internetu, protože jejich obrazová kvalita je otřesná. Dokument tedy doporučím všem, které 1) zajímá osoba Ewy, nebo 2) zajímá, jak vypadá příprava velkého koncertu v chvílemi až absurdních podmínkách, nebo 3) kteří chtějí vidět, jak Farna chodí ulicemi Londýna a křičí "do prdele", či si před předáváním cen v šatně zpívá "Nafrněnou". Čtyři hvězdy za dokument jako takový, pátá za přidanou citovou hodnotu. ()

MoniKoloma

všechny recenze uživatele

Moc hezký dokument o Ewy Farné. Člověk jí více poznal v zákulisí jaká je a jak prožívá emoce. Naprosto milý člověk :). Mám jí moc ráda je taková hodně upřímná :) na nic si nehraje. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V život by mě nenapadlo, že se někdy budu dobrovolně dívat na dokument o Ewě Farné. Ačkoliv její muziku znám maximálně z rádií a je mi těžce proti srsti, byl jsem zvědavý, o čem asi tento dokument bude, takže když už mi ho kámoš Netflix nabídl, zvědavost a přítelkyně mě nakonec přesvědčily. Bylo zajímavé sledovat ten vývoj z malé holky zpívající pop rock až po jednu z nejznámějších českých popových zpěvaček. Nechyběly rozhovory s rodinnými příslušníky, lidmi z branže či s členy doprovodné kapely. Vše bylo moc pěkně natočené, nejvíc asi oceňuji pohledy do zákulisí, a to nejen koncertů, ale i hudebního průmyslu. Dokument je cílený především pro polské publikum, tudíž je většina rozhovorů v polštině, nicméně o to je alespoň autentičtější. Ačkoliv se mi do toho moc nechce, tak mi nezbývá než uznat, že tento dokument je moc pěkně zpracovaný, pro fanoušky Ewy je takřka povinností a určitě z něj budou nadšení. Já, jakožto fanoušek úplně odlišného žánru, oceňuji spíše tu filmařskou stránku, která je velmi precizní a film si tím pádem užijí i tací, jako jsem třeba já. Je jasné, že do 72 minut se nedá narvat vše, podařilo se však zachytit asi to nejpodstatnější, takže i když jsem očekával trochu palčivější témata, tvůrcům patří jednoznačně palec nahoru. 7/10. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Na česko-poľské pomery podľa mňa veľmi dobrý pozerateľný dokument so zápletkou, dramatickou vyšperkovanou hudbou a trochou drámy na koniec. Parádne 4* ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Točiť o sebe dokument v 25tom roku života a po 10tich rokoch kariéry je síce trošku ako vydať Best of po dvoch albumoch, no v prípade Ewy Farnej to zmysel má. Za krátkych 10 rokov toho totiž už zažila požehnane, časovo akurát na dokument. Stále fascinuje, ako sa jej podarilo preraziť okrem Čiech aj v Poľsku, no naopak na Slovensku nie. Udivuje aj úspešný prerod z detskej hviezdy na dospelú speváčku. Keďže Farna je už IT generácia, tak záberov z ciest, súkromia aj zákulisia má spústu. Divák sa však čo-to dozvie aj z produkčného zákulisia, zaujala najmä časť o Lešekovi Wronkovi, jej 'vynálezcovi', ktorý Farnu produkčne sprevádzal dlhé roky, no napokon mu povedala zbohom, čo on doteraz neprekusol. Dokument je dobre, dynamicky zostrihaný, aj show, aj biznis, ale aj súkromie, rodina... Pre fanúšikov je to samozrejme musím-vidieť, no subjektívne zaujme aj človeka z 'branžde', ktorý sa s ňou na pódiu viackrát stretol a pozná jej bezprostrednosť a prirodzený, sympatický prejav a to nielen pred kamerami, ktoré doslova 'zjedla'. ()

ondysovec 

všechny recenze uživatele

EWA FARNA 10: Neznáma známa - dokument při kterém člověku tečou nostalgické slzy, kdy se zasměje, kdy více pozná zákulisí. Naprosto emotivní a nádherný dokument. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, viděn převážně v polštině, ale asi jsem pochytila podstatu. Ewa působí velmi sympaticky, ostatně jako i kdekoliv jinde mimo dokument. Škoda jen, že dokument popisuje převážně pozitivní prožitky, o případných zádrhelech se toho moc nedozvíme, jen se o nich občas mluví v rozhovorech s mluvícími hlavami. ()

Reklama

Reklama