Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (69)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Díky Malé čarodějnici se můžeme znovu vrátit k nejmilovanějším pohádkovým knihám Otfrieda Preußlera. Jeho volná trilogie Der kleine Wassermann - Die kleine Hexe - Das kleine Gespenst je stejně oblíbenou v německy mluvících zemích jako u nás. Hraná verze je logicky jiná, než oblíbený večerníček tandemu Smetana - Bohdalová, ale není vůbec špatná. Karoline Herfurth je úžasně roztomilá, veselá, hravá i odvážná. Velmi doporučuju zejména tam, kde se vžil zbytečně omezující dojem, totiž, že v německy mluvících zemích pohádky neumějí. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Mnozí z nás si zajisté pamatují večerníček Malá čarodějnice, který byl vysílán za socialismu a ve kterém jsme mohli prožívat dobrodružství s malou čarodějkou, která se chtěla dostat na slet čarodějnic i když to měla zakázáno, jelikož jí bylo jenom nějakých stodvacetsedm let. Na tajňáka se tam dostala a co čert nechtěl, její teta Bimbule jí práskla a za trest se musela naučit všechny kouzla z knihy kouzel do roka a do dne. V tom jí pomáhal její užvaněný havran Abraxas. Samozřejmě jí po celý ten rok sledovala její prašivá teta Bimbule a když mohla, tak práskala o sto šest. Všechny postavičky tenkrát skvěle namluvila Jiřina Bohdalová a popravdě musím říct, že jsem měl z těch příběhu jako malý chlapec celkem husí kůži a někteří stejně staří caparti, kteří ty různé čáry a zaklínadla brali vážně se v budoucnu stali přívrženci různých satanistických sekt. V roce 2018 si tento příběh vypůjčili naši sousedé z Reichu a z animovaného večerníčku udělali hraný celovečerák. Místo černovlasé poťouchlé poletuchy udělali takový mladý sympatický zrzavý střevo a přenesli příběh do německé krajiny. Co se týče příběhu, tak je skoro stejný jako v originálním českém díle až na pár drobností, které se tam nevešli. Musím podotknout, že jsem se vcelku bavil a ani chvilku jsem se nenudil, triky zvládnuté na jedničku a celkový koncept vyprávění mi sednul a proto dávám zasloužených 70%. ()

Reklama

Talina 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem nejdříve četla komentáře, jak mám i ve zvyku, a i když s nimi většinou spíš nesouhlasím, tak teďka musím fakt uznat, že Němci natočili fakt pěknou pohádku! Je nevtíravá, milá, úsměvná, nevinná a prostě taková pohádka, kterou určitě někdy pustím svým dětem s čistým vědomím i svědomím. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hrozně pěkná německá pohádka s nádhernou herečkou v hlavní roli. Po super úče z Fak jú pane učiteli, se vtělila do mladé čarodějky. Sedne jí to. Pohádka fakt milá. Ryze rodinná záležitost, nemůže urazit. Několik vtipných míst, spousta hezkých a konec silný. Za mě pecka! Potěšilo moc. Kdy my něco podobného naposledy natočili?? ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jsem očekával, že naleznu nějaký film, který by se alespoň po kotníky přiblížil Malé čarodějce Kiki, ale vždy to bylo jen plácnutí sedřených rukou na mokrá stehna. Teď jsem se konečně dočkal. ■ Die kleine Hexe je sice určena především dětem, respektive se jedná o rodinný film s dětskou tematikou, ale milovníkům pohádkové fantasy to stejně bude šumák, protože tenhle film je fakt skvěle odvedené dílo. Je zábavný, hravý, plný optimismu a dobré nálady a navíc Karolína je coby 127 let mladičká a nezkušená čarodějka prostě rozkošná. Svou energičností a vřelým úsměvem připomíná Evu, co tropí hlouposti. ■ Film, který mě na hoďku a půl dokáže vytrhnout z každodenních starostí a ještě mi navíc vykouzlí úsměv na tváři, tak si zaslouží mé uznání. ■ Die kleine Hexe v sobě snoubí to krásné pohádkové vyprávění, které známe ze sedmdesátých let dvacátého století, kdy spolu Češi a Němci spolupracovali na pohádkových filmech, které jsou dnes již klasikou a moderní pojetí kino-televizní zábavy, která nenudí, pěkně odsýpá a hezky se na ni dívá. Barevně a graficky je to kouzelné, zvukově a hudebně vyzývavě optimistické. Je to jednoduchý příběh? Je, ale je dobře zahrán. Malá Čarodějnice a její věrný Abraxas jsou nerozlučná dvojka a skvěle jim to spolu pasuje. ■ Malá Čarodějnice je ve své natvrdlosti nepochopit ostatní čarodějky k popukání a svou dobrosrdečností k nakousnutí. Líbila se mi dokonce více než její starší kolegyně. Takže pohádková neděle se vydařila a zazvonil zvonec a to je, milé děti, konec. ◢ ■ ◣ (R) [90/100] ■ (K) [84/100] ■ (V) [77/100] ■ (H) Karoline HERFURTH [95/100] ● Axel PRAHL [85/100] ● Suzanne von BORSODY [72/100] ■ (♫) [90/100] ■ (E) Malá čarodějnice (1984) ● Majo no takkyûbin (1989) ● Die Gänsemagd (2009) ● Mimi wo sumaseba (1995) ● Amelie rennt (2017) ● Majo no takkyûbin (2014) ● Eva tropí hlouposti (1939) ● Kokowääh (2011) ● Tonari no Totoro (1988) ● Hotel de grote L (2017) ● Kamisari nânâ nichijô (2014) ● Lola rennt (1998) ● Nebojsa (1988) ● Arîte hime (2001) ● Koloběžka první (1984) ● Čarodějův učeň (1977) ● Kačenka a strašidla (1992) ● S čerty nejsou žerty (1984) ● Dívka na koštěti (1971) ● Princ a Večernice (1978) ● Yamamba (1985) ● Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001) ● Arabela (1980) ● Bewitched (2005) ● The VVitch: A New-England Folktale (2015) ● Catweazle (1970) ● Tři oříšky pro Popelku (1973) ● Morozko (1964) ● Witch Hunter Robin (2002) ● Mahô tsukai Sarî (1989) ● Vzpoura hraček (1946) ● Yamada kun to shichi nin no majo (2013) ● Lesní ženka (1974) ● The Secret of Moonacre (2008) ● Mahô tsukai ni taisetsu na koto (2003) ■ (Č) 1 ■ (P) [Neděle, 12-VIII-2018] ϿϾ [PZ-cz] [90/100] ■ (C) [90/100] ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama