Reklama

Reklama

Malá čarodějnice

  • Německo Die kleine Hexe (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jen několik set let „mladá“ čarodějnice se chce podívat na slavný sabat, který se každoročně koná na vzdálené hoře. Její společník, starý moudrý havran Abraxas, jí to sice vymlouvá, ale malá čarodějnice ho neposlouchá. Pozoruje slavnost ukryta za keři, je však prozrazena a hlavní čarodějka baba Bimbula jí uloží, že se do roka musí stát dobrou čarodějkou. Dívenka se hned pustí do učení, a protože se má stát dobrou čarodějkou, koná při svém učení jen samé dobré skutky. Její kouzla sleduje s nevolí stará ježibaba Pingula, a když malá čarodějnice kouzlem pomůže dvěma dětem v pátek, kdy je přísně zakázáno kouzlit, pošle na ni za trest mráz a vánici. I toho však malá čarodějnice využije k dobru a uspořádá pro děti veselý karneval. A pak již nastane čas dalšího sabatu, kde malá čarodějnice musí složit mistrovskou zkoušku… (Bohemia MP)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (69)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Příběhy Malé čarodějnice jsem četl jako menší i jako knížku. Ani tohle hrané novodobé zpracování není úplně špatné. Moc k tomu ani není co psát. Celkém milé (což by pohádka měla být), líbia se mi i nenásilné myšlenka s poučením a hlavní hrdinka je sympaťanda. Výsledek mě vyloženě neohromil ani neurazil, ale docela slušná pohádka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Němci mají Malou čarodějnici, Norové zase Cestu za králem trollů, jen my máme na pohádkovém poli zase hovno. A smrdí už pěkných pár let.(když pominu Anděla páně) Vážně by mě moc zajímalo, jestli je tak těžké, aspoň jednou za čas natočit pohádku, na níž se dá koukat, je to pro malé i velké, má jednoduchý příběh, plus obstojné efekty. Prostě něco, jako tahle. Kleine Hexe není žádné superdílo, ale spíš veskrze příjemná podívaná, kterou naši západní sousedé zmákli líp, než my těch 95 procent svých. Což je pro mě obrovská škoda. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oceány se vaří, skály pukají a hořící nebe padá k zemi. Apokalypsa? Ne. Němci natočili dobrou pohádku. A když říkám dobrou, myslím opravdu dobrou. Většinu doby jsem se až přihlouple usmíval, protože je to milé, příjemné a zábavné pošušňání pro každého pohádkymilujícícho diváka. Představitelka malé čarodějnice je vysloveně roztomilá, pokud se v příběhu vyskytují děti, nejsou přemoudřelé, jsou prostě normálně dětské, životní ponaučení jak být hodný a co to znamená jsou do příběhu zasazena sympaticky, humor je milý a vůbec z toho celého tak nějak čiší dobrá nálada. Jistě, Čech se nevyhne srovnání s legendárním večerníčkem Zdeňka Smetany. A myslím, že se tato nová verze nemá zač stydět. Samozřejmě to není stejné, zatímco ve večerníčku byla čarodějnice pojatá spíš jako malá rozpustilá holka, tady je to víc mladá sympatická dívka (dáno i představitelkou). I dabing Lucky Vondráčkové je takový příjemný a milý. Snad jen Abraxas. Ne že by tady byl špatný, ale zatímco u Smetany to byl plnohodnotný partner čarodějnice, její rádce a pomocník, tady je to spíš komická vedlejší postava. A staré čarodějnice ve večerníčku byly místy docela strašidelné, kdykoli se objevil mrak zlé čarodějnice Bimbuly, jako dítěti mi přejel trochu mráz po zádech. Tady jsou ostatní čarodějnice sice také zlé, ale jsou spíš nerudné než nebezpečné. Ale to jsou drobnosti. Jako celek hodně velká pochvala. P. S. Je to absolutně nemultikulturní. I to jde považovat za takřka zázrak. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Téhle pohádce jsem zpočátku vůbec nevěřila, nakonec se však ukázalo, že je lepší než vypadá. Množství vtipných scén a pohádka de facto postavená na jedné osobě a upovídaném havranovi. Za mě měla všechno, co by taková pohádka měla mít a určitě se na ni někdy znovu podívám. Navíc motiv hodné čarodějky a toho, co nakonec udělala do filmu skvěle zapadl. Filmaři si s tím dali opravdovou práci a všechno vypadalo opravdu skvěle, kdyby byl každý film takový, nemuselo by existovat hodnocení odpad!. Za mě tedy stojí zato se na Malou čarodějku podívat. (Dabing s Vondráčkovou je více než povedený.) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Němci zpravidla točí kýčovité pohádky, ale tahle se jim povedla. Pro mě je to obrovské překvapení. Je vtipná, dobrodružná, dějově jednoduše přímočará a v tom tkví její kouzlo. Je to předělávka na kreslené Malé čarodějnice z roku 1984, která se mi na rozdíl od této hrané nelíbila. 127letá čarodějka chce na sabbath o valpružině noci, ale kvůli jejímu nízkému věku nesmí. Neuposlechne a za trest se musí do roka naučit celý lexikon kouzel. Při učení přičaruje sobě i vráně uši, nevychovaným klukům přimrazí botky k zemi nebo trh zavoní krásnou vůní. A to vše plyne k tomu hlavnímu, jak si poradí při složení čarodějnických zkoušek. Scénář se skvěle povedl a Karoline Herfurth skvěle zahrála čarodějnici. Dabing Lucie Vondráčkové se navíc k ní velice hodí. [482. hodnocení, 36. komentář, 69%] ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama