Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Trojdielny nemecko-taliansky rodinný príbeh o dojímavom romantickom vzťahu dvoch ľudí, ktorý sa ich vnučke odhalí až po piatich dekádach... Mladej a talentovanej módnej návrhárke Júlii sa odrazu zmení celý život, keď sa stretne s mužom, ktorý tvrdí, že je jej starý otec Alexander. Zároveň sa od neho dozvie, že jej otec, Vincenzo, o ktorom si myslela že je už dávno mŕtvy, ešte žije. Rodinná história, o ktorej doposiaľ nič nevedela, sa jej začína postupne odkrývať a zisťuje, že jej starí rodičia, ktorých nikdy nepoznala, zažili nádherný vzťah, ktorý im však nebol dopriaty. (RTVS)

(více)

Recenze (2)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příjemně strávený čas,není to žádná slaďárna ale jednoduchý příběh lidí kteří se protloukali v bídě jak se dalo.Dobrá až vynikající kamera a klasicky příjemnýslovenský dabing.není jednoduché skloubit emoce ve tváři herce a přenést je i do hlasu.To už se v naší cinema vytrácí.Slováci se toho drží. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Třídílný miniseriál zachycuje období téměř 70 let, od 50. let minulého století, (kdy z chudé Itálie odcházeli na práci do Německa dělníci/Gastarbeiters) až do současnosti. Odehrává se formou prolínajících se časových rovin střídavě v obou zemích. Jde o osudy tří generací sicilské rodiny, žijící v Miláně, Turinu a Mnichově. Kromě ústředního milostného vztahu Giulietty s Němcem Alexandrem zaujme pohled na postupný poválečné rozkvět v obou zemích a sbližování daných národů. Tento německý seriál natočený tak trochu v duchu klasických italských filmů, je plný osudovosti a citů. Nepostrádá romantické i dojemné momenty (nepřekračující ale většinou hranici, za kterou by působily lacině a kýčovitě). Za ocenění také stojí fakt, že silně akcentuje odvěký běh života, který lze vyjádřit zjednodušeně asi takto: "i tvoje babička byla kdysi stejně mladá jako ty, krásná a plná vášně". K celkové pohodě a vytvoření té správné atmosféry přispěl i citlivý slovenský dubbing, který ponechává řadu pasáží v původní italštině; ale to tak, aby to neubralo na srozumitelnosti a orientaci ve vývoji děje. ()

Reklama

Reklama