Reklama

Reklama

Cesty Páně

(seriál)
  • Dánsko Herrens veje (více)
Trailer
Dánsko, (2017–2018)

Tvůrci:

Adam Price

Hrají:

Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen, Simon Sears, Ann Eleonora Jørgensen, Fanny Louise Bernth, Joen Højerslev, Emil Sebastian Gohr, Janus Kim Elsig (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Dánský televizní seriál pojednává o náboženství, víře a existenciálních otázkách. V centru příběhu je dánská rodina charismatického protestantského kněze Johannese Krogha, v níž se kněžské roucho dědí z generace na generaci již více než 250 let. Krogh je vášnivý kazatel, který se snaží probudit víru v každém. Jeho syn August je také duchovní a má ambice stát se biskupem, na rozdíl od syna Christiana, který se vydá na cestu vzdoru do Himálaje. Příběh pochází od významného dánského scenáristy Adama Price, který stál za úspěchem seriálů Vláda a Boj o těžkou vodu. V tomto příběhu se zabývá náboženstvím a vírou, které patří mezi nejdiskutovanější a nejvíce rezonující témata našeho lidstva. (Canal+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Serial dosť tendenčne poukazuje na tragiku pastorovej rodiny, náboženský fanatizmus pastorovej generácie a jeho dôsledky na život ostatných členov rodiny. Som zvedavý s čím ešte príde scenár v ďalšej sérii. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Škoda že nenechali Slováci původní znění s titulky. Bylo by to značně autentičtější. U severských filmů a napínavých seriálů je to dost znát. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedený seriál jdoucí do hloubky ve věcech víry. Dokonale zde exceluje Lars Mikkelsen. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbehovo to zaujalo tým, že je to ladené do tej formy ako Borgen, proste rodinný život, ktorý prináša zákutia, zvraty, drámu + k tomu oficiálny život, tentokrát z dánskej luteránskej cirkvi. Zo sľubného začiatku som sa od zhruba štvrtej časti nestačil čudovať, čo to sledujem. Začalo sa to kruto podobať na nejaký odpadový propagačný seriál na Netflixe. Niektorí tu hovoria o pokrytectve katolíkov a vraj takto si predstavujú cirkev. Čože? Tak si to teda zhrňme: Je správne, aby sa farár dopúšťal cudzoložstva a teda podvádzal svoju ženu? Je normálne, že neverí v peklo? Jeho žena zistí na dôchodku, že má lesbické sklony, nájde si frajerku a už plánuje v takom veku s ňou vychovávať rovno deti, to je tiež pre luteránov ok. Na Veľký Piatok je ožratá do nemoty celá fara, to je zrejme tiež povolené, pretože hlavný predstaviteľ sám chlastá prvú ligu a nemá problém aj takto slúžiť omše. Nahí a sfajčení členovia cirkvi spievajú veľkonočné pesničky na ulici, čistá pokora a príklad, to je asi tiež kresťanské. Dozvieme sa tiež, že farár nám bil ženu aj deti. Tiež asi ok. Vidíme tu aj také bludy, že za pastorom chodia ľudia, lebo sa chcú zobrať, ale nabádajú ho, aby nehovoril veľmi o Bohu, lebo v neho až tak neveria. Vrcholom je, že farár podporuje interrupcie, no svätosť sama. Ak takáto má byť tá pravá cirkev, tak to nepotrebujeme kresťanstvo, ani desať Božích prikázaní, ani žiadne morálne zásady. Na to by, aby sme si robili, čo chceme nepotrebujeme žiadnu inštitúciu ani vieru. Inak luteránska cirkev sa už dávno nemá právo volať po otcovi reformátorovi Lutherovi. Veď ten by ich všetkých nechal za to upáliť. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Moc mě mrzí,že to u nás tak dopadlo po Bílé hoře.Taková církev by se mi líbila víc.Nesnáším pokrytce a těmi se bohužel katolická církev jenom hemží.No a hlavně postavení ženy se v této církvi vůbec nezměnilo.Proč nemůže být žena knězem? Divím se,že nás stále nepovažují za čarodějnice! Nebo možná považujou? ()

Galerie (108)

Související novinky

Reklama

Reklama