Reklama

Reklama

Hřbitov domácích zvířátek

  • Česko Hřbitov domácích zvířat (více)
Trailer

Obsahy(1)

Se snem o lepším životě se mladý lékař Louis Creed se svou rodinou – manželkou Rachel, dcerou Ellie a tříletým synkem Gagem – přestěhují do nového domova ve venkovské městečku Ludlow ve státě Maine, znepokojivě blízko rušné dálnice. Když Rachel přijde při nehodě o milovaného kocoura, zoufalý Louis neochotně poslechne radu svého přátelského souseda, aby kocoura pohřbil na starém mikmackém hřbitově – tajemném pohřebišti s oživující mocí. Navzdory hrozným výsledkům a neustálým varováním od nedávno zesnulých se Louis zasažený tragédií musí na indiánský hřbitov vrátit a doufá, že tentokrát to bude jiné. Ale mohou se mrtví opravdu vrátit z hrobu? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film poslouží jako ta nejlepší antikoncepce, páč po tomhle si už nikdo uvědomělej nemůže pořídit žádný zatrachtilý bejbátko, když se tu na otce zakladatele (zombíků) vrhá se skalpelem v tej svojej malej pracičce... Brrr, never! :-) Njn, typická Kingovina, i když určitě jedna z těch lepších, už jen díky tomu skvělýmu námětu, co byl později nejednou zopakován, příp. zparodován. A do toho duch s půlkou mozku venku, nasraná čičinta, to vše za zvuků The Ramones- epic! :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kingov román pokladám za jeden z jeho najlepších hororov. Atmosféra je pekelná a silná. Je to jedna z minima hororových kníh nielen od Kinga, ale OBECNE, ktorá ma dokázala znepokojiť a vystrašiť. Vďaka Wendigovi (vo filme naňho bohužiaľ nezostali peniaze) mystická a záhadná vec. Výprava lesa, v ktorom sa môžete stratiť. Nachádza sa za útulným domom, do ktorého sa z veľkomesta presťahovali Creedovci. Tajomné indiánske legendy. Viažu sa k mainskému mestečku. Varujú, že s tunajšími lesmi jd niečo strašne zle. Pôda je tam kyslá a ešte kamenistejšia, ako srdce muža. Ten román je nádherný, môžem ho čítať zas a znova. Film Mary Lambert takým vysokým kvalitám nemal šancu dostáť, aj keby sa na hlavu postavil. Je štandardný. Na rozdiel od produkcií typu Sleepwalkers sa neutopil v béčkarských vodách, ale zostáva relatívne vážnym, tvrdým a serióznym hororom s vydarenou atmosférou. Herci a výprava vyzerajú úplne inak, než som si predstavoval (manželský pár je vyložene nesympatickí) a tak dobré renomé knihy zachraňuje slušný scenár (napísal ho sám King, mihnúci sa v cameo kňaza) a pôsobivé nechutnosti (Zelda, kocúr). Zaujímavá variácia na zombíčiny, ale oproti románu priemer. Cintorín a Mikmacké pohrebisko vyzerajú moc štúdiovo, napriek tomu ich hodnotím kladne. Nová verzia z roku 2019 bola o malý chlap lepšia, ale v konečnom efekte rovnaký priemer. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Trochu rozporuplný dojem. Na jednu stranu film nabízí mrazivou atmosféru, tajemno, slušné lekačky a potvrzení mé domněnky, že nejstrašidelnější postavy jsou zpravidla ty dětské, na tu druhou je však plný logických přehmatů, zvláštních postav s ještě podivnějším, místy vyloženě dementním chováním a pak hudbou v závěrečných titulcích, která člověka najednou jakoby vybídla přehrát si snímek pozpátku a začít pochybovat o tom, jestli to nebyla taky tak trochu parodie (a čím dál víc jsem ohledně toho na pochybách; anebo to byla jenom hloupě vybraná skladba a já v tom hledám něco, co tam není). Každopádně výsledné hodnocení mi vychází na čistý průměr. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

"Někdy je smrt lepší.." Velmi pěkně zfilmované dílo Stephena Kinga, ve kterém si zahrál i sám autor. Téměř přesně podle předlohy. Celým filmem prostupuje deprimující atmosféra. Skvělá hudba doplňuje ponuré scény. Režisér si dal záležet i na práci kamery, která je místy špičková. Celkově to sice není to, čemu bych dával přednost, ale udělalo to na mně veliký dojem. Zvláště závěr byl velice napínavý a překvapivý. Solidních 65% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z najpôsobivejších adaptácií románu Stephena Kinga. Film výborne zachytáva hlavnú linku knihy; vplyv opusteného mikmackého pohrebiska na život a činy doktora Creeda, ktorý vo chvíli obrovského zúfalstva nad smrťou svojho malého syna, prebudil toto strašné miesto. Stephen King je zároveň aj autorom scenára a dokonca sa vo filme i mihol v jednej maličkej úlohe. Pet Sematary sa môže hrdiť strhujúcou atmosférou a Kingovsky tragickým koncom. No a scénu, kde sa po ceste rúti truck, ktorý zrazí malého Gageho a z kazeťáka toho kamionistu hučí pieseň od Ramones "Sheena Is a Punk Rocker", tak tú doslova milujem. Takže tento komentár ukočím časťou textu ďalšej skladby od tejto americkej kapely, ktorá znie počas záverečných titulkov a priamo sa týka témy. "I don´t wanna be buried in a PET SEMATARY, I don´t want to live my life again. Oh-no-no-no! **** ()

Galerie (78)

Zajímavosti (28)

  • Stephen King si zde zahrál cameo kněze na pohřbu. (-Bomba-)
  • Nabídku na režírování tohoto filmu dostal původně Tom Savini, ten však tuto možnost odmítl. (TheRaven)
  • Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama