Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V černohumorném seriálu podle stejnojmenného komiksu se dospívající psychopat a rebelka prahnoucí po dobrodružství vydávají na cestu. Pronásleduje je notná dávka smůly. (Netflix)

Recenze (47)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: 80/85 % Velice originální nevšední někdy až lehce bizarní seriál, který vybočuje už jen tím, že se skládá z 20 minutových epizod, které ale nejsou zrovna epizodní, vypráví jeden velký příběh o jedné šílené výpravě. První čtyři (hlavně 3) díly jsou absolutní skvost kinematografie a britského humoru, který je z toho vážně cítit, aniž byste věděli, že je film původem z VB. Zvlášť první epizoda je jedna z nejlepších seriálových epizod, které jsem ve svém životě, kdy viděl. Geniální je zejména scéna, kdy Alyssa říká něco ve smyslu I feel kind of safe with him a hned potom je tu prostřih na Jamese, jak si na ni brousí nůž. Humor, u kterého nevíte, jestli se mu máte smát, nebo se ho děsit. Já jsem zvládal obojí. Zkrátka Britové. Bohužel pro The End of the F***ing World však nic netrvá věčně. Humor se postupně ze seriálu vytrácí, až někde ve čtvrté epizodě zmizí úplně. Je to strašná škoda, úplně se mění atmosféra. Odtud to už není ono. Ani to vlastně není dál originální. Scénka s benzínkou nebo obchodem s oblečením působí jen jako vata a detektivní duo lesby jsou sice groteskní, ale jinak po nich pes neštěkne, takže další vata. Také jsou děti nuceni ve 4. epizodě změnit vzhled, včetně vlasů. Alyssa si nabarví vlasy na blond a bude nadále nosit ofinu, což jí bohužel zrovna nesluší. Díky novým šatům a sestřihu začne docela nápadně připomínat Eleven ze Stranger Things. James vyfasuje havajskou košili. Člověk má najednou pocit, že sleduje úplně jiné postavy. Pěkně to ilustruje ten fakt, že seriál je prostě ve druhé polovině jiný. Škoda. Mohl být jeden z mých nejoblíbenějších. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se tento seriál vkládá do škatulky teen seriálů, tak je to možná i dobře. Nesedí do ní stoprocentně, to ne, ale většinově ano a hlavně je díky tomu větší možnost, že na něj narazí typičtí konzumenti tohoto žánru a v dobrém slova smyslu se z tohoto projetku poserou. TEOTFW není klasická teen cheesy podívaná s náturou střední školy v USA. Tohle jsou fokin Briti se vším, co jim jde nejlépe. Takže černý humor spolčený s typickou suchostí pohybující se na tenkém, ale pevném ledě uvěřitelnosti s příběhem skákajícím z komediální polohy do té dramatické a zase zpátky. Scénář se skvěle napsanými postavami, jež jsou výborně zahrané a seriálem představenou vkusnou narací ještě lépe vyprofilované. A také díky jeho schopnosti jsem dokázal zanechat v seriálu emoční zainteresovanost, jež se několikrát za stopáž projeví. Všichni to srovnávají s Bonnie a Clydem, ale já v této skvělé zahrané dvojici spíše vidím Mallory s Mickem z Natural Born Killers a to ve všech ohledech, jen méně přepálené a uvěřitelnější. Prvně jsem jezdil na jednokolce na hraně 8,5/10, ale nakonec jsem poskočil na stupeň 9/10 a moje svědomí mi řve do ucha, že jsem udělal sakra dobře. ()

Reklama

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohoto seriálu mě překvapilo, že byl ve francouštině, které sice nerozumím, ale za to se to hezky poslouchalo. Seriál byl přesně to, co jsem potřebovala. Neotřelá šokující "teenage lovestory". Oddechovému tempu pomohla i krátká délka jednotlivých dílů, díky kterém to rychle ubíhalo a napětí se jen zvyšovalo. Skvělá hudba. Po 13 reasons why to byl odpočinek. Doufám, že bude pokračování. Doporučuji. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10).  Postavy nejsou zamýšleny jako klaďasové, ale stejně je milujete. Na Alysse miluji její mám všechno na háku a ten její přízvuk? Dokonalost. James je zpočátku dost psycho. Postupně se z něj však stane totální ňuňas.. Děj se skvěle hýbe kupředu a 20 minut je ideální délka když nechcete sedět u seriálů hodiny a přesto se znamenitě bavit. Nemůžu také opomenout jak se tady pracuje s hudbou... Výborně zvolené songy. Ve zkratce: Jedná se o seriál, který staví na výborném ústředním duu, kontroverzním chování a koneckonců i přímo pojetím celého seriálu. Za mě výborné. Nejlepší epizoda : Epizoda 3 (S01E03) ()

no2 

všechny recenze uživatele

7/10 - (Ne)pohodovka na zimní večery s dvěma nesympatickými hrdiny v ještě nesympatičtějším světě. Sympatická mi ale byla cca dvacetiminutová stopáž jednotlivých dílů. Kdyby to byla klasická seriálová hodina, asi bych to nedával. Byly by to průměrné tři hvězdičky, ale ten výběr hudby (mňam, mlask, to už jsem v žádném seriálu i filmu dlouho nezažil) to zvedl na slabší čtyři. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě se objeví stříbrný Opel Monza 3.0E z roku 1983. (J.F.B.)
  • Auto Jamesova otce (Steve Oram) je Mercedes-Benz 230E (W123). Tento model se vyráběl v letech 1976–1986. (J.F.B.)

Reklama

Reklama