Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Alyssa se po dvou letech rozhodne začít nový život, zatímco se jiná žena, plná nenávisti, vydává na vražednou cestu pomsty. (Netflix)

Recenze (56)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. V návaznosti na takřka dokonalou první sérii, je tohle pokračování slušným sešupem a zklamáním. Pořád z toho lze vycítit autorské kořeny a důvtipné nápady s dialogy, vizualizací a trefným obsazením... ale nic to nemění na faktu, že výsledek působí naprosto zbytečně a mnohdy i uměle (až násilně) vykonstruován pro potřebu scénáře. A to je fakt velká škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování úspěšného Britského seriálu je konečně zde a byť prvotní Wow efekt lehce zmizel, tak pořád se jedná o vkusnou, černo humorně řízlou tentokrát revenge žánrovku. Alyssa je pořád správně drzá a její neustálé "what" mě pořád baví a nová postava s dobrým motivem je taktéž slušná. Díky krátkým epizodám seriál nepolevuje v tempu a scéna v hotelu a předfinální v kavárně jsou největšími highlighty druhé sezóny. Britský slang je zde ukázán v té nejčistší podobě. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem na tom, že první řadě (tenkrát to ještě měla být minisérie) jsem udělil pětikvalt a dvojce jsem chtěl o jednu snížit, protože je zkrátka slabší. Jelikož jsem ale tak neučinil, tak tři dávat nebudu. Sice jsem se pár dílů musel opět do tohoto nelibého světa dostávat, ale občas jsem se i tak přistihl, že po zhlédnutí jednotlivých, opět velmi krátkých dílů (stále vyhovující!), mám chuť si pustit alespoň ještě jeden. Po první řadě je toto povinnost, i když třeba někdo může mít pocit, že jsme dostali apendix, epilog, jež jsme už dovyprávět nepotřebovali...kdyby to ale byla novinka, zřejmě bych za doporučení tolik nebojoval. A nedivil bych se, kdyby Netflix začal po tvůrcích tlačit nějaké spin-offy. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U druhé řadě tvůrci trochu vyměkli. Může za to nejspíš i fakt, že jim došel zdrojový komiksový materiál (který končí jinak, drsněji), ale oni přesto chtěli pokračovat s hlavní dvojicí, kterou si očividně spolu s diváky šíleně oblíbili. Místy to na mě působilo spíš jako taková nadšená fanfikce. Na druhou stranu je kvalita stále dost vysoká a seriál je fakt stylový. Vizuál i hudba je místy něco úchvatného. The End of the F***ing World připomíná různé indie filmy, ale první řada mi přišla více stylizovaná, zatímco druhá je realističtější. Je hodně o vztazích, především samozřejmě o vztahu hlavní dvojice, kteří jsou stále velcí sympaťáci. Ale jak jsem říkal, tvůrci si je zamilovali, a tak jim dle mého názoru příliš nadržují. A na černý humor se tu taky nějak pozapomnělo. Pořád kvalitní seriál... ale asi bych spíš byl radši za konec, který byl jen naznačený, ale tvůrci z něho rychle zase vycouvali (ti, co viděli, budou jistě vědět, na co narážím). (8/10) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to vyloženě průser, spíš jen taková sázka na jistotu. Jako když vedete ve fotbale po půlce tři nula a potřebujete utkání v klidu dohrát. Lážo, plážo, žádný vzrůšo, hlavně nic nepokazit. Což takhle druhá série vesměs nabízí. Kromě výborné Naomi Ackie a výtečného soundtracku už jen naši starou, známou dvojku a jen pár kvalitních situací. Nejen k místním procentům jsem čekal určitě víc.Obíbené postavy: Alyssa, James, Bonnie. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejzbytečnější druhá série jakou jsem za poslední dobu viděl. Tenhle příběh si zasloužil otevřený romantický konec a ne tuhle patlaninu nuceně nalepenou na předchozí řadu. Naomi Ackie jako Bonnie je skvělá, ale stejně to kvůli jejímu story arch nefunguje. 40% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna byla pro mě oproti té první citelně slabší, Po celou dobu mi příliš neseděla Bonniina dějová linie ani její představitelka, taky jsem se nemohl zbavit dojmu, že James a Alyssa za dva roky zestárli o dvacet let, chvílemi jsem měl i pocit, že se měli tvůrci více soustředit na samotný děj než na multikulturní obsazení (ale kvóty nepustí). I tak jsem se ale občas dočkal potřebné dávky cynismu a humoru suchého jako dno cikánské vany. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: 75 % První díl je věnovaný nové protagonistce, kterou ne moc přesvědčivě a později i místy na hranici trapnosti hraje Naomi Ackie – ve zkratce to stojí za prd, k postavě Bonnie si cestu jako divák nenajdeme, celé je to točeno se strašným odstupem, jakoby bez emocí, chybí tomu to srdce 1. řady. Její dějová linka je hloupá a působí nedůvěryhodně. Lépe by tvůrci udělali, kdyby se na ni vybodli a místo toho se soustředili na psychický a fyzický vztah Alyssy a Jamese, protože to jediné nás všechny zajímá. Také mi přijde jako pitomý nápad začínat pokračovací sérii celou epizodou o někom, koho neznáme. Když už, udělal bych to tak, že bych Bonnie nechal neúspěšně zasáhnout, zčásti odvyprávět (nám ukázat) její příběh a pak ji např. nechat nějak utéct a zasahovat znovu. Ústřední duo by se mohlo sblížit skrz to, že budou společně na útěku. Za pozornost zde stojí fakt, že se jednak změnila režie a druhak už není předloha podle které postupovat. A tak s novým příběhem přichází i nové pojetí. Místy už ani není poznat, že je to z Británie. Suchý humor, který jsem si tak užíval v 1. řadě, je pryč. Vlastně by se dalo říct, že humor zmizel úplně. Jsou tu sice nějaké náznaky (viz tahání otcovy urny všude po světě a... no, to jak to s ním dopadlo), ale to v žádném případě nestačí. Nicméně, když se přes vážné pojetí, Bonnie a první epizodu přenesete, následují 4 epizody, které jsou – ne výborné – ale dobré. Vážně dobré. Je to vlastně taky takový výlet jako předtím, akorát postavy tentokrát jaksi nechtějí nic dělat. Jen doufám, že to nebyl způsob tvůrců, jak zakrýt nedostatek nápadů. Provozovatel hostince je podle mě až zoufale nevyužitá postava, scény s ním vůbec neměly grády. Totéž tvrzení by se dalo použít na celou 2. sérii. Zoufale nevyužitý potenciál. Pravděpodobně to bude buď absencí humor nebo absencí předlohy anebo presencí Bonnie. Protože když tuhle zbytečnou dějovou linku, která se mimochodem pokouší být lacinou variací na Jamesův původní záměr v jedničce, setřeseme v 7. epizodě, seriálu jakoby spadne břemeno ze zad. V 8. dílu už jsou zase náznaky humoru a chemie mezi postavami funguje skvěle. Už jen to srdíčko chybí. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Neskutečně překvapilo. Během jednoho dne jsem bingwatchnul obě série v průběhu koronavirové karantény a můžu si je jen vynachválit. Ovšem spousta lidí mi tvrdilo, že druhá série není tak dobrá jako první. A já si myslím přesný opak. S02 je vyzrálejší a příběh skutečně posunuje. Jen svým stylem trochu jinak. V prvé řadě už se nejedná o lehce naivní černou komedii, nýbrž o thriller s komediálními prvky. Postavy se uklidnily a staly opravdovými osobnostmi. Nejsou hektické a dospěly do jakéhosi bodu porozumění. Hlavní záporačka pak působí jako kontrast. Tedy zrcadlo Alysse a Jamese za jejich chování v první sérii a je hlavní příčinou spouštěče jejich démonů. Krásné dialogové finále v sedmé a epilog v osmé epizodě je pak jen pohlazením po duši. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že Netflix kúpil seriál od kanálu 4 britskej televízie seriálu uškodilo. V druhej sérii sa už nedočkáme nadupaného takmer tarantinovského príbehu pre teenagerov ale skôr bad romance pre dievčatá o nešťastnej láske so šťastným koncom. Druhej sérii strašne chýba Jonathan Entwistle aj ako scénarista aj ako režisér a keďže Naomi Ackie čoby Bonnie tiež neexceluje, je druhá séria sklamaním. Nie však až takým, aby som seriál (zatiaľ) vyradil z top 10 seriálov. Ale ostane tam iba vďaka nadupanej prvej sérii, tá druhá bola sklamním a iba 2 a 7 epizóda sa dokázali priblížiť svojou úrovňou prvej sérii tohto seriálu. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že u této série jsem se definitivně rozhodla, že mě tento mini seriál nebaví. Sice jsem to všechno stihla za jedno odpoledne, kdy jsem výjimečně nebyla v práci... ještě s jedním mezispánkem... ale moc nadšená jsem z toho nebyla. Nakonec jsem si v hlavě přemítala jaký jiný film jsem si mohla místo toho pustit. Nicméně nemůžu to hodnotit záporně, jelikož si to jede v té své ojedinělé trati a má to prostě svůj vlastní styl, který jen tak nikde jinde není vidět. ()

applause 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala jsem, že bude druhá série, takže mě to na Netflixu překvapilo. Každopádně slyšet seriál v češtině bylo super. Je skvělé, že jsme se dozvěděli, co se vlastně s těmito dvěma podivíny stalo, nicméně to bylo celé na můj vkus zbytečně natahované. Bohužel oproti jedničce to bylo dost slabší a měla jsem z toho rozporuplné pocity, asi nejvíce smutek. Prosím další sérii už ne, ať si diváci domyslí, co bude dál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

z první řady sem si na zadek nesednul,ale byla to fajn zábava na prakticky jeden večer,která byla svá.Dvojka se v tom snaží pokračovat,ale moc se jí to nedaří.I přes krátké díly je to velmi často nuda,která nakonec vyšumí do ztracena...40% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série za mě čelí docela znatelnému oslabení. Kde první série crčela černým humorem, skvělými hláškami a vtipnými momenty, tam začíná ta druhá pořádně depkovatět a najíždět na takové ty traumatické bolestné koleje. V podstatě už mě ani moc nebavil věčně otrávený a poněkud zestárlý výraz Alissy a tak nějak jsem pořád čekala na nějaké osvěžení. Pojem osvěžení je tu asi akorát v podobě nové postavy, která to v hlavě taky nemá zrovna v pořádku a za honbou po své nesmyslné pomstě je ochotná udělat cokoliv. A zase se budu opakovat, že mi tu chybělo nějaké pobavení, ale spíše jsem měla po shlédnutí této série chuť dostat depku, protože ty postavy nepůsobily ani trochu zdravě. Obecně mi to přišlo prostě hrozně vážné, smutné, ustarané a bezvýchodné a já se chtěla spíš pobavit. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitatívne na podobnej úrovni ako prvá séria. Máme tu síce otravnú Bonnie no na druhú stranu to už nie je tak "edgy" ako predtým, postavy i témy ktoré riešia zvážneli, chémia medzi ústrednou dvojkou je stále skvelá. Povedal by som že silné 3*, no pri tak skvelom soundtracku a veľmi vydarenej predposlednej epizóde (poslednú vnímam skôr ako -ne-povinné zadosťučinenie pre fanúšikov a teenagerom) by bol asi hriech neprihodiť pár bodíkov navyše. Tak teda za 4* .. snáď druhá a posledná séria :) Nevidím dôvod pre ďalšiu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (7/10). Jedná věc je jasná.. Kvalit první série to nedosahuje. Přesto se jedná o výtečnou podívanou, kde se vrací naši milovaní "hrdinové". James se oproti první sérii dost změnil.. Je sice pořád divný a tak trochu psycho, ale je hrozně zamilovaný a hrozně mu to sluší. James nemusí ani mluvit.. Jeho mimika mluví za vše. Na druhou stranu Alyssa neztrácí svůj dokonalý přízvuk a její chovaní je pořád na facku. Ovšem co mě trochu mrzelo bylo, že její hlášky už nebyly tak cool. Ale to je pouze maličkost. Velkým mínusem série, ale zároveň překvapením byla Bonnie. Nečekal jsem, že tvůrci dokážou zakomponovat takhle obratně novou postavu do příběhu.. Tvůrci posledních Star Wars by se měli učit. Bonnie sama o sobě nebyla špatná, ale její výkon mě nepřesvědčil jí fandit. Závěrem: Já osobně jsem spokojený.. Nejsem nadšený, ale spokojený jsem rozhodně. Třetí sérii nepotřebuji. Myslím si, že jak to skončilo, tak to taky skončit mělo. Nejlepší epizoda: Epizoda 7 (S02E07). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu tohoto hodně netradičního pokusu o černý humor pro teenagery jsem slupnul vlastně bez jakýchkoli emocí. Neradoval jsem se z právě viděného, ale ani nenadával s pocitem znechucení. Když přišel Netflix se zprávou o přípravě dalších osmi dvacetiminutovek, byl mi tenhle záměr naprosto ukradený. Protože ale nerad nechávám věci nedokončené, seriálu jsem další šanci dal a vůbec nelituju. Hned pilot téhle řady o postavě Bonnie navnadil na tak zahuštěnou zápletku, že jsem pár epizod dokonce opětkoval. Podtrženo, sečteno - svou druhou sérií si u mě The End of the F***ing World hezky napravil reputaci. Je ale dobře, že se příběh již nadobro uzavřel. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je příjemný vědět, co se tedy stalo po posledním díle minulé série a jak to s Alyssou a Jamesem vlastně dopadlo. To by se ale dalo jednoduše shrnout tak ve dvou epizodách a konec. Celá ta honička s Bonnie je pro mě navíc. A pořád nevím, jestli mě ty zvláštní obličeje a hraní dvou hlavních postav fascinuje, nebo děsí. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to tak super jako první série, pořád se ale jedná o kvalitní seriál. James a Alyssa jsou pořád super, jediný kdo to zkazil byla postava Bonnie, ta tam fakt neměla co dělat. Plus finále bylo slabší oproti 1.sérii. Úpřímně ani nevím jestli chci pokračování, zatím asi ne. Po první sérii jde o lehké zklamání, ale jak jsem řekl, pořád je to kvalitní seriál. Jen jsem čekal po skvělé 1.sérii víc. :/ ()

Reklama

Reklama