Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (19)

The End of the F***ing World (2017) 

Když jsem se na seriál začínal dívat, vůbec jsem nevěděl do čeho jdu, nepodíval jsem se na obsah, ani na hodnocení a komentáře, takže jsem byl po pár Alyssiných větách úplně mimo mísu, ale velice rychle jsem si zvykl, hlavní hrdinové/ antihrdinové mě převelice bavili, tvůrcům se po celou dobu dařilo udržovat děj příběhu v chodu a nechyběl ani můj oblíbený anglický humor. Viděl jsem všechny epizody během tří hodin a nenarazil jsem ani na jedno místo, které by mě nudilo, právě naopak, skvěle jsem se bavil a uvítal bych, kdyby bylo takových záležitostí co možná nejvíc. // Po shlédnutí druhé sezóny mé nadšení lehce opadlo, ale nešť, i tak jsem se bavil. ()

Série 1 (2017) (S01) 

Kvalita jednotlivých epizod první sezóny se pohybovala po úzké škále od velmi dobré po skvělé. Oba hlavní hrdinové byli obdařeni přesně takovou psychikou, která se mi trefila do chuti, a oba jejich představitelé byli skvěle vybráni. Tvůrcům se podařil parádní mix akce, dramatu a road movie, navíc byla celá řada prostoupena suchým anglickým humorem, tady jsem se nemohl nebavit. ()

Epizoda 1 (2017) (S01E01) 

Chvilku mi trvalo, než jsem si uvědomil, o čem seriál asi bude, ale pak jsem se do děje vyloženě "zažral". Oba hlavní hrdinové jsou přesným opakem otřesných "správňáků" a skvělých "cool" typů, kterým nevěřím ani nos mezi očima, takže jsem si je okamžitě oblíbil. ()

Epizoda 2 (2017) (S01E02) 

I ve druhé epizodě pokračovali tvůrci v dobře zahájené práci, hlavní hrdinové mohou být některým divákům jistě protivní, ale mně jsou extrémně sympatičtí a opravdu mě baví. Taky se bavím tím, jak Alyssa o všem rozhoduje a jak James výborně funguje, pokud je správně nasměrován. ()

Epizoda 3 (2017) (S01E03) 

Předchozí epizody mě bavily, ale třetí byla skvělá. Dvacetiminutová výborná práce s psychikou postav, Jamesův vnitřní konflikt psychopat- romantik- vrah byl parádní a Alyssin vnitřní monolog v reakci na probíhající události neměl chybu. A ta syrová akce v závěru... ()

Epizoda 4 (2017) (S01E04) 

I čtvrtou epizodu jsem ohodnotil pěti hvězdičkami, protože mě děj bavil i přes absenci podobných akčních záležitostí, jaké proběhly v předchozím dílu. James v sobě skrýval obrovský potenciál, nejenže se z něj vyklubal skvělý kuchař, teď ukázal i své kadeřnické schopnosti. ()

Epizoda 5 (2017) (S01E05) 

Proti předchozím dvěma epizodám byl pátý díl sice lehce slabší, ale i tak jsem byl velmi spokojen. Líbilo se mi, jak tvůrci znovu zvládli během pouhých dvaceti minut pohnout s příběhem a ještě dodat hlavním postavám větší hloubku. Začínám litovat, že se ke mně nikdy nedostala komiksová předloha. ()

Epizoda 6 (2017) (S01E06) 

Šestou epizodu bych ohodnotil čtyřmi hvězdičkami, protože tvůrci ani tentokrát nepolevili v kvalitě, ale musel jsem přidat i pátý kousek za přepadení benzínky. Skvěle jsem se u něj pobavil, anglický humor mi prostě sedí a tady ho bylo plno, i když zrovna neřval a nemlátil do činelů. ()

Epizoda 7 (2017) (S01E07) 

Panoptikum zdejších postav doplnil v sedmé epizodě Alyssin svérázný otec a nálada se měnila jako na houpačce. Bylo už velice znát, že se situace zvolna mění v naprosto neudržitelnou a že se příští epizodou příběh uzavře. Já jen mohu říct, že jsem se i tentokrát dobře bavil. ()

Epizoda 8 (2017) (S01E08) 

Podobný závěr jsem sice více méně očekával, ale v žádném případě jsem nebyl zklamaný. Rozhovory v mobilním domě mě bavily, ale největší spokojenost ve mně vyvolalo zakončení seriálu. Jsem rád, že se tvůrci dokázali vyhnout variantě s jakýmkoli happyendem, to by byla studená sprcha. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Druhá sezóna byla pro mě oproti té první citelně slabší, Po celou dobu mi příliš neseděla Bonniina dějová linie ani její představitelka, taky jsem se nemohl zbavit dojmu, že James a Alyssa za dva roky zestárli o dvacet let, chvílemi jsem měl i pocit, že se měli tvůrci více soustředit na samotný děj než na multikulturní obsazení (ale kvóty nepustí). I tak jsem se ale občas dočkal potřebné dávky cynismu a humoru suchého jako dno cikánské vany. ()

Epizoda 1 (2019) (S02E01) 

První epizodu druhé sezóny jsem ohodnotil poněkud rozpačitou čtyřkou, protože mám z postavy Bonnie nedobrý pocit. První má myšlenka patřila tomu, že se zase někdo cítil být dotčen nedostatkem barev a upozornil na neplnění kvót. To už jednoho fakt přechází humor. 4*- ()

Epizoda 2 (2019) (S02E02) 

Po druhém dílu jsem získal jistotu v tom, že bude druhá sezóna nepochybně mnohem barevnější než předchozí řada, ale co už. Pokud tam ti černoši patří (a do dnešní Británie už rozhodně patří), pak je to v pořádku, jen mi vadí, jak hrozně bije do očí, že je tam tvůrci museli najednou doroubovat. S návratem Alyssy a Jamese dostal děj každopádně nový impuls, a hned se bylo čemu zasmát. ()

Epizoda 3 (2019) (S02E03) 

Určitě to není taková jízda jako v první sezóně, přesto jsem znovu hodnotil pěti kousky. Proč? Protože mě Alyssa s Jamesem extrémně baví a jejich dialogy i vnitřní monology jsou perfektní. Jamesův první pokus o projetí brány mě fakt dostal, doufám, že to takhle půjde dál. ()

Epizoda 4 (2019) (S02E04) 

Začínám na sobě pozorovat, že vždycky když se začne děj víc točit kolem postavy Bonnie, moje spokojenost se snižuje. Neříkám, že byly události v motelu nezajímavé, to určitě ne, pro mě ale tenhle seriál dělají James a Alyssa a přes to vlak nejede. ()

Epizoda 5 (2019) (S02E05) 

I když hlavně Alyssa dělala, co mohla, šlo zatím o nejslabší epizodu seriálu. Bonniina dějová linie mě opravdu příliš nebere a výsledný dojem nevylepšil ani místní Zdeněk Macura. V pátém dílu mi velice chybělo kouzlo první sezóny s pořádnou dávkou cynismu a suchého humoru. ()

Epizoda 6 (2019) (S02E06) 

Podobně jako v předchozí epizodě jsem nebyl s děje v tomto dílu dvakrát nadšený, přesto jsem lehce přidal na hodnocení, protože jsem se přece jen o něco víc bavil. Určitě to bylo dáno i prostorem, který dostali po svém rozchodu obě hlavní postavy. 4*- ()

Epizoda 7 (2019) (S02E07) 

Musel jsem sice přivřít oči (obě) nad Bonnie, pak už jsem mohl přihodit i tu pátou hvězdičku. Kromě ne zrovna podařeného výkonu Naomi Ackie nemám k sedmé epizodě negativních připomínek. Naopak, byl jsem příjemně překvapen, tohle byl výborný kousek. ()

Epizoda 8 (2019) (S02E08) 

Finální epizoda druhé sezóny a zřejmě i celého seriálu se tvůrcům vcelku povedla. Velkým kladem pro mě byla absence Bonnie, oba hlavní hrdinové tak dostali dostatek prostoru, takže jsem si mohl užít návrat pachatelů na místo činu i rozptýlení otcova popela. 5*- ()

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama