Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Recenze (273)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně seriál, který mě po všech stránkách hodně baví. Jednoduchý, brutální, trošku depresivní. Navíc hlavní postavy hrají mladí, kde ona je agresivní, nevybouřená, zajímavá a druhej je psycho na všech frontách, což je vlastně vševypovídající. Autoři pak zkázonosnou myšlenku natahují do absurdity, což ale zachraňují krátkými epizodami. Tak vlastně seriál nemá šanci nudit. Nicméně pocitově je to na čtyři hvězdy. Taková originální jednohubka, která si s hlavními postavami dělá doslova co chce. Tahle svěží seriálová filmařina je občas potřeba. Přímočaré a zábavné. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý miniseriál, tihle britští Bonnie a Clyde generace Y. Celkem nevšední a velmi otevřený, nakonec jsem té nesympatické dvojici fandil...Britové prostě tohle umí...viz třeba podobná hodně originální seriálová sonda do duše generace Y Misfits... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„LIDI NEMŮŽOU BÝT ODPOVĚĎMA. JSOU SPÍŠ OTÁZKAMA. JAKO TŘEBA: PROČ JSEŠ TAK NESCHOPNEJ TÁTA?“… /// Netflixovská týnejdžerská jednohubka o smutnejch věcech, z níž si můžou vzít ponaučení mladí i staří. Jde jen o to, jestli to ti první poberou a ti druzí vydržej. Příběh je, stejně jako jeho hrdinové, zvláštní. Vulgarity, krvavý cákance, rebelie hlavních postav, hra s divákem..., můžou vzbudit dojem, že sledujete něco neobvyklýho. Hodně lidí seriál osloví právě díky tomu. Asi bude záležet na věku. Oba hrdinové nemají z různých důvodů jednoduchý dospívání. Jsme svědky mnoha vnitřních monologů, kterýma dávají světu vědět něco o sobě. Svojí bezprostředností poukazujou na svý problémy. Postupně se z toho stává sociální drama, v němž je situace hrdinů čím dál víc bezvýchodnější. Obě postavy prochází vývojem a nutí diváka na ně měnit názor. Postupně odhalujou onu rejhu, kterou mají na srdci a v duši. Snaží se ukázat, že ten rebelskej útěk má za cíl něco víc, než jen užít si života. Že v tom jejich zkurveným světě je pro ně lepší bejt banditou a poslat všechny do hajzlu. Což je mimochodem přání každýho normálního teenagera. Nejsem dospívající puberťák. A už vůbec ne outsider (teda... aspoň si to myslím...). Možná proto na mě tenhle seriál nepůsobí nějak výjimečně. Vidím, že je jinej, odlišnej od televizní klasiky, ale čekal jsem něco jinýho. Víc odlehčenýho, vtipnýho. Tady jde o vážný věci (a nemyslím tím zabití). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej komiks, kterej v roce 2013 napsal Charles Forsam, neznám. 2.) Abych něco cejtil, strkám ruce do friťáku. 3.) Thx za titule „jneck“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Událost ledna! Teen retro Bonnie a Clyde ve zvráceném britském obalu. Hlavní dva představitelé jsou bezkonkurenční. hlavní hrdina je 17 letý introvertní psychopat s touhou někoho zabít a jeho přítelkyně je 17 letá nymfomanka s hodně drsnou mluvou. No dvojice k pohledání. Film si nebere servítky s černým až sarkastickým humorem, dojde i na pár zvrácených scén, rychlé tempo a napětí díl od dílu roste a finále doslova šokuje. Skvělá mini seriálová jízda. Očekávám druhou sérii. 90% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 50% - Chtěl bych mít hlavní dvojici rád, ale nejde mi to. Jsou natolik sebestřední a vlastní negací zaměstnaní, že jen všechno ničí, nenávidí, rozbíjejí, všechny pomlouvají nebo jimi opovrhují a když už nic z předešlého, tak se alespoň musí tvářit uraženě. Od zvratu někdy v první třetině z nich směšné masky spadnou a scénáře se sympaticky vrhnou střemhlav vstříc nepředvídatelnosti, ale tomuhle všelijak rozvětvenému (a přitom v jádru zcela jednoduchému) vypravěčskému schématu jsem až do konce neporozuměl. Nemalý počet kladných bodů trochu překvapivě připadá Gemmě Whelan v roli uvěřitelné Eunice. Na druhou sezónu jsem zvědavý jen kvůli neřešitelné situaci, do které se tvůrci dohnali. Ať teď bude příběh pokračovat kamkoli, veškerá síla, která se v něm podle spokojených diváků nachází, musí být zákonitě rozmělněna, ať se vrhne scénář kamkoli. 2. série - 60% - Tak dlouho bylo kolem pokračování ticho a všichni zúčastnění odpovídali na otázky na probíhající natáčení vyhýbavě, že jsem si téměř myslel, že se jedná o slušnou mystifikaci a ve skutečnosti se kutí prequel, reimaginace nebo jiná vykutálenost. Naštěstí tomu tak není a i přes zklamání se na seriál tentokrát nezlobím. Smíření nacházím hlavně díky tomu, že s definitivní platností odpadá věčná póza nenávisti, negace či chtěné "smrtonosnosti", výsledek ale rozhodně nestojí na silných příběhových nohách. Tam, kde se v první sezóně děly zajímavě zvraty nezajímavým hrdinům, jsem tentokrát s náladou charakterů překvapivě souzněl, zatímco se odehrávalo cosi ne snad špatného, ale překvapivě předvídatelného. Tvůrci se snaží citovat žánrové příbuzné a celou ústřední linku balí do sympaticky sevřeného hávu krátkého časového úseku, ale opět tomu chybí trochu života, nehledě na to, že množství prostoru pro nováčka Bonnie je neúměrně velké a troufám si říct, že i neopodstatněné. Zas a znova tomuto kultu zkouším chodit vstříc, on se mnou ale tvrdohlavě odmítá srozumitelně mluvit. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Když je vám náct a okázale dáváte najevo své domnělé outsiderství, které jste okoukali z aktuální audiovize, tak vám tenhle seriál bude připadat, že je tak moc pro vás a o vás. Dokonce i uroníte slzy dojetí u průhledně nekonformního finále. Když je vám dvacet a třicet a jste zblblí samozvanou výjimečností Netflixu a jejich marketingem, že všechno, co má na sobě jejich štempl, je hrozně netradiční a odvážné a mimo zažité mantinely, budete si sugerovat, že tenhle seriál je další hřebíček do rakve lineární televize a jejích schémat. Jenže on je to jen moc chytře vykalkulovaný projekt pro sílící mladé publikum, nebo spíš pro to věčně nedospělé, které nechce koukat na reálně profilované mladé hrdiny, ale jejich žánrově vyhrocené variace. Komiksový rodokmen je z tohohle dílka cítit na sto honů, což znamená egocentrickou vyhrocenost a domnělost velké rebelie a nonkonformity, když se vedou povrchní emo řeči prokládané velkohubými vulgaritami a občasným šplíchancem krve. Dojná kráva komiksového ratingu M se po americké (nejen) indie kinematografii přelévá do quantity TV. Ve výsledku na seriálu nejvíc naštve, že jde cestou očekávaného polidštění sociopatů a nedostojí falešné vábničce z prvního dílu, která by byla bývala naopak vskutku přinesla něco nového. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už v Addamsově rodině si z ultranihilistické stylizace dělali legraci, v South Parku mají zase goth kids. I tady jsem čekal, kdy někdo mrkne do kamery, aby dal najevo, že si uvědomuje, jak to je hloupý - ale bojím se, že to tvůrci myslí víceméně vážně. Bohužel nejsem patnáctiletý rozervaný beatník, takže mi je z toho jen trapně. Ale asi chápu, že pubertální děcka (ať už věkem, nebo myslí) v tom najdou útěchu v tomhle krutém konformistickém světě, co drtí jejich křehké a jedinečné duše. Holt od Harolda a Maude už se k tomuhle námětu nad rámec komedie/parodie nikomu nepodařilo přiblížit bez spálení. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, co to znamená “hipsterský” film/seriál. // Netflix se snaží oslovit široké spektrum publika, v tomhle případě se rozhodli zacílit na teenagery znuděné svým blahobytem. Nechci moralizovat, to vůbec, ale to, že je něco “jinaké” (rozuměj: jsi strašně cool outsider, jakkoli bizarně to zní, který se už ze zásady musí vymykat), ještě neznamená, že je to dobré (rozuměj: v Buffalo bylo víc zábavy, viď, Vincente). // Nechcete si raději zahrát Funny Games, když už se rak nudíte, hajzlíci? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle stošedesátiminutovou podivnou etudu jsem si málem nechal ujít. Ovšem pak jsem zjistil, že je složena z dvacetiminutových, přesně rozdělených částí leporela, které místy šokuje, místy melancholicky hřeje u srdíčka a občas je to prostě jen bizár. Hlavní dvojka složená z britských podivínů (Jessica Barden for blondie!) je vyloženě lahůdková a nezřídka kdy překvapuje svými (ne)logickými myšlenkovými pochody, že si to prostě nejde neužít. Dvojka už je zkrátka slabší. Sice jsem se pár dílů musel opět do tohoto nelibého světa dostávat, ale občas jsem se i tak přistihl, že po zhlédnutí jednotlivých, opět velmi krátkých dílů (stále vyhovující!), mám chuť si pustit alespoň ještě jeden. Po první řadě je i dvojka povinnost, i když třeba někdo může mít pocit, že jsme dostali apendix, epilog, jež jsme už dovyprávět nepotřebovali...Nedivil bych se, kdyby Netflix začal po tvůrcích tlačit nějaké spin-offy. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. SEZÓNA: Přiznávám že v lecčem originální, drzá a zábavná, přesto ale v konečném důsledku další x-tá variace na úskalí "dospělého mileneckého vztahu". Pro fandy You're the Worst a Man Seeking Woman hádám nic nového. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Není to žádná extra bomba, ale musím říct, že se mi první série vcelku líbila. I díky svižnému vypravování a délce jednotlivých epizod to byl celkem pohodově strávený čas. Jaký to rozdíl oproti těžkému prokousání americkým 13 Reasons Why. 1. série: 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nesnestelní hrdinové v rádoby existenciálním road tripu odnikud nikam. Nejsou výjimeční a ani nedělají kdoví jak nezvyklé věci. Jsou to jen otravní kokoti, a to obzvlášť ta holka, která se značně neúspěšně pokouší hrát postavu o deset let mladší. Spousta slibů, ale nakonec je celý seriál úplně stejně mediocre, jako průměrný zbytek světa kterým ty asociální postavy jakoby opovrhují a snaží se distancovat od něj. Ne, on tu holku fakt nezabije. Klidně to mohlo vyjít u Disneyho. 4/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto dám veľmi rád plnú paľbu. Tá dvojica ma dokázala baviť po celý čas, ani jeden diel nesklamal, ani jeden diel nenudil. A aká to bola že zábava! Čierny humor sa tu v podaní týchto absurdne ladených (iba z pohľadu väčšiny) postavičiek valil ako prílivová vlna a prskal sarkazmus a iróniu na všetky strany. Hlavne zo strany Alysse. Zaujímavé bolo aj sledovať vzťah otca so synom, ktorý sa tu dokázal tváriť dokonale chorý a narušený, robiť si z toho srandu, no pritom smutnou skutočnosťou je, že v súčasnosti je to v mnohom aj realitou. Áno, tento rýchlo plynúci mini seriál toho povie viac, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Len treba natrčiť uši. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Season 1: Potkají se dva jeblí outsideři, navzájem se ubezpečí v tom, že všechno a všichni kolem stojí za hovno a tak bude lepší někam vypadnout. Tudíž jednomu z fotrů šlohnou auto a vyrazí. Originální -tak trochu- road movie. Nevýchovné, celkem vtipné a dost bizarní, hlavně ze začátku. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Tak tohle bylo něco pro mě! Vkusně zpracované monotónní dialogy, zdánlivě depresivní příběh a hlavně spousta černého humoru, který se mi zamlouval. Rozhodně to není seriál pro každého. Melancholici jej ale jistojistě ocení! | 1.série (85%), 2.série (80%) > Průměr: 83% (4*) | ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny mých spolukomentujících kolegů si nemyslím, že The End of the F***ing World je nutně seriál o asociálních, psychopatických puberťácích pro asociální, psychopatické puberťáky. Že by se naši mladí měli v hlavních postavách shlížet. A i kdyby, za tímto seriálem se rozhodně neskrývá žádný alarmujícně zdvižený prst á la Joker ve stylu "takhle to dopadne, nebudeme-li naším mladým naslouchat", protože děj je tak (zábavně) vyhnaný do absurdna, že si nikdo nemůže myslet, že by se tohle doopravdy mohlo stát. Je to spíš takový obecný pocit, kdy vy nerozumíte světu a svět nerozumí vám. A tenhle pocit nekončí ve dvaceti. Ale zřejmě je to uvěřitelnější u sexuálně neposkvrněných náctiletých, s kterými mlátí puberta, než u dvou rozvedených padesátníků s krizí středního věku... Každopádně - jakkoli je to celé pesimistické a depresivní, tak právě extrémnost děje, kdy jsou naši hrdinové zmítáni sem a tam, z průseru do průseru, spontánními rozhodnutími, snímá z tohoto seriálu jakékoli znepokojení. Je to jednoduché, přímočaré, vtipné a přes absurdnost i v dílčích věcech uvěřitelné. Druhá série trochu nečekaně přivádí na scénu třetího psychouše v podobně Bonnie a zároveň zajímavě vrací na scénu starého prasáka ze série první. Rozhodně to není nějaký převratný počin, ale v rámci jeho krátkosti a jednoduchosti jsem si ho velice užil a rád se k němu někdy vrátím... 100% (1.-2. série - 100%) ()

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama