Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (274)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

(no spoilers) Je hrozně fajn jak si celá minisérie hraje s očekáváním diváka - už od začátku, kdy člověk zjišťuje, kterak příběh nejspíš půjde podle zajetých kolejí se standardní Manic Pixie Dream Girl, když v tom ejhle - je to spíš Maniac Profane Deviant(art) Gal. Příběhově je to úplně jako klasický americký indie film kompletně se stylizací, záběry, barvami i soundtrackem, když v tom ejhle - je to minisérie osmi dvacetiminutovek odehrávajících se v Británii od Channel 4 a Netflixu na motivy komiksu. Komiks jsem si zběžně prohlédl a nepřilákal mě, zejména stylem kresby hlavních postav. V seriálu se casting ale povedl na jedničku, sympatičnost hlavních postav hlavně přisuzuji jejich hereckým výkonům a přítomnosti vnitřních monologů a u vedlejších postav, že scény s nimi často obsahují něco víc než jen jejich část příběhu týkajícího se Jamese a Alyssy. End of the F***ing World je cosi skvělého a neobvyklého. Něco, co Baby Driver loni chtěl být, ale nedokázal to a co Bonnie a Clyde dokázali už dávno. Druhá série trochu ubrala na humoru, avšak drama a napětí je tam stále dost i přes hezky uzavřený konec první série. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Překvapivě skvělý miniseriál, tihle britští Bonnie a Clyde generace Y. Celkem nevšední a velmi otevřený, nakonec jsem té nesympatické dvojici fandil...Britové prostě tohle umí...viz třeba podobná hodně originální seriálová sonda do duše generace Y Misfits... ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to past. Trailer seriálu je jako první díl: nadupaný, sexy, nekorektní, bezstarostný a vtipný. Ale s každým dalším dílem se seriál posunuje od černé komedie k sociálnímu dramatu, všechno je smutnější, realističtější, bezvýchodnější. Čím víc se mají hrdinové rádi, tím je všechno temnější a víc nahouby... a na konci, na konci se mají hodně rádi. Na stupnici smutku dávám osm Hačiko z desíti možných. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu svěží vítr do žánru EMO komedií. Protkán černým humorem. Na počátku mě vlastně vůbec ústřední duo nezaujalo. Přišlo mi, že sleduji příběh o dvou postavách, které si zaslouží peklo, které je čeká. Jenže jak epizody přibývaly, dostával jsem se hrdinům víc a víc pod kůži (palec nahoru za herecké výkony). A světe div se, zamiloval jsem si je. A druhou sérii tak zhlédl za pouhé dva dny. The End of the F***ing World není jen přihlouplou komedií pro náctileté. Je dobře budovaným dramatem s příměsí humoru, který se nesnaží být přehnaně filozofický. Ani nám neukazovat odraz reálného světa. Je to poctivě odvyprávěný příběh dvou přátel na okraji společnosti, kteří musí přežít strastiplné peripetie, aby přišli na to, že jsou si - možná - souzeni. 85% ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, co to znamená “hipsterský” film/seriál. // Netflix se snaží oslovit široké spektrum publika, v tomhle případě se rozhodli zacílit na teenagery znuděné svým blahobytem. Nechci moralizovat, to vůbec, ale to, že je něco “jinaké” (rozuměj: jsi strašně cool outsider, jakkoli bizarně to zní, který se už ze zásady musí vymykat), ještě neznamená, že je to dobré (rozuměj: v Buffalo bylo víc zábavy, viď, Vincente). // Nechcete si raději zahrát Funny Games, když už se rak nudíte, hajzlíci? ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Na rozdíl od ostatních seriálů, které používají filtry ke zvýraznění a odlišení vzpomínek, jsou zde vzpomínky vyobrazeny v poměru stran 4:3. (ČSFD)
  • V seriálu zazněla píseň „We might be dead by tomorrow“ od zpěvačky Soko. (ver_mah)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama