Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

James (Alex Lawther) je sedmnáctiletý kluk, který si o sobě myslí, že je psychopat s potřebou zabít člověka. Alyssa (Jessica Barden) je také sedmnáctiletá a právě začala chodit na stejnou školu jako James. Vyznačuje se svým více než hrubým jazykem a tendencí neustále porušovat pravidla. Oba hrdinové nemají z různých důvodu jednoduché dospívání. Seznámí se dost netradičním způsobem na školním obědě. Později spolu z dost odlišných důvodů začnou chodit, a tak celý příběh začíná. (MrBlonde)

(více)

Recenze uživatele Nin k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Podle ujetého komiksu vznikl ujetý seriál. Nečetl jsem ho, ale podle ukázek to vypadá na alespoň místy dost přesnou adaptaci (např. dialogy jsou stejné), navíc mi seriál hned přišel dost komiksový v tom ohledu, že slyšíme myšlenky hned několika postav (u dnešního komiksu je běžné, že známe myšlenky klidně i deseti postav). Hlavní dvojka je skvělá, jsou to správní magoři. Kluk má vražedné myšlenky, holka je ze všeho totálně otrávená... Což už není nic moc originálního, ale i díky sympatickým hercům tyhle postavy mají svoje kouzlo. Příběh taky není vrcholem originality, ale je moc fajn a místy i dost napínavé. S každou další epizodou jsem seriál a jeho styl měl radši a radši, až nakonec jsem na něho nedal dopustit a považuju první sérii za parádní jízdu. (9/10) ()

Série 2 (2019) (S02) 

U druhé řadě tvůrci trochu vyměkli. Může za to nejspíš i fakt, že jim došel zdrojový komiksový materiál (který končí jinak, drsněji), ale oni přesto chtěli pokračovat s hlavní dvojicí, kterou si očividně spolu s diváky šíleně oblíbili. Místy to na mě působilo spíš jako taková nadšená fanfikce. Na druhou stranu je kvalita stále dost vysoká a seriál je fakt stylový. Vizuál i hudba je místy něco úchvatného. The End of the F***ing World připomíná různé indie filmy, ale první řada mi přišla více stylizovaná, zatímco druhá je realističtější. Je hodně o vztazích, především samozřejmě o vztahu hlavní dvojice, kteří jsou stále velcí sympaťáci. Ale jak jsem říkal, tvůrci si je zamilovali, a tak jim dle mého názoru příliš nadržují. A na černý humor se tu taky nějak pozapomnělo. Pořád kvalitní seriál... ale asi bych spíš byl radši za konec, který byl jen naznačený, ale tvůrci z něho rychle zase vycouvali (ti, co viděli, budou jistě vědět, na co narážím). (8/10) ()

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Reklama

Reklama