Reklama

Reklama

Pengabdi Setan

  • angličtina Satan's Slaves
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1981. I přesto, že je Kak Rini dcerou známé zpěvačky, nevede se jí a její rodině příliš dobře. Doba slávy dávno pominula, tantiémy nevynášejí, úspory jsou z důvodu matčiny dlouhodobé nemoci pryč. Co teď? Prodat dům a přestěhovat se do menšího? To podle otce nepřipadá v úvahu. Nezbývá tedy nic jiného, než čekat. Když pak konečně skončí matčino utrpení, přinese to s sebou smutek. Smutek, ale i jistou úlevu a naději na nový začátek. Jak se ale nakonec ukáže, peníze jsou to poslední, s čím by si měli pozůstalí dělat starosti. Matčin hrob je nedaleko, otec odjel do města a vypadá to, že na legendě o tom, že se nebožtíci mohou vrátit mezi živé, je možná něco málo pravdy. Tedy alespoň v tom smyslu, že se NĚCO může vrátit. Rozhodně ale ne milující rodinný příslušník. (EMIA)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (81)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická duchařina, ve které mrtvá matka pronásleduje svou rodinu. Vůbec by mě nenapadlo, že na mě bude ještě fungovat obyčejné prostěradlo, ale stalo se. Anwarovi se daří krůček po krůčku budovat perfektní atmosféru, kterou prokládá fungujícími lekačkami. Potěší i tradiční vizuál strašidla, protože když se to umí, je obyčejná bílá postava s bledou tváří to nejděsivější, co může divák potkat. Plusem jsou i herci včetně těch dětských a tak jediné, co mi celkový dojem kazí, je z mého pohledu ne úplně povedený závěr, který doplatil i na ne zrovna dokonalou technickou stránku. Ale i tak jsem víc než spokojen. 80% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ešte predtým, ako začnete sypať oheň a síru na kvalitu tohto snímku sa zamyslite nad tým, koľko kvalitných hororov bolo vyrobených v Čechách a na Slovensku. Potom si zaspomínajte na horory s podobnou tématikou ( v rýchlosti ma napadla Druhá strana dverí ) a pravdepodobne sami uznáte, že sa nejedná o zlý film, aj keď herecké výkony špeciálne efekty a dokonca i dej v niektorých pasážach dosť pokrivkávajú. Napriek tomu sa v ňom objavili momenty, ktoré mohli divákov vystrašiť. Celkovo ide o klasicky hororový príbeh. v ktorom sa po úmrtí člena rodiny začínajú odohrávať zvláštne veci. Film kvalitou prevyšuje béčkové horory, nie je však zas tak dobrý aby ste si ho pamätali dlhšiu dobu. 75%. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Takej řbitov zviřátek z Indonésie, akorát teda tady je v tom chudák rodina zcela nedobrovolně a rozhodně nechtěli, aby se jim mamička vracela v takto dezolátním stavu a určitě by jí radši nechali hezky pod zemí se rozložit na atomy. Rodinka jinak celkem sympatická, tatík sice holá prdel, ale nejstarší dcera šukézní, brašule dobrák a dva menší bráškové překvapivě milí kluci a žádní rozmazlení kreténi, jooo moment, tohle vlastně neni Amerika, tak pak je to jasný. Jako bonus mají babičku, co terénní na vozejku a mamina, když ještě neprděla do hlíny, tak občas cinkla na zvoneček, aby jí pročísli háro. Když pak je mamča pod drnem a zvoneček vesele cinká dál, tak se rychle zjišťuje, že je něco kurevsky špatně. Každopádně obdivuju indonésany, páč navzdory mamce a dalším bubu věcem dál vesele zůstávaj v domečku a celkem i v pohodě. Já bych na jejich místě chytla infarkt hned první večer, oni se holt chovaj tak, že jim to sice trochu kazí večery, ale tak no booože, tak nám chodí mrtvola po baráku, svět se nezboří. Jelikož i mamce dojde, že sama asi neni dostateně bubu, tak vzbudí celej hřbitov a povolá jako bonus satanskou sektu a podnikne se hloubková invaze do domu. To už je, za mě pádnej důvod k vystěhování, pokud to teda rodinka vůbec přežije. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po Safe Haven, Prepadovkách (najmä dvojke), The Night Comes for Us, Ratu Ilmu Hitam, Perempuan Tanah Jahanam alebo Sebelum Iblis Menjemput ďalšia indonézska (OK, indonézsko-kórejská) pecka. S ich domom nebolo všetko v poriadku už predtým. Ale po smrti matky sa potomkovia dostávajú do otvoreného konfliktu so silami zla, z nich, ako to v hororoch býva, sú napokon najhorší ľudia. Aby som ale nezavádzal: Pengabdi Setan je plnohodnotný horor s nadprirodzenými motívmi. Ponúka množstvo scén, ktoré sú nepríjemné a intenzívne. Počas pozerania záverečných titulkov som síce mal pocit, že pár nápadov zostalo nedokončených a že niektoré veci spätne nedávali logiku, ale i tak som bol nadšený. Veľa tomu dáva sympatický kasting a to, že hrdinami sú detskí a dospievajúci súrodenci, čo príbehu dodáva zaujímavý osobný rozmer (aj keď som si nejaký čas myslel, že otec je v skutočnosti manžel hlavnej ženskej postavy). Nedávalo mi síce zmysel, že v dome zostali aj ďalšiu noc, ale ústa mi zatvorila krátka, ale pekne brutálna scéna dopravnej nehody. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zahuštěné kondenzované hororové mléko s indonéskou značkou kvality. Množství žánrových klišé, hororových motivů i takřka vykradených scén z jiných filmů.  Pěkný vizuál a efektní  řemeslně moc pěkně zvládnuté strašidelné scény, kterých by se pravověrný fanoušek neměl nikdy nabažit, protože pak ho každý druhý horor zklame.    Při sledování spokojenost, po něm zážitek rychle vyšumí, byť teda všechyn scény s mrtvou či živou mámou zpěvačkou byly perfektní, ta se jim potvora povedla. Naopak konec ve stylu Noci oživlých mrtvol snad ani nemusel být, účinek měl vcelku nulový. Za mě pěkné tři a druhý díl si pustím. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama