Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Recenze (190)

Knor 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších vlkodlačích filmů. Perfektně vyvážený mix hororu a komedie. Scéna s proměnou je neskutečně dobře odvedená práce a scéna v kině a rozmlouvání s nemrtvými mě rozesmála. Pěknej a poctivej horor. ()

nick_sekac 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku jsem začínal doufat ve velmi slušný horor se solidní atmosférou. Bohužel se pak snímek totálně zvrhne v něco jiného a z toho, co jsem očekával, zůstane pouze pár fragmentů. Velká škoda. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

S tímto horůrkem jsem spokojený,opravdu dobře natočeno s výbornými triky a dobrou kamerou.Herecky nelze nic vyčíst. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Viac komédia ako horor. Masky sú výborné a dej, ako sa kamarátovi ukazuje jeho mŕtvy kamarát je delikatesa. Avšak je to strašne naťahované a všetko čo sa deje pomedzi je veľmi nudné a nezaujímavé. Scény, ako sa mení na vlkodlaka sú geniálne natočené a záverečná zabíjačka tiež. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

skvelý hororík,s komedialnymi prvkami. určite najlepší film o vlkodlakovi. na tú dobu skvelé efekty,skvelá atmosféra. za mna 90% ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zavzpomínal na dětství. Další z 1001 filmů, které musíte vidět než zemřete. Pamatoval jsem si to celkem dobře, hlavně scény, které se Davidovi zdají. Solidní mix komedie a hororu. Přeměna ve vlkodlaka by obstála klidně i dnes a to má film bezmála 40 let.. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Začiatok bolo síce čisté béčko, ale čakal som, že si to aspoň udrží úroveň, ale koniec bol totálne od veci. Neviem, či kvôli tomu, že producentom došli peniaze alebo režisérovi nápady. Jediná dobrá scéna bola intermezzo vražda v porno-kine, ktorá si robila srandu zo samotného filmu. Koniec bol čistý bizár, ktorý nemal hlavu-pätu. ()

warhammer 

všechny recenze uživatele

No když se tak na to tady koukám, tak je jasný, že tenhle film zřejmě každý viděl před 20ti lety a teď ho hodnotí podle vzpomínek. Kdybych to zkouknul jako malej , tak bych se určitě dobře bavil, ale teď je to jen 97 minut relativní nudy. S přihlédnutím na stáří filmu lecos přehlédnu, ale to, že tam prakticky nebylo nic vidět a že to vlastně skončilo hned jak to pořádně začalo už se přehlédnout nedá. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je napětí, které se však postupně vytrácí kvůli hloupému příběhu a špatnému scénáři. Podoba vlkodlaka je však nejtrapnější z celého filmu a ještě ty dialogy s mrtvolami... nevím, jestli to filmaři mysleli vážně, nebo si z nás dělali jen legraci, každopádně se jedná o velkou trapárnu a vůbec to nneí horor. Laciné béčko... ()

horor2 

všechny recenze uživatele

John Landis a jeho hororová komedie lízlá romantikou. Scéna proměny člověka na vlkodlaka je skvost. Příjemné překvapení. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Jediným svetelným okamihom celého filmu je transormácia, zvyšok slúži len na pobavenie. Takže hororom by som to nenazýval. Dobrou komédiou možno. Čakal som však lepie vlkolačie zábery, než len útočiacu (zakaždým inak vyzerajúcu) vlčiu hlavu a následný prestrih na inú scénu. Slabota s pomalým rozbehom a mizernou gradáciou, na ktorú sa kupodivu dalo pozerať. Bohužiaľ len 2*. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Režie po "britsku" se hned pozná. Dost dobré lokace, atmosféra na několika místech taky dobrá, no a výborné masky. Ale přijde mi, že z toho šlo udělat něco víc. Mohl se vynechat humor, který stejně za nic nestál a místo něho víc gore, gore, gore. Špatné to vůbec nebylo, ale mělo to větší potenciál. 3+* ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu že srandičky uberajú na napätí a niekedy tak degradujú veľmi dobre stupňovanú gradaciu aj o 2 levely, na roky osemdesiate je to na 80-te roky solídny návrat ku koreňom tohto žánru. Niektoré scény boli v tých rokoch naozaj nezabudnuteľné: cesta lesom hneď v úvode, londýnske metro či únik z kina. 70% ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Takový nenáročný snímek o vlkodlakovi se sem tam nějakým tím docela i padnoucím vtípkem.Jde vidět že teen horory z 80.let prostě měli bezesporu vkus.Rozhodně nejméně pěti milionkrát víc než dnešní horory.Krásný průměr pokud nečekáte zázraky.Sem tam se zasmějete, sem tam leknete a sem tam i pozvednete obočí na docela zajímavé atmosféře.Na 1981 jsou to velmi výborné masky a o přeměně na vlkodlaka ani nemluvím.Opravdu efektní, ale nic převratného.Přesto velmi dobrá volba na takový večerní, nenáročný dýchánek. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto jeden z najlepších filmov na tému "vlkodlak", aké som mal možnosť doteraz vidieť.. A asi najlepší, kde je úplne nádherne vidieť premenu človeka na vlka! Ano, sú filmy, ako napr. "Howling, An American Werewolf in Paris, Dog Soldiers, Wolf, Van Helsing, The Wolfman (starý / nový), atď..". Ale žiadny z nich ma až tak neoslovil, ako práve tento.. Atmosféra ponurá, aj napätá, sem-tam trochu komediálneho odlahčenia. Ale myslím, že to všetko robí celkom príjemný zážitok z celého filmu.. ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Mam bohuzel stejne negativni pocity jako nekteri, kdyby zustalo u prostredi studene anglie, raseliniste, louky, tma, podivna hospoda s jeste podivnejsima lidma uvnitr, dalo by se na tom nahnat o dost vic atmosfery, takhle slo krom jedne velmi povedene premeny na vlkodlaka o slaby odvar a pokus dostat do filmu humor a zkombinovat ho s vlkodlacim hororem. Pro me velkem zklamani, ac mam podobny subzanry celkem rad. ()

Mockingjay 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačie filmy mi všeobecne veľa nehovoria a už vôbec nie v kombinácii komédia, romantika a horor. I keď všetky filmy sú zmixované z kadečoho. Humorná stránka filmu mi nesadla, tej romantickej bolo tak akurát. Teda, nie prehnane veľa. Čo sa týka hororových častí, tak na tie sa pozeralo dobre. Zaujal krvavný začiatok, kedy sa pomerne rýchlo udialo niečo vzrušujúce, ďalej premena, ktorá jednoducho musela byť, aj keď som čakala niečo drastickejšie, ale aj tak potešila. Na záver spektákl, ktorý začal na Piccadilly Circus. Maximálne dobre natočená hromadná havária so všetkými rýchlymi strihmi na jej dianie. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to mám brát jako komedii nebo horor. Začátek klasika - e od doby, co se Davidovi začne zjevovat jeho kamarád tady máme téměř komedii. Každopádně na rok 81 jsou tady úžasné masky. Zejména již zmíněný mrtvý kamarád je pěkně detailně zpracován. Taky přeměna vlkodlaka je slušná - sice dneska už značně trikově pokulhává ale před cca 30 lety to muselo být v kině masíčko. ()

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama