Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 2

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

havLord 

všechny recenze uživatele

Můj první horor, bylo mi takových šest... čímž mám namysli, že jsem 3/4 stopáže strávil pod peřinou, ale i tak jsem musel do předloni spát s rozsvíceným světlem ve vedlejším pokoji a otevřenejma dveřma tam. V každým temným rohu jsem pak viděl nejrozličnější monstra a všechna usilovala o můj holý život. Takže dík za krásný dětství. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oscarová vlkodlačí proměna bývá citována snad ve všech filmových encyklopediích. Velmi zábavné, černohumorné, prostě britské. Pobaví zejména scéna v kině, kde Davidovi radí jeho oběti, jak by měl spáchat sebevraždu. Někteří kritici odsuzují zbytečně brutální automobilový masakr, mně ale přijde do filmu vhodně zapadající. Několik zdařilých gore efektů. Pozor, kdysi jedna z našich TV odvysílala televizní verzi, kde jsou všechny vystřihané.... ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv těmhle hororům opravdu moc neholduju, musím uznat, že mě to docela bavilo. Hlavně začátek odehrávající se na vřesovištích a ve vesnické hospodě stál docela za to a velmi dobře mě naladil na další sledování. Komediální prvky zde navíc vůbec nepůsobí rušivě, jak jsem původně tak trochu očekávala. A jak už zde poznamenali mnozí, přeměna ve vlkodlaka je po trikové stránce nadprůměrně dobře zvládnutá a působila na mě dokonce líp, než takové ty moderní plně počítačové přeměny. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mezi fanoušky vlkodlačích filmů je tenhle kousek považován za opravdovou klasiku. Myslím si, že docela oprávněně, protože já se zde bavil od začátku až do úplného konce. Jako bonus si pro nás tvůrci připravili opravdovou lahůdku ve formě přeměny ve vlkodlaka, která byla luxusní. Asi nejvíc se mi líbilo střídání hororových a humorných pasáží, které se výborně doplňovaly při prokrvování báječné atmosféry. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že sa jedná o jeden z najznámejších werewolf hororov som čakal predsa len o čosi viac. Hlavný hrdina David mi akosi nezarezal a komediálne poňatie mi tam tiež nepasovalo. Inak sa jedná o dosť typický vlkodlači príbeh, škoda len, že lykantrop bol vo svojej animálnej podobe ukázaný naozaj len minimálne... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (32)

  • Humphrey Bogart se ve filmu objeví na dvou plakátech v Alexově bytě. Plakát k filmu Casablanca je v obývacím pokoji a černobílá Bogartova fotografie je v na zdi kuchyni. (FilmFan24)
  • Režisér John Landis se objeví na konci filmu coby vousatý muž který je sražen autem a proletí skrz skleněnou výlohu. (mahler)
  • Americký vlkodlak v Londýně je první film v historii, který dostal Oscara za nejlepší masky (Make Up). Tato kategorie byla vytvořena právě v roce 1981. (FilmFan24)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama