Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem vůbec netušil, že už v roce 1978 se točily takovýhle komedie. Abych pravdu řek, tak jsem od toho moc nečekal. Myslel jsem, že to bude něco ve stylu American graffiti, ale tohle v pohodě snese srovnání s teen-komediema typu Prciček, Road tripu, atd... Docela jsem zíral, kolik vtípků a hlášek z tohoto filmu se později objevilo v nejrůznějších teen-komediích. Nejlepší z celýho filmu byl rozhodně John Belushi a nejvíc mě dostal jeho proslov o tom, že Němci bombardovali Pearl Harbor. A narvat si do huby celej hambureger najednou, to je taky slušnej výkon. Ale moh bych tady vypsat hromadu dalších scének, který mě spolehlivě rozsekaly. Jinak ve filmu jsou teda mraky různejch drobnejch chybiček (asi tam fakt všichni chlastali) a našla se tam občas i nějaká nudnější chvilka, tak stejně musim dát 5 hvězd. Škoda, že je tenhle film v ČR prakticky neznámej... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak by asi vypadal film pro teenagery ze 70. let, navíc zasazený do 60. let? No... asi takto. Jeden ze starších snímků série National Lampoon, který dle mě tak dobrý, jak zde líčí hodnocení, rozhodně není. Ano, je to čistokrevná zábava. Ale strašlivě pomotaná. Charaktery jsou vesměs zajímavě napsané, ale není ani na jeden kladen větší důraz. A co se děje týče, ten taky přeskakuje z jednoho na druhé a vlastně nedává vůbec žádný smysl. Do toho nějaká ta lehká erotika a humor až fekálnějšího rázu. No, občas jsem se zasmál, ale zase tak dobře jsem se u toho nebavil. 50% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvých komédií o vysokoškolských bratstvách, ktorých popularita vrcholila najmä v nasledujúcich osemdesiatych rokoch (napr. séria Revenge of the Nerds). Animal House je obstojná komédia, ktorá sa viac ako kadenciou humoru preslávila tým, že je jedným z mála filmov s predčasne zosnulým SNL komikom Johnom Belushim. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IS THIS REALLY WHAT YOU'RE GONNA DO FOR THE REST OF YOUR LIFE? WHAT DO YOU MEAN? I MEAN, HANGING AROUND WITH A BUNCH OF ANIMALS, GETTING DRUNK EVERY WEEKEND. NO. AFTER I GRADUATE, I'M GONNA GET DRUNK EVERY NIGHT!! Není to nejlepší komedie na světě a není to ani zdaleka nejlepší film jaký jsem kdy viděl, ale bavil jsem se u něj celou dobu a to přímo královsky. Už jen herecké obsazení, rock'n'roll, nahé dívky a spousta zábavy. Potěšil Kevin Bacon. Škoda, že nebyl součástí Delty, ale i když byl na druhém břehu, tak nepůsobil jako ty hovada v uniformách. Belushi hraje rednecka a baví, Mark Metcalf a jeho uječenej soldier taky, Karen Allen je tu hrozně roztomilá a za Boona mě moc mrzelo, když přišel k ní domů v nevhodnou chvíli. Některý rozpravy mi zůstanou v hlavě asi napořád. BOON, I THINK I'M IN LOVE WITH RETARD. IS BIGGER THAN ME? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

"Když Němci napadli Pearl Harbor, taky to tím neskončilo!" ___ Zábavný a energický obrázek nejen studentské generace, k níž by chtěl patřit každý. Příběh sice hodně sází na epizodní humor a vrozenou empatii soudobé mládeže, ale přesto drží pevně pohromadě a ve finále se ukáže, že nemá problém uvolněně zabavit i po čtyřiceti letech (nenáročné vtípky jsou navíc pravidelně prokládány hodně nápaditými a přesahujícími džouky). John Landis dobře rozuměl povaze své divácké cílovky - a těžko si dokážu na přelomu 70. a 80. let představit amerického režiséra, jenž by byl svou cílovkou více milován. 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Režisér John Landis obětoval svou bradku a většinu vlasů, aby se ve filmu mohl objevit v cameo roli umyvače nádobí, který se neúspěšně pokusí chytit Bluta, když zjistí, že se student fláká. Scéna byla natočena, ale sám Landis ji nakonec do filmu nezařadil. (D3VIL)
  • Před obsazením Donalda Sutherlanda byl nejlépe zaplaceným hercem John Belushi se smlouvou na 40 000 dolarů. (D3VIL)
  • Baskytarista skupiny Otis Day and the Knights - v té době neznámý Robert Cray, sehnal muzikanty vystupující v kapele po jeho boku. Původně měla být skupina fiktivní, stořená jen pro tento film, muzikanti ale pokračovali ve vystoupeních i po dokončení filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama