Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato kultovní komedie o vyskokoškolácích šedesátých let učí, že žábavnější než univerzitu vystudovat, je užít si a přežít. Bluto (John Belushii), Vydra (Tim Matheson), Flíček (Tom Hulce) a Hromdopolice (Stephen Furst) žijí životem moderních mladých mužů. Flámování je na denním pořádku, sex jen občas a alkohol se pije a jointy kolují. Hlavní náplň výuky: srandičky, prdelky a prcičky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Hmm už trochu staré. Ale aj tak výborné. Napriek tomu, že už som videl veľmi veľa teen komédií tak aj tu som našiel niektoré originálne vtípky. Pridávam sa k fanúšikom Bluta. Prehnaná ale skutočne vydarená postava. Záver totálne absurdný ale rožral som ho. Z úchylného Donalda Sutherlanda som nemol. Proste rokmi zaručená kvalita. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, na tomhle filmu se uz dost podepsalo stari, jednak vetsinu vtipu uz jsem videl jinde, protoze k tomuhle sem se dostal az takhle pozde a navic tu tech vtipu az zas tak moc neni a je to drobet stereotypni. Prislo mi, ze kdyby se tvurci nezamerily ciste na bordel v Delte a vecirky a nakej cas venovali i forkum ve skole, mohlo to bejt daleko lepsi. Ale zase se musi nechat, ze obcas se nakej vostrej vtipek objevi, herci jsou fajn a John Belushi je tady strasnej krutak. A za zaverecnou odplatu rediteli musim hvezdicku pridat. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Počin, ktorý stál na prahu všetkého, čo teraz v rámci kampusových sex-teen komédií poznáme. Počin, ktorý zvizualizoval na filmovom páse excesy amerického dekadentného univerzitného života, ba čo viac, je zásadným a zlomovým bodom v jeho imitácii naprieč nasledovnými troma dekádami, 20 rokov predtým, než ho aktualizovane vykreslila séria American Pie, ktorá má aj tak všetky svoje korene inšpirácie zapustené práve tu, v diele ranného Johna Landisa, ktorý bol zároveň v top forme. Jednoznačne referenčný bod a benchmarkový film, ktorý otvoril dvere všetkým po ňom nasledujúcim zvrhlým vysokoškolským dobrodružstvám alkoholom presiaknutej mládeže s jediným cieľom na obzore. Čísla na IMDb hovoria za všetko – 548 connections: 422 referenced in / 87 featured in / 27 spoofed in (a tiež je, neprekvapivo, aj v mojich komentároch najviac odkazovaným filmom zo všetkých). Animal House nebol len kult, ale rovno náboženstvo a John Belushi jeho bohom. A to, že dnes snímka vyznieva obstarožne a kritizovať ju podľa dnešnej optiky a štandardov je asi rovnako irelevantné a zbytočné ako drbnuté články takéhoto typu... (x) (x) (x) (x) (17.5.2020) (10.2020) (1.2021) (9.2021) (6.5.2022) (24.5.2022) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tyhle komedie nikdy nemusel, ale tohle jsem chtěl vidět jen proto, že Landis, že na to jsou často odkazy v Simpsonových a že to je předchůdce tohohle subžánru, ze kterého pak vzešly kultovní Prcičky apod. filmy. A bohužel to dopadlo přesně tak, jak jsem čekal - nebavil jsem se a spíš se hlavně nudil. A nebýt skvělého Johna Belushiho a pár kreativních nápadů, nejspíš by to šlo už úplně mimo mě. Tyhle dva faktory mi dojmy aspoň částečně zachraňovaly a občas donutily i k občasnému pousmání či krátkému zasmání, ale nebylo jich tolik na to, abych tomu dal vyšší hodnocení. Nehledě na to, že to, stejně jako ostatní tomu podobné filmy, nemá žádný děj a je to jen sled nahodilých scén řádění jedné koleje. To je všechno, je to ztřeštěné, má to jednoduchý pubertální humor (což ale není špatně, tady se dá samozřejmě čekat) a prostě to není humor zrovna pro mě. Ani bych moc netoužil do takové koleje patřit. Pro mě to určitě je nejslabší Landisův film a trochu mě děsí, jakou mám smůlu na výběry filmů od něj, protože s každým dalším je to jen slabší a slabší... Btw, přijde mi, že podobně jako u prvních Prciček se tu také nadhodnocuje za jednu věc, která je pro všechny nezapomenutelná, ale to ostatní ano - tady tím je Bluto, v Prcičkách Stiflerova máma a hlavně fór s flétnou... 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

"Když Němci napadli Pearl Harbor, taky to tím neskončilo!" ___ Zábavný a energický obrázek nejen studentské generace, k níž by chtěl patřit každý. Příběh sice hodně sází na epizodní humor a vrozenou empatii soudobé mládeže, ale přesto drží pevně pohromadě a ve finále se ukáže, že nemá problém uvolněně zabavit i po čtyřiceti letech (nenáročné vtípky jsou navíc pravidelně prokládány hodně nápaditými a přesahujícími džouky). John Landis dobře rozuměl povaze své divácké cílovky - a těžko si dokážu na přelomu 70. a 80. let představit amerického režiséra, jenž by byl svou cílovkou více milován. 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (45)

  • Spoluautor filmu Chris Miller vycházel při tvorbě krátkých příběhů National Lampoon (díky nimž film vznikl) ze svých vlastních zkušeností z bratrství Alpha Delta Phi. (D3VIL)
  • Ve studovně můžeme na tabuli vidět seznam jmen členů bratrství Delta, mezi nimiž je uveden i spoluautor filmu Chris Miller. (D3VIL)

Reklama

Reklama