Reklama

Reklama

Čína z ptačí perspektivy

(seriál)
  • Česko Čína z výšky (více)
Singapur / Nový Zéland / Čína / Německo, 2015, 4x49 min

Produkce:

Lorne Townend

Střih:

Dipin Verma

Obsahy(1)

Čína je pestrá země s rozmanitou kulturou. S novým pořadem se vypravíte do vzduchu na epickou cestu napříč různorodou čínskou krajinou a kulturami. Seznámíte se s aspekty, jako jsou starověké tradice, inženýrství, zemědělství a přírodní divy, které formovaly a formují tento obrovský národ. Po staletí izolace nyní Čína odhaluje svou krásu a rozmanitost. (National Geographic)

(více)

Recenze (17)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čína sa na nás valí zo všetkých strán, tu je všehochuť rôznych zaujímavých miest a väčšinou dobre vybraných. Prvý diel sa venuje historickým záležitostiam, buď sú to starobylé stavby alebo tradície a tisícročné spôsoby života, ktoré sú stále živé a nevyhnutné pre získanie obživy. (17.12.2017) –––– Druhý diel je o modernej Číne, hlavne o infraštruktúre, ktorej parametre musia byť vo všetkých smeroch mimoriadne. Teda najdlhšie vysokorýchlostné železnice, vedenia ultravysokého napätia a pláže uprostred Číny pre desaťtisíce rekreantov. (11.3.2018) ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Impozantní dokumentární cyklus s dechberoucími záběry na Čínu. Není to jen Peking, Žlutá řeka a Čínská velká zeď. V té Číně je snad vše, co se na světě dá najít. Na jedné straně bohatý svět jedné z nejvíce rozvíjejících se ekonomik světa a industrializace, se kterou kontrastují na druhé straně příšerné mrazivé podmínky v odlehlých částech, v níž Čínané žijí při mínus 44 stupních jako Eskymáci. První díl byl ovšem především o té bohaté ekonomice a industrializaci. Milionová města se stovkami mrakodrapy, nejdelším nadmořským mostem na světě a monstrózní větrnou elektrárnou je to úplně jiný svět než naše stará Evropa. Co mě ovšem nejvíc překvapilo, že si Číňané dělají z obrovské až desetimetrové vlny dělají potěšení, kdy na ni na pobřeží hodiny čekají. [103. hodnocení, 9. komentář, 86%] ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Vskutku vynikajúco - neobyčajný dokument o rozsiahlej Číne, kde som čumel ako zmyslov zbavený, rozdelený do dvoch častí ma tento projekt nadobro odrovnal, videl som zábery, o ktorých som doteraz nič nepočul, nevedel, a tak som sa dozvedel zase niečo nové, čo neškodí, čo poučí, ale najmä extrémne zaujme !!! Je tu toho pomerne dosť, a predstavte si akou rýchlosťou sa v jednom kuse rozrastá, gigantický potenciál, ale najmä zistenie, že ja tu na Slovensku som niekoľko svetelných rokov pozadu oproti monumentálnej 1, 4 miliardovej populácie, hlavne chcem zdôrazniť, že veda a technika tu tak napreduje, že je to ako iný Vesmír ! ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Čína je úžasná krajina, pričom je jedno, či ju vidíme zhora, zdola alebo zboku. Dnes už sa asi nenájde nikto, kto by Čínu považoval za chudobnú krajinu, v ktorej má každý misku ryže denne. Ale aj rast bohatstva, výstavba, technický pokrok majú svoju tienistú stránku v podobe stále prítomného smogu. Zaujímalo by ma, kto prišiel na myšlienku spojiť komunistický režim s kapitalistickou ekonomikou, lebo film ukazuje, že to v značnej miere funguje. Film ako celok ohromuje predovšetkým tým, čo zobrazuje a nie tým, ako je nakrútený. Napriek tomu som bol spokojný s jeho informačnou hodnotou. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Komentuji film převážně v těch případech, když můj názor není vyjádřen v hodnocení ostatních uživatelů anebo mám na snímek jiný pohled. Tentokrát učiním výjimku a přidám se k nadšencům, jejichž názor rovněž sdílím. Doposud jsem v TV zpravodajství slyšela pouze kritiku od politiků, kteří se snaží vzbudit v lidech negativní postoj k této zemi. Je to jen štěkání psa na měsíc, protože nám Čína ani její obyvatelé nic neudělali. To, že spolu soutěží o ovládnutí světové ekonomiky velmoci - USA, Čína a Rusko je akceptovatelné, ale proč se do toho pleteme i my ve snaze zalíbit se amíkům, to nechápu. Je to obrovská a krásná země. Její obyvatelé jsou pracovití, budují nevídané stavby a to by jistě nešlo bez kázně a pořádku. Moje kolegyně tam před třemi lety byla a vyprávěla o cvičících lidech v parcích a vysoké komunikační technice, kde naše nejnovější mobily připadaly místním jako historické rarity. Taky chválila cestování. Kontroly na nádražích před nástupem do vlaku se podobaly našim kontrolám na letištích. Věřím, že se jim časem podaří zvítězit i nad tím smogem. Dovede si někdo představit, co by se stalo, kdyby se po některém policejním zásahu daly miliony nespokojených migrantů na pochod do Evropy? Nevím, jestli bychom jim všem poskytli asyl. Tady by se nikdo nemohl dohadovat o kvóty. Nedrážděme hada bosou nohou. Skvělý dokument. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama