Reklama

Reklama

Michael Jackson: Black or White

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

Jeden z nejúspěšnějších videoklipů popového krále 90. let M. Jacksona a jeden z nejúspěšnějších videoklipů vůbec, ve kterém se objevila také tehdejší dětská filmová hvězda M. Culkin. (matestlust)

Recenze (67)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jako mnoho Jacksonových klipů i tenhle posunul úroveň téhle tvorby o značný kus dopředu. Hlavně nezkrácená verze, která běžela na MTV pouze první cca 2 týdny. Ta končí vynikajícím tanečním číslem MJ na noční ulici mezi zaparkovanými auty a vrcholí rozbíjením a výbuchy.... Po pár dnech proběhla cenzura a klip zná většina z vás pouze v kratší verzi, která je jen torzem celého dílka. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

O Michaelu Jacksonovi si myslím leccos, ale nikdy jsem mu neupřel zaslouženou pověst uměleckého novátora. Ano, dávno tomu nazad, ale právě Black Or White je jedním z těch kusů, pro které jsem rád, že se někdo takový vyskytl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Skvělý song, výtečně multikulturně roztančený klip, ale ta přidaná scéna s vandalským černým panterem mi prostě nesedla a jsem moc rád, že ji Homer Simpson vypnul. Kdyby to udělal o čtyři minuty dřív, tak bych s pěti hvězdami neváhal. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Znova nechápem umiestnenia sem tohto klipu. AC/DC mali tiež v klipe Arnolda. Dajte sem potom všetky videoklipy skupín, ktorí sa s tým rovnako nadrú. Ale song je perfektný, jeden mála od neho, čo sa mi páčia, takže hodnotím aspoň pieseň. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mna tento klip vzdy bavil a povazujem Black or White za jednu z najlepsich skladieb od Michaela, myslim ze to bol start albumu Dangerous. Najprv ho vysielali na MTV v roku 1991 celych 11 minut, potom ten 6 minutovy zaver vystrihli a nechali ho uz len ako 5 minutovy klip. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér John Landis už jeden úspešný video klip pre Michaela Jacksona natočil. V roku 1983 spolupracovali pri zvizualizovaní piesne "Thriller". Vznikol z toho veľmi podarený, zombie horrorovo ladený, snímok. Po osmych rokoch sa pustili do práce na spracovaní skladby "Black or White". Do tohto projektu zapojili aj, v tej dobe mimoriadne populárneho, Macaulay Culkina. Nie som znalcom, ani vyznavačom, video klipov, ale tento je určite jeden z tých najkvalitnejších. Podctivo odvedená, profesionálna práca po všetkých stránkach. **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Někdejší král popu zpívá něco v tom smyslu, že na barvě pleti nezáleží a rasismus je třeba vymítit. Sám se však nechal "vybělit" a tím dal prostor spekulacím o jeho osobním rasovém postoji. Písnička mě nikdy neoslovila a dokonce si vzpomínám, že v době kdy byla hitem, jsem ji neměl v oblibě. Klip je až téměř nadčasový. Jackson si jako jeden z mála umělců dovolil použít technologii digitálního morfingu, která byla na začátku devadesátých let v plenkách. Je řeč o památeční scéně s měnícími se obličeji, které se jeden po druhém přelévají až utvoří celek s protirasistickým odkazem, který v klipové podobě hudebního umělce dodnes nenašel konkurenci. Ještě než začne písnička vyblbne se tady tehdejší megastar Macaulay Culkin, kterého seřve otec za rušení nočního klidu hlasitou muzikou z obřích reprobeden, kterého pak decibely odstřelí z obýváku do pouště. Klip pak poměrně neorganizovaně stihne proběhnout po různých kontinentech a hlásat rasovou jednotu. Zbývá pak možná jen popřemýšlet nad tím jestli byl Jackson takový lidumil za jakého se vydával. Mé hodnocení: 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších Jacksonových písniček s geniálním videoklipem, kdy Culkin vystřelí svého popově nechápavého otce i s jeho křeslem. Nezapomenutelné. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Black or White je podle mě nejlepší věc Michaela Jacksona! Perfektní song a velmi zábavný klip, jednoznačně za 5 mladejch Culkinů!:o)) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

tenhle song zbožňuju.. klip je sice trochu nevyvážený, jelikož se v něm střídají legendární pasáže (začátek s Culkinem, měnění obličejů) se slabšími místy, ale jako celek je to pořád vysoce nadprůměrný videoklip k nesmrtelné pecce Michaela Jacksona :) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš zamotaný videoklip a udivuje ma, že to scenzurovali. Jackson bol vo svojej tvorbe humánny, taký svetoobčan, mal dobrú tvorbu, celkom podarené, no nič extra pamätné pre mňa. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Nehledě k finanční nákladnosti kvůli morphingu i ostatní 3D počítačové animaci (tehdy jedinečné), šlo i o celkem inteligentní klip s Jacksonovým oblíbeným poselstvím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Videoklipová revolúcia 90. rokov, pri ktorom padali sánky. Grandiózne dielo, svojou epickosťou málokedy prekonané. ()

Reklama

Reklama