Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král komedie Eddie Murphy se v tomto zábavném filmu stává zhýčkaným a sebevědomým africkým princem, který přichází do Ameriky, aby si tu našel nevěstu. V doprovodu svého přítele (Arsenio Hall) si Murphy záhy najde práci, byt a nové prátele i nepřátele a samozřejmě se dostane do spousty malérů. Murphy i Hall jsou ve svých rolích skvělí a rozhodně by Vám už kvůli nim tahle komedie neměla uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (439)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jedna skutečně velmi hustá hláška, pamětihodný James Earl Jones a jinak nic extra. Královský společník Semi mě celý film vyloženě vytáčel. Hodnoceno ovšem s ohledem na celou dosavadní kariéru Eddie Murphyho (a s úctou k tvůrci velkých hudebních záležitostí jako Blues Brothers nebo Thriller Johnu Landisovi) je to jeden z jeho kvalitativně výrazně čnějících kusů. 70% s tím, že znalce americké komedie potěší malé a mrňavé roličky u nás v podstatě neznámých jmen (tím nemyslím později díky Chicago Hope a E. R. slavné tváře Vondie Curtis-Halla a Eriqa La Salla). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film je postaven na kontrastu dvou živtoních stylů a dobré komice Eddie Murphyho a vychází to...tedy vycházelo. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vydařená komedie, v níž si Eddie střihnul kromě titulní role taky pár dalších. Tady to ovšem na rozdíl od Zamilovaného profesora ještě působilo vtipně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních komedií Eddieho Murphy, která je zároveň i jednou z nejlepších. Vynikající příběh prince afrického království, který se nechce oženit z donucení a tak utíká najít si družku do Ameriky. I jeho sluha Arsenio Hall byl velmi dobrý škoda, že se neuplatnil ve více filmech hodně mi připomínal Wesleye Snipese za mlada :) Komedie u které se vždy rád a příjemně užiju zbytek večera popřípadš deštivé odpoledne. A u tzv. kopie McDonalda jsem se velmi pobavil. --- Oni mají BigMaca mi zase BigMica ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $128,152,301Tržby Celosvetovo $288,752,301║ To je až neskutočné aké pohodové filmy mal Eddie Murphy v 80.rokov, hlavne neotravné, kdež to v 90.rokoch to už išlo do ráznej priemernosti a v novom tisícročí to je úplná nezáživná katastrofa... no ale k filmu Cesta do Ameriky sa vždy rád vrátim a bohato na scénkach pobavím. /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná jedno z nejlepší představení Eddiho Murphyho, když ještě měl chuť rozdávat kvalitní humor a nebál se jít do zajímavých témat. Opravdu slušný film se zábavnými okamžiky, kterých je příjemný počet a herci se nebojí zasmát pěkně od koutku po koutek. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Asi jsem viděl jiný film než většina...máme ho tu i oproti IMDb tak nepochopitelně nadhodnocený...ale přese všechnu tu naivitu a scenaristickou úlitbu žánru lze konstatovat, že to je jednoznačně nejlepší film Eddie Murphyho... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nile Rodgers: 1. Pride And Joy – Marvin Gaye ,2. Ooo Baby Baby – Smokey Robinson & The Miracles ,3. Mbube (Wimoweh) – Ladysmith Black Mambazo ,4. Livin' The Good Life – Sister Sledge ,5. I Like It Like That – Michael Rodgers ,6. I Got It – Eddie Murphy ,7. That's The Way It Is – Mel & Kim ,8. Comin' Correct – J.J. Fad ,9. Come Into My Life – Laura Branigan & Joe Esposito ,10. Better Late Than Never – The Cover Girls ,11. Transparent – Nona Hendryx ,12. Addicted To Love – Levert ,13. Coming To America – The System ,14. The Greatest Love Of All – Randy Watson & Sexual Chocolate ,15. To Be Loved – Jackie Wilson ,16. You're A Wonderful One – Marvin Gaye ,17. All Dressed Up (Ready To Hit The Town) – Chico DeBarge, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Váš penis je čistý, výsosť.“ Za Cestou do Ameriky stoja dve najväčšie hviezdy americkej komédie 80. rokov: režisér/producent John Landis a herec Eddie Murphy. Bohužiaľ, ako to v tomto desaťročí nie vždy, ale často chodilo, scenár je slabší. Asi sa zhodneme na tom, že ústredná myšlienka „musím niečo dokázať vlastnými rukami napriek tomu, že som princ“ je priemerná. Ale zas Eddie to zahral fakt odzbrojujúco, tak tomu veríte. Snímka stojí predovšetkým na výraznej zápletke (čo by sa stalo, keby mladý princ z exotickej fiktívnej krajiny prišiel do Ameriky, kde nič neznamená?) a obsadení podporných roličiek (James Earl Jones, Samuel L. Jackson, John Amos). Zaujímavosťou je, že hoci si niektorí diváci myslia, že viac rolí v jednom filme Eddie mal až v Zamilovanom profesorovi, v skutočnosti ich mal už tu; konkrétne obdivuhodné štyri. Nenápadný sympaťák Arsenio Hall sa mu však prekvapivo hravo vyrovnal a má ich na konte rovnako štyri. Pozoruhodným cameom je potom dvojica skrachovaných milionárov z Výmeny (!). Veľmi ma bavila prvá polovica. Príchod do USA je geniálny (ukradnutie batožiny a následne značne podozrivo zmenený šatník miestnych obyvateľov alebo úžasne WTF scény s randením v nočných kluboch a obhliadka bytu s nakreslenou siluetou PSA!!!), ale v druhej polovici to čiastočne upadne do monotónnosti. Eddie mal v tom čase divákov absolútne v hrsti, takže nečudo, že snímka s rozumným rozpočtom 30 miliónov ich na celom svete trhla nadšených 160. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, na kterou jsem jednu chvíli koukal pořád dokola.škoda, že podobné snímku už Murphy netočí...Nepřehlédněte Sama Jacksona v malé roličce lupiče! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Po Záměně nejlepší komedie s Eddiem Murphym. Když to tak vezmu, tak absolutně nechápu co v dnešní době Eddie tvoří. Škoda, že se nesnaží ze svého komediálního talentu vytřískat více, protože ho má od přídody vrchovatě. Jinak skvělá oddychovka, u které vypnete a užíváte si "srandy kopec" :)....... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Opět po létech jsem se podíval na tuto skvělou komedii a královsky jsem se bavil. Mám pocit, že tato spolupráce Landise s Murphym vyšla ještě o fous lépe než v Záměně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi princ, který si nikdy nezavázal botu. Věř mi, já to jednou zkusil ... nezapomenutelný zážitek." Jsem trošku šťoural, takže bych patrně dokázal najít nějaké výhody na tom být princem. Třeba to bohatství by mi asi tak úplně nevadilo, mít moc bych s trochou přemáhání skousnul, mít dokonale synchrovanizovanou manželku bych asi taky přežil a co se týká čištění královského penisu, tak slibuju, že ten můj by byl nejčistší na světě. Princ Akeem to však vidí jinak a chce ženu, které by si mohl vážit. Tak nějak intuitivně tomu rozumím, takže jsem mu již několikrát byl společníkem na cestě, při které ztratí všechny své výhody a ještě z toho má radost. Zkrátka kdo chce kam, pomozme mu tam, zejména když je to zábavné. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nejlepších Murphyho komedii. Hodně příjmenej příbeh i obsazení a pravděpodobně poprvý se tady Murphy předvádí v několika rolích, což následně začal hojně využívat i jinde, jako třeba v Zamilovaným profesorovi. Krom toho ve vedlejších rolích ještě účinkuje James Earl Jones a hlavně je tady super rolička Samuela L. Jacksona ()

Související novinky

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

Cesta do Ameriky 2 míří na VOD

14.10.2020

Peníze na dřevo jsou peníze na dřevo. Zhruba tak se dá shrnout rozhodnutí producentů pokračování Cesty do Ameriky vynechat klasickou kinodistribuci a prodat snímek streamovací službě Amazon. Nový… (více)

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

Eddie Murphy se znovu vydá do Ameriky

13.01.2019

Kariéra Eddieho Murphyho (Dr. Dolittle, Norbit) nestojí v poslední letech za řeč, není tedy divu, že již nějakou dobu usiluje o návrat k jedné ze svých nejslavnějších rolí. Chce totiž natočit… (více)

Famufest otevře brány do pekla

Famufest otevře brány do pekla

13.11.2017

Film o vyrůstání ve vietnamské komunitě, cesta dvou ukrajinských uprchlíků za svobodou nebo experimentální pohled na socialistickou architekturu, to vše a dalších více než 120 filmů nabídne 34.… (více)

Reklama

Reklama